Minden pénzünket el akarják venni a bankok, egyre elviselhetetlenebb költségekkel terhelnek meg minket

0

Az emberiség pénztől való megfosztásának folyamatban lévő lépése a lakosság leválasztása megtakarításaiktól, illetve a mindennapi létezés költségeinek elviselhetetlen árszínvonalra srófolása.

E fázis része a bankszámláktól és pénzügyi szolgáltatásoktól függővé tett emberiség kifacsarása, majd csupaszra nyuvasztása, amit a pénzintézetek számlalevezetési és bankkártyadíjaik, valamint a hiteltörlesztési részletek megfizethetetlen szintre növelése által érik el.

Persze a határokat nem ismerő emberi butaság is segédkezik a cél elérésében, mert a kényelem hazugsága mentén azért vezetnek számlát az emberek busás díjakért, hogy ez által még több befizetést teljesíthessenek. Fizess, hogy fizethess, hangzik a bankszektor mantrája az éterbe, a birkák meg önfeledten tapsikolnak ennek hallatán.

A Visa és a Mastercard egyszerre jelentette be, hogy radikálisan emeli kiállított bankkártyái díját, ahogy a kereskedőknél kártyával való fizetés részesedését is megnövelik a maguk javára. Ama balga kereskedők és közgazdász mitugrászok, kik forszírozták a használhatatlan, rendre technikai hiba folytán visszautasított, megbízhatatlan és lassú kártyás fizetést, most jól hoppon maradnak, mivel a bankok minden egyes tranzakció után busás százalékokat vonnak le maguknak az eladott termékek árából.

money_credit_card

Ezzel szemben a megbízható és azonnal rendelkezésre álló készpénz továbbra is tartja értékét, annak befogadása a kereskedőket egyáltalán nem károsítja meg.

A Visa és Mastercard húzása a bolti kereskedők mellett az online webshopok üzemeltetőit is hatványozottan érinti, hiszen azok java része el se fogad pénzt a vásárláshoz.

Kifejezetten nagy bajba kerülnek a boltosok a bankkártyás vásárlás elburjánzása végett, mivel annak szolgáltatása rendkívüli költségekkel terheli meg őket. Ezeket kénytelenek beépíteni termékeik és szolgáltatásaik árába, mely húzás által azokat is jól lehúzzák, akik ragaszkodván a jól bevált készpénzhez kívánják vásárlásaikat teljesíteni.

A kisvállalkozások immár azon gondolkodnak, hogyan oktrojálják a felfutó tranzakciós díjakat a kártyával fizetőkre, ám nincs egyszerű dolguk. A Visa és Mastercard szerződési feltételeinek értelmében nem kérhet magasabb árat egy termékért az árus a kártyával fizető ügyfelek után. Azt viszont elintézheti, hogy a készpénzzel fizetők kedvezményeket nyerjenek.

black_woman_money

Remélhetőleg hamarosan a sárga csekkel postán sorba állók is akciós áron teljesíthetik a közüzemi számlák befizetését.

A két nagy kártyagyártó összehangolt akciója egyértelműen kartellezésnek minősül, ám oligopol pozíciójuk és gyakorlatilag alternatíva nélküli szolgáltatásaik végett nem valószínű, hogy valaha is kikezdhető volna rémuralmuk. Ez pedig egyet jelent: a bankkártyával fizetők egyre rosszabb feltételeket nyernek a készpénzhez ragaszkodó társaikhoz képest.

Magukat a bankintézményeket sem kell félteni. Az utóbbi években annyira megnövelték számlavezetési díjaikat, hogy aki nem készpénzben kéri fizetését, azt jelentősen megkárosítja a készpénzmentes jövőért lobbizó szélhámos pénzügyi szektor.

A „fizess, hogy fizethess” szisztéma abszurditását mutatja, hogy az elviselhetetlen mértéket ostromló számlavezetési és bankkártyadíjak bevezetése mellett egyre több bank kizárólag mobil vagy SMS azonosítás mentén engedi ügyfeleit a maga netbank felületére a jól bevált kártyaolvasós azonosítás helyett. Mivel telefon esetében vagy aktív előfizetés, vagy éves adategyeztetés terhe mellett rendszeres egyenlegfeltöltés kötelező, az emberek egyre inkább azért kötelesek felesleges szolgáltatásokat igénybe venni és azokért fizetni, hogy aztán még több pénzt adhassanak ki online tranzakcióik által, melyekről szintúgy levarrja mind a pénzintézet, mind a kártyakiállító Visa vagy Mastercard vállalat a maga sápját.

consumers

Ha mindenki visszaállna készpénzre, jóval olcsóbb termékek és szolgáltatások lennének a jutalmaink, s még a pénztár előtt kártyával szerencsétlenkedő sortorlasztók is eltűnnének végre a boltokból.

A valóság ellenére a bankok mellett a pártállamok is erőltetik a fizess, hogy aztán még többet fizethess szisztéma hegemóniáját. Szemben a készpénzzel, a bankszámlák átjáróházakként üzemelnek a bűnöző NAV és számos egyéb pénzügyi terrorszervezet részére, akik úgy, akkor és annyi számjegyet emelhetnek le tőlünk másodpercek leforgásán belül, ahogy, amikor és amennyit csak akarnak.

Egyedül a termékek és szolgáltatások kifizetése lehetetlen normális módon és gyorsasággal.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás