A szituációnak megfelelően árazzák be a biztosítótársaságok azon személyek baleset -és életbiztosítását, akik a kísérleti COVID vakcináknak köszönhetően nyomorodnak meg egy életre, neadjisten haláloznak el tragikus módon. A cégek egész egyszerűen visszautasítják az ehhez kapcsolódó kárpótlási igényeket, mivel a legtöbb szerződés tekintetében az öngyilkosság nem számít a biztosítási jogviszony hatálya alá tartozó eseménynek.

A lepattintások sorát az amerikai biztosító társaságok indították meg, ám csakhamar átgyűrűzött a botrány ide Európába is. A jelen íráshoz forrásként használt eredeti német nyelvű cikk két levelet közöl, melyek mindegyike szerint az egyéni felelősségbiztosítások nem vonatkoznak a kísérleti COVID vakcinák felvétele nyomán nyert súlyos mellékhatásokra.

1. levél:

vakcina_level1

Kedves asszonyom!

A VARIO Comfort Protection Plus termékvonalának balesetbiztosításában a fertőző betegségek elleni védőoltások a biztosítás hatálya alá esnek, de csak a speciális feltételekben listázott betegségek esetén. a koronavírus-vakcina okozta egészségkárosodás sajnos nem biztosított.

Ha szükséges, kérdezze meg egészségbiztosítóját, hogy ki fedezi még az oltások mellékhatásaiból eredő károkat.

Baráti üdvözlettel:

az Ön felelősségbiztosítása

2. levél:

vakcina_level2

Köszönjük levelét.

A koronavírus elleni védőoltásokat nem az egészségbiztosítók, hanem az egyes szövetségi államok szervezik és végzik. Ezért az esetleges mellékhatásokból eredő károkat a Techniker Krankenkasse nem fedezi. A koronaoltással kapcsolatos információk az interneten az alábbi linken érhetők el…

Mivel ugye a magánbiztosítók lepattintják az embert, a hosszas és meddő pereskedés mellett egyetlen szóba jöhető alternatíva az állami kártérítés követelése. Ugyan legtöbb helyütt a központi egészségbiztosító dolga a pórul járt oltakozók kárpótlása, ám ahol nincs direkt erre a célra feltőkésített alap, vagy legalább kormányzati törekvés a kárpótlásra, ott jól megszívják az oltottak. Rokkantnyugdíjat is fizethet az állam, amennyiben az oltott áldozat a vakcina miatt munkaképességét is elvesztette, de ez úgyszint az állambácsi személyes kénye-kedvétől függő szolgáltatás, nem pedig olyasmi, ami krach bekövetkezte esetén alanyi jogon jár.

Lássuk, amennyiben az államok tartoznak a megnyomorító COVID-vakcinák felvételét követő kártérítéssel, miféle busás jóvátételre számíthatnak a panaszkodó áldozatok.

IMG_0812-Edit

Hát… jóformán semmilyenre. A Neue Osnabrücker Zeitung kikérte a 16 szövetségi tagállam kárjelentési adatait, és a kézhez kapott statisztika alapján nyugodtan elmondhatjuk, hogy fújhatják a pórul járt oltottak a jóvátétel gyakorlatilag bármilyen arányú esélyét.

A hivatalos statisztika szerint eddig 1219, kifejezetten kárpótlásra vonatkozó kérelem érkezett be a tagállamokhoz, mely nem mondható soknak, látszik, hogy sokak szerint veszett fejsze nyele bárminemű igazságtételre számítani ugyanazoktól, akik beleparancsolták az emberbe a mérget. Viszont meglepő mód nem a meglehetősen lanyha érdeklődés a legérdekesebb, hanem hogy még ennek a nagyon kis számú panasznak is alig töredékét dolgozták fel a mai napig, és ezek kétharmadát lelkiismeret-furdalás nélkül utasítják el. Az 1219 panaszból eleddig összesen 54-et sikerült elbírálni, melyekből mindössze 18 került elfogadásra, 30 pedig elutasításra. A maradék egyéb okból (pl. hiánypótlás szüksége) visszadobásra került a feladó részére.

A Németországi példák messze nem egyedülállóak. A cinizmus legmagasabb fokát a liberálfasiszta Macron által sanyargatott Franciaország prezentálta, ahol ugyanő nemrégiben kijelentette, hogy feltett szándéka pokollá tenni az oltatlanok életét.

A francia biztosítótársaságok viszont még a németeknél is mocskosabb módon bánnak a kifosztott ügyféllel.

szamigalunk

Egy meglehetősen tehetős párizsi vállalkozó például életbiztosítást kötött a maga részére, melynek előnyeit a gyerekei és unokái élvezhetnék. Mivel az idős ember belehalt az oltásba, s erről hivatalos kórházi igazolással rendelkezik, a gyászoló család szomorú hangulatban persze, de azért mégiscsak reménykedve szaladt a biztosító irodájába kiváltani a cehhet. A cég viszont elküldte őket a fenébe, mivel véleményük szerint

a férfi saját felelősségére egyéni kockázatot vállalt a vakcina felvételével.

Magyarán az idős úr jól tudta, mit vállal a gyógyszerkísérlettel, tisztában volt azzal, hogy az esetleges szövődmények révén potenciálisan belehalhat az oltásba, ennek köszönhetően a biztosítónak semmi kötelezettsége nincsen, mivel saját elhatározásból, a várható következmények tudatában hajtotta fel ingujját a rendelőben. Az efféle cselekedetet úgy hívták régen és most is, hogy rituális öngyilkosság.

A biztosító cég kijelentette, hogy a kísérleti vakcinák felvevői öngyilkosok, amennyiben belehalnak a kísérletbe, és mindeme állítás hivatalos, bíróság által igazolt tény. Ugyanis mi mást tett volna a hoppon maradt család, mint beperelte a céget, mely perből nagyon csúnyán, porig megalázottan került ki. A bíró kijelenti:

pexels-sora-shimazaki-5668792

A kísérleti vakcina mellékhatásait nyilvánosságra hozták, így az elhunyt nem hivatkozhatott tudatlanságára, amikor önként vette fel az oltást. Franciaországban nincs törvény vagy utasítás, amely az oltásra kötelezne. Ezért halála lényegében öngyilkosság.

Íme a bírósági ítélet szövege:

A Bíróság elismeri a biztosító azon besorolását, amely a kísérlet harmadik fázisában való részvételt nem tekinti jogilag semleges cselekedetnek, hanem a szerződésben nem fedezett halálos kockázat önkéntes vállalásának tekinti, tekintettel a nyilvánosságra hozott mellékhatásokra, melyben benne foglaltatik a halál kockázata is, így az eset jogi értelemben önkéntes halálozási kockázatnak minősül, melyet a biztosítása nem fedez, így az öngyilkosság tényállása megállapítható. A család fellebbezett. A biztosító védekezését azonban megalapozottnak és a szerződés szempontjából indokoltnak ismerjük el, mivel a nyilvánosságra hozott halálkockázat öngyilkossággá minősíti át az esetet, hiszen az ügyfél (a kockázatokról és mellékhatásokról) értesítésre és tájékoztatásra került, önként vállalta a halál esélyét, anélkül hogy erre kötelezve vagy kényszerítve lett volna.

disabled_old_man

Mivel precedens értékű a döntés, számítani lehet arra, hogy világszerte, de legalábbis Franciaországban mindenképp a kísérleti COVID vakcinák miatt hamarosan legyek módjára hulló polgárok öngyilkosként lesznek elkönyvelve, s ez által a hatalom saját magára vonatkozóan nyugodt szívvel rázhat le minden felelősséget. Például következmények nélkül megtilthatja, hogy az ember oltás nélkül bemehessen a boltba kenyeret meg parizert venni, hiszen ha valaki nem akar belehalni a világméretű vakcinakísérletbe, akkor nyugodtan választhatja az önkéntes éhen halást is (mint a gengszerfilmekben: mindegy, hogyan patkolunk meg, csak tűnjön balesetnek), ha meg szeretné az önkéntes harakirit elkerülni, lehet elkezdeni fotoszintetizálni, vagy akár fényevővé átalakulni. De hát semmiféle kényszer nincs, ugye.