Eddig nem szemléztem a világ általam ismert legnagyobb pénzügyi sarlatánjának, a Kiszámoló blog szerzőjének az ostobaságait. Most azonban megtört a jég, mert ez az értelmiség szégyene igazán vérforraló baromságtengert hordott össze egy, a készpénz diszkriminalizálását követelő bejegyzésében.

Lássuk hát a „Csak Készpénz?” hívószóval felvértezett pamflet kivesézését.

Nyugat-Európában a szélsőjobb lovagolja meg most ezt a témát, állítván, hogy azért nem szabad bankkártyát használni, mert a tuggyukkik, meg a sötét háttérhatalom és talán még a gyíkemberek is nyomon követik az emberek költését, sőt, azt akarják, hogy be legyen tiltva a készpénz, hogy uralkodni tudjanak mindenkin.

Meg is indokoltad, hogy miért nem szabad a legalább kézzel fogható készpénzt fiktív számlapénzre váltani. Ennek nyomán le is zárhatnád a cikkedet, csak az a probléma, hogy olyannyira elvakult szektás és fogyatékos vagy, hogy észre sem veszed, a következő bekezdéseidben rendre önmagad cáfolod meg.

Idehaza is a szélsőjobb kezdte el a témát, követelve, hogy garantálják, hogy lehessen készpénzzel fizetni

Only Cash

Lássuk, ki számít szélsőjobbnak a Kiszámoló blog szerzője szerint. Például a szociális civil szervezetek vezetői, akik ama hivatkozás mentén hátráltatják a készpénz kivonását Angliában, hogy a fogyatékkal élőket és nyugdíjasokat súlyosan diszkriminálja a bankszámlanyitás követelménye.

A kommunista önkormányzatokat fenntartó Ausztria alkotmányban rögzítette a készpénzes fizetés szentségét.

A baloldali (elsősorban szocialista beállítottságú) országokban és modern diktatúrákban (Kínát kivéve) rendre a készpénz maradt uralkodó pozícióban.

Németországban szociáldemokrata kormányzat regnál, a polgárok mégis ragaszkodnak a készpénzhez.

A Kiszámoló blogos sarlatán nézete szerint tehát baloldal = szélsőjobb. Értem én, hogy a degenerált libertáriusok patkóelmélete szerint a szélbal megegyezik a széljobbal, de azért ennél az óvodás színvonalnál intellektuálisan nívósabb indokhálózatot illene kifundálnia egy magát pénzügyi mágusnak aposztrofáló gyökérnek.

Lots Of Money

Sokkal fontosabb lenne, hogy megakadályozzuk, hogy olyan diktátorok hatalomra kerülhessenek vagy ott maradhassanak, akiktől tartani kellene, hogy egyszer ilyen formában is visszaélnek a hatalmukkal.

És ez így bemondásra teljesülni is fog. Ezt láthattuk a történelem során minden egyes alkalommal, hogy diktátorok kezébe korlátlan szabadságot adtunk, azok pedig gondoskodó és kimért államférfiak módjára igazságosan elosztották a rájuk bízott javakat.

Sztálin Szovjetuniójában senki nem éhezett, Mao Cetung Kínájában valóságos kulturális felvirágzás bontakozott ki, Pol Pot Kambodzsájában a szabad szólás és gyülekezés szószólóit az állam ingyen tévés szerepléssel és központi szervezéssel terjesztett ellenzéki röplapokkal honorálta. Ezt láthattuk minden hatalmi pozícióba jutott diktátortól, ugye?

Miben különbözne ettől az általad oly epekedve vágyott pénzügyi terror? Abban, hogy kapitalista megrendelésre épül, ezért ez jó diktatúra? Csak az ellenkező oldal lehet velejéig romlott és gonosz?

Financial Dictatorship Dashboard

Az eddig befutott számlapénz-kísérletek nyomán megláthattuk, mily felelősen és részrehajlás nélkül viseltetnek ezek a hatalomittas aberráltak a közösség pénzügyeivel. Például amikor a nigériai eNairát bevezető jegybankelnök saját bársonyszékéből finanszírozta a terrorizmust, vagy a tömeges rúpia-bevonásokkal párhuzamosan lakosságra erőszakolt digitális állampolgárságnak és pénztárcának hála 800 millió indiai polgár személyes adatait és biometrikus azonosítóit rabolták el hackerek.

Dehát ugye tudjuk jól, az okos mások hibáján tanul, a hülye a sajátján se. Próbáljuk ki itt is a digitális pénzt, kötelező számlanyitást, hiszen a szabadságunkon, lelkünkön, életünkön felül egyéb veszteni valónk nincs!

Kérdezték az újságírók, hogy nekem személy szerint mi a véleményem a készpénzes fizetésről. Szerintem az adóelkerülés melegágya.

A számlapénz pedig a diktatúra, pénzmosás, terrorizmus és totális gazdasági összeomlás melegágya. Melyik súlyosabb?

Az illegálisan szerzett készpénzt nem tudod kivinni az országból, vagy csak nagyon bajosan, hiszen van esély arra, hogy a határőrök vagy vámosok lekapcsolnak.

Money Laundering

Másik országba kimenekített készpénz jobbára értéktelen, csak súlyos felárak mellett lehet átváltani őket helyi pénzre vagy bármit is érő nemzetközi valutára. Ezzel szemben a digitális pénz nem ismer országhatárokat, másodpercek leforgása alatt tüntethetők el milliárdok a kíváncsi NAV revizorok szemei elől. A digitális tranzakciókkal akár örökre köddé is teheted ebül szerzett vagyonod valami offshore pénzmosó hálózaton át, hacsak nem kap a NAV de jure oly jellegű jogosultságokat, hogy még a levegővételedet is valós időben monitoroztatja valami MI-algoritmussal.

A szabvány lakosság kivéreztetésére kiválóan megfelel a bankszámla, ám mikor a tranzakciót végrehajtó személy kedves rokona vagy jó barátja a NAV, rendőrség vagy épp a kormány valamely tisztviselőjének, akkor „egész véletlenül” átsiklik a hatóság tekintete a nevezett tranzakción. Tehát a bankszámla még az adóelkerülést sem akadályozza meg, csupán szelektívvé és személyválogatóvá teszi e lehetőség elnyerését.

Ugyanígy: helyi számla korlátlanul inkasszózható, de idegen országban vezetett számla, ami nem az európai gazdasági közösség tagja, nem. Tehát az adóelkerülők minden készpénznél nagyobb fokú szabadságot nyerhetnek pénzük offshore-ba menekítésére. A gazdasági bűnözőket egyenesen jutalmazza a bankszámlarendszer, míg a kiszolgáltatott lakosság folyószámláit átjáróházakként kezeli a naffia és temérdek hasonszőrű bűnszervezet.

A nincstelen szegényeket odahaza éveken át nyuvasztják, tiltják a fizetésüket, bírságolják halálba őket politikai vagy személyes okokból. A naffia illegálisan is inkasszóztatja a bankszámlákat, mivel a revizorok kötelezően teljesítendő kvótát kapnak a behajtandó pénz mennyiségére. Az illegálisan lerabolt pénzt aztán bírósági ítéletet követően sem utalja vissza a bűnbanda az áldozatnak, ehelyett legfeljebb jóváírást eszközöl a jövőben fizetendő adókra. Mondanom sem kell, az egyszeri kisembernek esélye sincs a naffia önkényes terrorjával szemben védekezni.

Law No Rights

A bankszámla tehát konkrétan életveszélyes instrumentuma a hatalomnak. A szegények életét totálisan ellehetetleníti, míg a szervezett (kiváltképp a központilag szervezett) bűnözésnek segítő kezet nyújt. A hackerek által ellopott pénzt jó eséllyel soha nem tudja visszaszerezni az áldozat. Készpénz esetén legalább nem köteles minden vagyonát egyetlen helyen tartani, így ha ki is rabolják, jó eséllyel nem válik azonnali hatállyal földönfutóvá. Plusz a készpénz jó eséllyel visszaszerezhető, ha az áldozat időben feljelentést tesz.

A több bankszámla nyitásának követelménye a vállalati szférától eltekintve a szerző fatális gyengeelméjűségéről tesz tanúbizonyságot. Az egyre magasabb rekordokat döntögető bankszámlavezetési, tranzakciós és kártyadíjak végett a szegények nem engedhetik meg maguknak ily mértékű luxus felvállalását, amiért cserébe ráadásul voltaképpen semmit nem kapnak.

A kereskedők arra panaszkodnak, hogy a kötelező érvénnyel bevezetett bankkártyás tranzakciók temérdek pénzt leszipkáznak a bevételeikből, miután minden tranzakcióért extra sápot fizettetnek velük. Nem az állam, hanem a Visa és a Mastercard! Ha igazságosak szeretnénk lenni, nem a kártyával fizetőknek kéne kedvezményt adni, hanem a készpénzeseknek. Ezt örömmel meg is tennék az üzletvezetők, csakhogy a kártyacégek szerződési feltételei tiltják, hogy a sápot extra költségként leverje a bolt az ostoba számlás ploretáron. Ezért a magukat roppant trendinek behazudó pénzügyi diktátorok a saját aberrált viselkedésük következményeit a készpénzzel fizetni hajlandó áldozatokra oktrojálják, mivel a tranzakciós díjakat muszáj beépíteniük a kereskedőknek a termékek árába.

Howwillipaythatback

Arról már ne is beszéljünk, hogy milyen jogon kívánod te kényszeríteni kiszolgáltatott embertársaidat kötelező bankszámlanyitásra, s vele tekintélyes mértékű havi apanázs megfizetésére alanyi jogon a bankok és pénzügyi magánvállalatok részére (Visa, Mastercard stb.)? Íme a szabad piac diktatúrája, amikor egy ilyen ótvar féreg megparancsolja, hogy verjenek kötelező költéseket a nincstelen rabszolgákra, melyek árát természetesen alanyi jogon leveszik róluk. A bankszámla -és kártyadíjak levonása előbbre való még az ételnél is.

A fogyasztás és szükségtelen szolgáltatásokra való előfizetés központi diktatórikus eszközökkel való kikényszerítésére akad egy találó megnevezés: kapitálfasizmus.

Van valami perverz romantikája annak, amikor egy piacpárti liberális barom központi kontrollt és kvázi kommunista diktatúrát követel a komplett népességre. Mert ez valóban az, a legrosszabb rákosista időket idézi. Akkoriban be kellett falazniuk az embereknek a pincébe a fél disznót, hogy ne vigye azt el az ÁVO, most készpénzt vagy aranyat kell párnacihába varrni, hogy ne inkasszózza le az utolsó fillérig a bűnöző moslék naffia. Ugyanaz a logika, ugyanaz a következmény, ugyanaz a rendszer.

Ja és veled fizettetik meg a lehetőséget, hogy nyakló nélkül rabolgathassanak.

Robbed Out Poor Man

De amit végképp nem értek, hogy miért lehet 150 -200 millió forintos, vagy akár drágább ingatlant készpénzért megvenni?

Mondjuk mert érvényes fizetőeszköz?

Miért is lehessen fizetni pénzzel, hiszen nem arra való!

És ez a címeres ökörpörkölt hazudja magát pénzügyi szakembernek, vezet gazdasági blogot, és olvastatja a retardált baromságait több ezer agymosott bólogató birka áldozatával.

Lassan egy Nobel-díj is kijárhatna neki, tökéletesen méltó az elismerésre, hiszen nyilvánvalóan azt se tudja, mi az a pénz.

Mióta van azonnali átutalás, semmi nem indokolja a készpénzes vásárlást egy bizonyos összeghatár felett. Én még ha egy használt telefont vagy számítógépet veszek, akkor is utalok az eladónak, mert úgy legalább nyoma van, ha elromlana vagy kiderülne valami disznóság a termékkel kapcsolatban. Aki nem megy bele abba, hogy utalással fizessek neki a helyszínen, attól nem is veszek semmit, mert gyanús.

Mobile Payment

Ettől a csávótól azonnal el kell venni a diplomáját, ha egyáltalán van neki. Ez a hülye azt se tudja, hogy az adásvétel tényét nem a banki tranzakció igazolja vissza, hanem a kiállított számla. Amit készpénzes fizetésnél azonnal meg is kap a vásárló.

Ezzel szemben ugye banki tranzakciónál időben elválik egymástól az utalás és a számla kiállítása, így a pénzügyi csalásokkal házaló hálózatok hathatós segítséget kaphatnak tevékenységük lefolytatására. Készpénzes utánvétellel fizetni biztonságosabb, hiszen jön a futár, s látom hogy ott van nála a termék. Előre utalásnál meg lehet, hogy a hűlt helyét találod csak az ígért cuccnak.

Ha rajtam múlna, még autó adásvételt sem engedélyeznék készpénzben néhány millió forint felett, csatolni kellene az adásvételi mellé a banki bizonylatot. Ingatlannál pedig kifejezetten semmis lenne a szerződés készpénzes fizetés esetén.

Ha van valakinek kétsége afelől, hogy a liberálfasizmus valós fogalom, hát itt a megkérdőjelezhetetlen bizonyíték. Tíz éve még jókat röhögtünk a kifejezésen, most már annyira nem vicces.

Police Disgusted

A szabadság, egyenlőség, testvériség hármasából a modern liberálisok mindegyiket felszámolták.

Szabadság: totális kontrollt, erőszakos vakcináztatást, jogfosztást, pénz elvételét követelik mindenkire. Ha minderre nincs jogalapjuk, hát faragnak egyet maguknak önkényesen, vagy létrehoznak valami homályos indokhálózatot, mint hogy „a készpénz a fekete gazdaság melegágya”.

Tudod mi még a fekete gazdaság melegágya, öregapám? A számlapénz! Amikor a lakosság feje fölött vásárolnak meg SMS-ben rendelt 4 milliárd dózis szemétbe való halálvakcinát, elutalják az árát, a költségeit pedig te fizeted meg a gyenge elméjű hülye fejeddel! A hozzájárulásod nélkül kényszerítenek vásárlásra és meg nem rendelt szolgáltatások fogyasztására, a vételárat pedig alanyi jogon porszívózzák le a bankszámládról, te férgesült, retardált állat!

A liberálfasizmus mellett vezessünk most be egy másik fogalmat is a köztudatba, a már emlegetett kapitálfasizmust.

A kapitálfasizmus nem egyebet jelent, mint fogyasztás és vásárlás kikényszerítését, elsősorban olyan termékekre és szolgáltatásokra, melyekre az embernek alapjáraton semmi szükségük. Ehhez csatlakozik a kapitálfasiszták újonnan kibontakozó attitűdje, az ügyfélválogatás intézménye, melyben önkényesen meghatározzák, egyáltalán engednek-e téged megvásárolni a termékeiket és szolgáltatásaikat, vagy sem.

Bakery Shop Partnerships

Tavaly valóságos vérengzést tartottak a bankok ártatlan polgárok, civil szervezetek, nézetrendszerükhöz mérten nem konform politikusok ellen. Milliószám szüntettek meg ILLEGÁLISAN bankszámlákat.

Nigel Farage-t, a botrányt kirobbantó egyik kárvallottat (egyedül neki volt az áldozatok közül elégséges médiahátszele) azzal oktatta ki egykori bankja, meg további kilenc másik, akik nem hagyták számlát nyitni, hogy nem kötelező ám bankszámlát fenntartani, nyugodtan lehet fizetgetni készpénzzel is! Egy olyan országban, ahol sorra számolják fel a készpénzfizetés lehetőségét a shopok.

Na így akarjál te tömegeket bankszámlanyitásra meg totál értelmetlen extra költségek soha véget nem érő fizetgetéseire kényszeríteni. Hogy egy gombnyomással halaszthatnak éhen.

Ez ugyanaz a logika, mint a vérmes vakcinácizmusnál. Nem kötelező az oltás, csak amennyiben nem vagy hajlandó megmérgeztetni magadat, akkor nem engedünk ki az utcára, betiltjuk a levegővételt, nem mehetsz be a boltba kenyeret meg tejet vásárolni magadnak. Kvázi úgy irtjuk ki a fajtádat, hogy az odáig vezető mindennemű intézkedéseinket semleges körülménynek vagy a saját egyéni viselkedésed következményének láttatjuk. Ha mégis hajlandó vagy beadni a derekad, aláíratunk veled egy papírt, hogy saját akaratodból és egyéni döntésedből adódóan követsz el öngyilkosságot, amikor a diktatúra parancsára felhajtod az ingujjad.

Fear From The Needle

Ugyanez a szisztéma már a náci Németországban is bőszen regnált ám! Hát semmi szükség nem lett volna a zsidók elgázosítására meg haláltáborok felállítására, ha ezek a „tífuszos tetvedékek” fogták volna magukat, maguktól elbattyogtak volna egy Zyklon-B üzembe vagy az NSDAP által kijelölt „oltópontra”, ott önként beálltak volna a zuhany alá és magukra nyitották volna a gázcsapot. S akkor talán nem lett volna szükség STG-vel belöködni őket a gázkamrába. Ez az egész holokauszt szörnyűség lazán elkerülhető lett volna, amennyiben a zsidók önkéntesen követik az egészségügyi minisztérium előírásait.

Na, ez a Kiszámoló blog ideológiája. Mi sem demonstrálja mindezt hűebben, mint a dizájnváltásig kitűzött ukrán zászló a „Tiszteletet a hősöknek!” felirattal. Mert a magyar és orosz kisebbségek ellen pogromot hirdető náci kormányzat, meg a komplett NATO víruslaborok sűrű hálózatát üzemeltető szeméttelepe az egész világra veszélyt jelentő felelőtlen államvezetésével nyilván a XXI. századi történelem legnagyobb hőse.

Bizonyos szempontból persze jogos őket hősökként kikiáltani, hiszen 2022. február 24-én úgy eltüntették a koronavírust az egész világból és a komplett globális médiából egyik pillanatról a másikra, mintha soha nem is létezett volna. 🙂

Ja és ha már ukrán hősök: tudtad-e, kedves sarlatán kolléga, hogy a háború elől menekülő fegyvertelen ukrán civileket könnyebben utoléri és kifosztja bankszámláin keresztül a hatalom, mintha készpénzt vagy aranyat menekítenének magukkal át a határon?

Ton Of Money

Egyenlőség: A gazdagok jók, a szegények rosszak. Rendre tücsköknek nevezik a kommentelők az adósokat, vagy az életnek örvendeni képes „fogyasztókat” (olykor ennek a szennyblognak a firkálója is). Szegények és depriváltak korlátlan nyomorgatása és gyötrése, önkényes jogfosztások. Legyenek a szegények örök életen át hajléktalanok!

Testvériség: Társadalmi kezdeményezések leverése (lásd a kommentekben is gyakorta emlegetett hős kamionos tüntetők kinyírása), medikálfasizmus, nemzetközi elit oligarchia uradalmának megszilárdítása (bankszektor korlátlan pumpolása). Felsőrendű bankszámlás népfaj az alsórendű készpénzesekkel szemben.

A tranzakciós adót (ó pardon, illetéket) kivezetném, kivéve a készpénzfelvétel díját, amit legalább 1%-ra megemelnék és megtiltanám a bankoknak, hogy átvállalják az ügyfelektől.

A munkaadók, akik készpénzben fizetik az alkalmazottakat, három százalékponttal magasabb járulékot fizetnének, amit ráterhelhetnének az alkalmazottra, ha ő kéri készpénzben a fizetését.

… ha valaki azért kéri készpénzben a fizetését, mert mondjuk a végrehajtó elől bujkál, az fizessen havonta három százalék büntetést. A nyugdíjastól is vonják le annak a költségét, hogy a postás cipeli ki neki a készpénzt, hogy ne kelljen bankszámlára költenie.

Debt Paper

Mindezeket azért kell bevezetni, mert a számlavezetés különben nem volna versenyképes a készpénzzel, hiszen a banki díjak legalább ennyivel rövidítik meg a használókat. Állami beavatkozásokkal kell hát kikényszeríteni a szabad piac érvényesítését.

Színtiszta fasizmus.

Ettől a szennyblogos gecitől pedig minden egyes áldozata után vonjanak kártérítési díjat, akiknek az ő aberrációjának köszönhetően megvonják a létjogosultságát, igaztalanul rabolják le a bankszámláját, a végrehajtó úgy kifosztja, hogy hó végén nem tud magának élelmet venni. Fizess, te tömeggyilkos sarlatán!

Tejelj szépen mindenért te, aki a förtelmes, vérmes nácizmusoddal alanyi jogú fizetgetésekre akarsz mindenkit erőszakkal kényszeríteni!

Végrehajtás: Ha nem kp-ban kéred a fizetésed, a számlára utalt pénzt teljes egészében leemelheti a bűnöző NAV, még a szociális juttatásokra sincsen tekintettel (kp: szociális támogatás nem végrehajtható, fizetés max. 33 vagy 50 százaléka vehető el).

Lots Of Cash

Az illegálisan inkasszózott pénzt a NAV soha nem utalja vissza, legfeljebb jóváírást eszközöl, de csak ha peres eljárásban tudod bizonyítani a jogtalan inkasszó tényét. Amire te szegényként nyilván képtelennek bizonyulsz.

De mi van akkor, ha megfigyelnek? Azért fizetek készpénzzel, hogy ne tudjanak követni és ne is lássák a költéseimet.

Vagy mert kényelmesebb, gyorsabb, egyszerűbb, az esetleges és egyre gyakoribb technikai problémák nem nyomasztanak általa. Könnyebb vele spórolni, költéseket számolni, családi büdzsét tervezni, szemben a számlapénzzel. A kártyások meg, pláne mikor rendszeresen torlaszolják a sort a plasztiklapos bohóckodásaikkal, igazán fizethetnének három százalék extra adót minden kártyás tranzakció után, mert az idő pénz. Nemde?

Van egy rossz hírem, olyan nagy már minden ember digitális árnyéka, hogy az már nem oszt, nem szoroz, hogy tudják-e, mennyiért vásároltál be a hétvégére az Aldiban.

Az sem oszt, nem szoroz, ha nem tudják. Innentől fogva patthelyzet.

Global Web

Lehet, hogy a Facebook meg a Google is mindent tud rólad, de talán ezeknek nem áll hatalmukban csak úgy pacsira éhen dögleszteni minket. A számlafasisztáknak meg igen.

Hogy mást ne mondjak, ott van egy nyomkövető a zsebedben, mobilnak hívják, 30 centiméteres pontossággal bármikor megmondják, hol vagy, sőt azt is, milyen másik mobilok (azaz személyek) vannak vagy voltak a közeledben.

Körkörös érvelés, mint az öngyilkos szektáknál: azért legyen telefonhoz kötött bankszámla, mert úgyis eleve lekövetnek. Hát akkor semmi gond, nyugodtan mutogasd a faszod kislányoknak a Margitszigeten, hiszen nem oszt, nem szoroz, ha megfigyelnek, aztán várd ki a rendőrség reakcióját az akciód kapcsán. Nem biztos, hogy annyira érdekli majd őket a digitális árnyékod.

Ez a liberfasiszták másik nagy aberrációja: totális erkölcsi relativizmus. Abból, hogy megfigyelhetnek, még nem következik, hogy kötelező érvénnyel kelljen is, és egyből mindenki seggébe helyezzenek fel egy szondát. Ez a Kiszámoló blogos pszichopaták moralitása. Nem a gyilkos a hibás, aki a kést beszúrta az áldozat bordái közé. Az áldozat a felelős, hát hogyan férkőzhetett be a kés a bordái közé?

Your Social Credit

Továbbá: azért is kell kikényszeríteni a kártyás fizetést, hogy kénytelen legyél mobiltelefont tartani a zsebedben, amire érkezik a visszaigazoló SMS. S ha már SMS, természetesen legyél kénytelen a bankszámla -és bankkártyadíj mellett egy telefon-előfizetést is fenntartani. Mivel félő, hogy a telefon meghibásodik, s így nem tudsz fizetni, illendő a készüléket súlyos tízezrekért rendszeres karbantartás alá vetni vagy bizonyos időközönként lecserélni.

A bankszámla szerves része a netbank is, anélkül nem igazán tudod lekövetni befizetéseidet és számlaegyenlegedet, tehát egy otthoni vagy mobil internet-előfizetés is szükségeltetik a bankszámla nyújtotta „kényelmek és előnyök” élvezetéhez.

Ahhoz, hogy egyáltalán fizethess, szükséges minden hónapban az idők végeztéig lepengetned a minimum 1300 forintos bankszámla-vezetési, meg évi 8-9 ezer forintot kóstáló bankkártyadíjat is. Nem kell félni, hogy túl sokat visz el a végrehajtó, hiszen a milliomosok kivételével mindenkinek kész anyagi csőd fenntartani egy totál felesleges és haszontalan, de legalább vég nélkül fosztogatható bankszámlát.

A bank minden tranzakció után 2-3 százalékot levesz magának a vásárlás értékéből, vagyis a kártyával fizető vásárlók ennyivel rövidítik meg az eladót, kinek részére meg van tiltva, hogy a kártyásokra ráterhelje az extra költségeket. Ahogy egy szegény polgárnak, úgy egy kisvállalkozásnak is totál csőd kártyás fizetést lehetővé tenni… ezért törvényi erővel kell őt kényszeríteni kártya befogadására, hogy az ennek nyomán kényszerűségből megnövelt fogyasztói áraival tönkre mehessen és a komplett emberiség kizárólag a világot leuraló milliárdos multikhoz járhasson akár vásárolni, akár rabigáskodni.

Tax Calculation1

És akkor még mindig nem soroltam fel mindennemű népességellenséges akciójukat a bankoknak, ideértve az ATM-ek és személyes ügyintézés lehetőségének fokozatos kivezetését, az egyre gyarapodó technikai problémákat, a felfutó banki csalásokat, tömeges bankcsődöket, megsemmisült befektetéseket, milliószám önkényesen einstandolt számlákat és a komplett bankszektor 2008-as totális csődjüket követő adófizetői pénzen való kimentését, majd a bevezetett mennyiségi könnyítést (ingyen szociális segély a milliárdosoknak).

Továbbá a bankkártya totalitarizmusa nem kizárólag a megfigyelésre terjed ki. Milyen jogon követeled te, hogy az ember kötelező érvénnyel hizlalja vadidegen országokból ide nyúláldozó pénzügyi szervezetek vagyonát, s cserébe azok alanyi jogon gyakorolhassanak totalitárius kontrollt és kegyet a polgárok befizetgetései fölött?

Értjük tehát a kapitálfasizmus lényegét, ugye? Fizetésre kényszerítés. Olyan termékek és szolgáltatások megvásárlására, melyekre se szükség nincs, se értelmük bizonyos csoportokban. S ami még rosszabb, a kényszer erejével ütik ki a falatot azok szája elől, kiknek pénze előnyösebb hasznosulást nyerne élelembe vagy sárga csekkbe forgatva egy totalitárius és rendkívül szövevényes függőségi hálózat bebiztosítását megkövetelő banki hálózat pumpolásával szemben. Mert felsoroltam ugye, hogy a ránk erőszakolt költségek és függőségek hada nem áll meg a havi számlavezetési díjnál. Telefon-előfizetés, rendszeres készülék-karbantartás és csere, internet, áram, számlavezetési díjak, kártyadíj, meg amit még kitalálnak.

Tons Of Computers

De hát pszichopatáéknak magyarázhatod ezt, maximálisan fosnak a valóságra. Majd ők szabályozzák távirányítással, hogy a hálószobádban hogyan tartózkodj meg mennyit legyél kénytelen kötelező érvénnyel fizetgetni vadidegen magánvállalatoknak minden egyes hónapban, miközben éhen halsz vagy halálra fagysz.

Majd ők jobban tudják, mert te, büdös jobbágy, ótvar, alávaló, dolgozó ember, ALANYI JOGON CSALÓ VAGY!

Ami még roppant érdekes, ha már az adóelkerüléssel példálózik ez a címeres faszfej, hogy olyan adórendszerért bezzeg nem lobbizik, amely tényszerűen teljesíthető tételeket tartalmazna, nem pedig halálra fosztogatják és meggyilkolják mondjuk a bevétellel még nem rendelkező kezdő vállalkozót rögtön első hónaptól fogva. Ennek a baromnak az adóelkerülés szimpla ürügy, a fő cél a tomboló fasiszta totalitarizmus kierőszakolása.

Vannak, akik beteges félelem miatt nem bízzák a pénzüket senkire, inkább otthon tartják. Nekem is van ilyen közeli ismerősöm, egyrészt kiszámolni sem akarom, hány tízmilliót, ha nem százmilliót bukott azon az elmúlt 25 évben, hogy otthon tartja a pénzét, másrészt miért van otthon nagyobb biztonságban a pénz, mint mondjuk három bank között szétosztva? Kirabolhatják, leéghet a háza, bármi történhet és akkor oda minden megtakarítása.

Burning City

Azok pofáznak beteges félelemről, akiknek gondolatban minden egyes nap leég a házuk, kizsebeli őket egy tolvaj a metrón, kirabolják a családi széfet, vagy az összes embertársuk elcsalja az adót.

Értem én, hogy bezárt az OPNI, de az ilyen paranoid skizofrének mégis miért rohangálhatnak szabad lábon és hirdethetik a baromságaikat anélkül, hogy legalább az adott napra előírt antipszichotikumokat be ne öntené neki a gondozó néni?

Amúgy a készpénzzel nyugodtan megteheted, hogy csak a szükséges mennyiséget tartod magadnál, kirablásod esetén csak azt viszik el, míg ha bankszámlát tartasz, a csalók és hackerek egy összegben mindent nyugodt szívvel és gyakorlatilag azonnali hatállyal elvesznek tőled.

Ja, és a rablóknak a készpénzes áldozatokat egyesével kell kifosztaniuk, míg egy időben akár milliónyi bankszámla is lenullázható egyetlen gombnyomással, mondjuk miután valaki megvásárol dark weben egy kiszivárgott adatbázist.

2022-23-ban jó alaposan fel is futottak a banki csalások (milyen érdekes, hogy a készpénzesek nem!), s a bankok a legtöbb ilyen esetben egyáltalán nem kárpótolják az ügyfeleiket.

Amibankrupt

Tehát mondom, a bankszámla a tömeges kifosztás és éhhalál melegágya.

Az is milyen vicces, hogy a csávó már nem is egy, hanem rögtön három bank felé kényszerítgetne minket állandó befizetgetésekre. Ez már egy milliomosnak is kész csőd! Remélem, kap legalább valami jutalékot a ráfázol banktól, hadd terjeszthesse a vérmes ostobaságait ezután is.

Ennél a sarlatánnál már csak a kommentelői fogyatékosabbak, akik szerint a 85 éves nyugdíjasok fizessenek mind Apple Pay-jel a kenyérért a sarki boltban, hiszen nyilván minden kisnyugdíjas Mancika zsebből halássza elő a félmilliós iPhone-t. 🙂

Magyarország a második legszegényebb ország az Unióban a fizetések vásárlóerejét tekintve

Ezért is biztosítsunk totalitárius szabadrablási lehetőséget a pártállam részére, hadd váljon földönfutóvá a cérnaszálon lengő középosztály kevéske maradéka is.

A készpénz ugyan messze nem a tökéletes szabadság záloga, de a diktatúrának és elnyomásnak vannak fokozatai. Nem kéne rögvest alanyi jogon a legmagasabb fokú totalitarizmust erőltetni.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás