Nem olyan rég csupán mint bármiféle konkrétumok nélküli bejelentés érkezett az éterbe a hazai „digitális állampolgárság” ideája. Úgy tűnik azonban, oly ívű rohamtempóban lohol az állam annak megvalósítása felé, hogy immár temérdek részletet is megtudhatunk a küszöbön álló szisztémáról, melynek fokozatos bevezetését jövő nyáron meg is kezdenék.

Aminek a vakcinaigazolvány a főpróbája volt, azt most a komplett ország népén átütik erőszakkal, hogy senki ne vehessen, se el ne adhasson azokon kívül, kiknek részére a pártállam ehhez külön bejáratú digitális engedélyt nyújt.

Ne is húzzuk az időt, kezdjük meg hírszemlénket, mert bizony nagyon sok kivesézni való információ gyülemlett össze egyetlen napon belül.

Pár éven belül jelentősen megváltozik az életünk, már nem kell magunknál tartanunk az igazolványainkat, elég lesz csak a mobiltelefonunk – jelezte pénteken Rogán Antal, részletezve a Digitális állampolgárság programot (DÁP)… az ügyintézés is jelentősen leegyszerűsödik, ezt szavatolja majd a DÁP-alkalmazás.

Phoning Girls

Azt írják ugye, hogy jelentősen megváltozik az életünk. Holott – kiváltképp az alant elterülő információkat hozzáadván az összképhez – kiderül, hogy az égvilágon semmiféle lényegi változás nem zajlik le.

Ugyanúgy kötelezni fog minket a hatalom a gombokért való rabszolgaságra, ugyanúgy követeli tőlünk a rendőr a papírjainkat, ugyanaz a hitvány és igazságtalan adórendszer, piramis-szisztéma, végrehajtói önkény, karhatalmi terror tombol tovább, csak épp többé össze-vissza pecsételgetett papírokat nem kell többé gyártania semminemű cselekedetéről.

Hol van hát a változás? Mi az új ebben a világrendben, amely tökéletesen megegyezik az előzővel, pusztán az ember még magatehetetlenebbé válik a pártállami terrorral szemben, hiszen a lakosságot immár a saját lakásában, autójával, a maga eszközei által is regulázgatja a hatalom?

Az általunk birtokolt autóink, lakásaink, okostelefonjaink lesznek a sírásóink. De az életünk jottányit sem változik, ugyanaz a gyűlöletes lelki nyomorúság marad központi hatalmi piramis érvényesítette elnyomás által, mint volt annak előtte.

Tesla Car

Elektronikus fizetés, digitális postaláda, ügyintézés és aláírás – többek között ezekre leszünk képesek a mobilunkon keresztül…

Melyek egyike sem befolyásolja életünket semmilyen mértékben, hiszen ezek nem képezik a normális és valamire való emberi élet részét. Ezek karhatalom fenntartotta instrumentumok annak érdekében, hogy egyre láthatatlanabb, viszont egyúttal szabadulhatatlanabb függőségek keletkeztetésével hozzá láncolhassanak minket a rendszerhez.

Otthon, a négy fal közt, csendes magányunkban se lelhessünk soha nyugodalomra, mert éppen csipog a mobiltelefon, és az inspektor úr megkér minket szépen, hogy szkenneljük be a retinánkat, nehogy véletlen az utcán találjon minket a sötétedés.

Hogy ilyen nem fog megtörténni? Már hogyne történne! Hát a karanténapp mi a szar volt? Amit egy senkiházi féreg fundált ki ama hiedelmében, hogy az emberek erőszakos bezárása a lakásaikba, majd egzisztenciális kivéreztetésük megvédi őket egy elmében fogant pandémiától.

A karanténappot kötelező érvénnyel rótta a magyar állam mindenkire, aki kompatibilis Android vagy iOs alapú telefonnal bírt, s nem volt kibúvó. Mi a szar ez, ha nem a terrorisztikus önkény berontása saját privát létterünkbe, elménkbe, lelkünkbe?

Covid Pass Lithuania1

A Rákosi-rendszer kismiska volt ehhez képest. Ott legalább a saját hálószobádban békén hagytak. Sőt, a Kádár-rendszer nagy ígérvénye volt, hogy „a szabadság kis köreit meghagyjuk nektek”. Legalább odahaza, a szobád csendes magányában békére lelhetsz.

De most az ellenség a saját lakásodban is megfigyel téged, előírásai vagy távirányítása által a használati tárgyaidat is ellened fordítja! Lásd még automatikus lekapcsolás, telefonzárolás, pénzügyi transzfer. Orwell csak álmodozhatott, hogy ilyent valaha saját kútfőből ki tud találni.

A telefonunkkal igazolhatjuk a személyazonosságunkat a rendőrnek, a dohányboltosnak pedig csak annyit, hogy elmúltunk 18 évesek.

Meg hogy a neved és szociáliskredit-kartonod mellé oda van-e firkantva, hogy kiléphetsz este 8 után az utcára, felszállhatsz a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalra, jogosultságod van a boltban üdítőitalt is vásárolni, vagy csak kenyér vételét engedélyezi a nevedre programozott digiforint?

Vasut Offline

Nem kell észben tartani az ügyeinket, az állam proaktív résztvevő. Minden fontosabb határidőről értesítést kapunk.

Ettől mentsen meg minket az úristen. Amikor az állam proaktív résztvevő volt, hogyhogynem mindig holokauszt, gulág, körömtépkedés, kultúrapusztító „kulturális forradalom” lett a folyamat vége.

Egy gombnyomással rendezhetjük a fizetnivalókat az állam felé.

És nyilván az állam is egy gombnyomással rendezheti „fizetnivalónkat” maga felé, lásd az automatikus és alanyi jogú bírságolgatás szisztémáját. Enni meg lakni amúgy is megfizethetetlen luxus manapság, koporsónkban vergődve is nyugodtan fizetgethetjük az állami adókat, transzfereket, bírságokat, illetékeket, meg amiket még kitalálnak.

Az se ront a helyzeten, ha önkényesen vet ki hamis bírságokat részünkre az államhatalom, úgysem tudunk mit tenni a minden körülmények közt automatikusan és alanyi jogon megvalósuló transzferekkel szemben.

Vaxx Police

„Egy mozdulattal bármilyen dokumentumot hitelesíteni lehet. Egy gombnyomással megadhatom az adataimat, és kész is a banki hitelkérelem vagy a munkaszerződés, elektronikus aláírással együtt” – világított rá Rogán Antal, miként egyszerűsíti az ügyeink intézését, így életünket a DÁP-alkalmazás.

Még könnyebb lesz egy életre adósrabszolgává válni, még kevésbé leszünk urai a magunk költéseinek. A készpénzt el kell törölni, hiszen az valamennyi szabadságot ad az ember kezébe mind a költekezés módja, mind annak mennyisége önálló nyilvántartására.

Te meg ne gondolkodj, zombulj, büdös jobbágy! Ily radikálisan megváltozhat az életed, hogy még egyszerűbben aláfirkantható rabszolgaság lehet a jussod egy életen át! Hát nem csodás ez az új világrend? 🙂

2026-ra már igazolványokra sem lesz szükségünk, erről gondoskodik majd az elektronikus tárca, amely egy külön fejlesztés, de összekötik a DÁP-alkalmazással.

Ahogy digitális pénztárcánkat és szociáliskredit-kartonunkat is, gondolom.

Faces 2679740

Nem véletlen jár le a személyim 2027-ben. Öreganyám papírjai még egy életre szóltak, az én előző személyim már csak 10 évig volt használható, s most, a 2021-ben kiváltott, mindenféle trendi hologrammal, vízjellel meg chippel ellátott kártyám már csak 6 évig érvényes.

Még az a szerencsém, hogy sikerült néhány héttel azelőtt megcsináltatnom, hogy hozzá rendelték volna a kötelező ujjlenyomatot.

De eztán, ha mégsem omlik össze végleg a rendszer, akkor személyit sem váltok többé. Majd élek sáskákon remeteként egy barlangban, mialatt a dolgos, joviális és szabálykövető rendszerszolgák kihalnak, mert ne képzelje senki, hogy egy ilyen aberrált és férgesült szisztéma hosszú távon fennmaradhat.

Az alkalmazás használatáról elmondta, hogy az nem kötelező, mindenki önként döntheti el, hogy kiaknázza-e az előnyeit. Ugyanakkor rámutatott, hogy számos kényelmi szolgáltatástól marad el, aki nem veszi igénybe.

Plane Phone

Első körben sose kötelező, aztán egyszer csak hogyhogynem megszűnnek az igénybe vehető alternatívák. Az is beszédes, hogy hátrányai a Tóni szerint egyáltalán nincsenek is az alkalmazásnak. Ennél is sokatmondóbb a kényelemre való apelláció. Mert hát mi egyéb volna kényelmesebb egy ágyad mellé ültetett poloskánál, amelyen át gombnyomással szankcionálhat téged a hatalom, ha merészelsz engedély nélkül levegőt venni, vagy túlontúl hangos horkolásoddal zavarni a pihenésre vágyó szomszédokat.

… (Rogán) Az alkalmazás melletti érvként hozzáfűzte, hogy a kutatások szerint az uniós élmezőnyben vagyunk mobiltelefon-használatban, meggyőződése, hogy a következő évtizedben az emberek mobilon keresztül akarnak hozzáférni mindenhez. Mivel ilyen sokan rendelkeznek okostelefonnal hazánkban, a kormány nem tervez telefonvásárlási akciókat indítani.

Milyen jó móka lesz, amikor ezek az ún. hozzáférések egyszer csak egyenként elkezdenek eltünedezni, pl. nem szállhatsz vonatra, ha kritizálni merészeled a kormányt, vagy nem vehetsz fel pénzt az ATM-ből, amíg nem törlöd a bankszektor működését becsmérlő Tweet-jeidet.

Cbdc Card Declined
[Kártya visszautasítva] Kérjük, távolítsa el a bankja gyűlöletbeszéd-szabályzatának nem megfelelő tweet-jeit a tranzakció végrehajtásához!
Persze hogy az emberek mobilon keresztül akarnak hozzáférni mindenhez, hiszen ha nem így tennék, nem lehetne átütni ezt a förtelmes népnyúzást a lakosság fölött. Telefonvásárlási akciókat sem terveznek indítani, hiszen te magad boldogan finanszírozod a saját elnyomásodat. Egyéb lehetőséged úgyse lesz egy idő után, mint a téged ütlegelő rendőr szájába a falatot megtermelni, meg a robotellenőrnek a QR-kódodat felmutatni.

Vezessünk be egy új fogalmat Rogán „jóslatainak” könnyedebb megértéshez.

A prediktív programozás egy olyan pszichológiai módszertant jelöl, melyet a hatalom emberei titokban alkalmaznak, ám annak tényét nem kötik a lakosságra. Sőt mi több, a legtöbb pszichológiai kurzus részét sem képezi ennek elsajátítása. Külön bejáratú irodalmat (pl. NLP, viselkedés-pszichológiai tanulmányok) szükséges olvasnunk hozzá.

A prediktív programozás lényege, hogy a hatalom emberei úgy tesznek, mintha megjósolnának bizonyos eseményeket, miközben az általuk előre jelzett folyamat pontosan azért következik be, mert ők maguk a háttérben már nagyban dolgoznak annak megvalósításán.

A prediktív programozás célja a hatalmi érdekeknek megfelelő változások átütése az emberiségen úgy, hogy mire megérkezik az éterbe a találmány, az emberiség úgymond intellektuálisan már fel legyen készítve annak befogadására. Az elfogadtatás legfőbb instrumentuma pedig karöltve a propaganda és szórakoztatóipar, ideértve a hivatalos híradásokat, egyes irodalmi alkotásokat, filmeket, sorozatokat, zeneműveket.

Ai Generated 8262922

Ha például azt szeretnénk, hogy az emberek egy fejük fölött átütött digitális diktatúrát fogadjanak el feltétel nélkül, ahhoz olyan könyveket kell írni, futurológiai újságcikkeket fogalmazni, filmeket forgatni, melyek ezt a lélekgyilkos szisztémát mint végletekig izgalmas utópiát vázolják fel.

Az efféle filmekben rendre visszatérő motívumok az idegen népekkel vagy fajokkal való barátkozás vagy akár szerelmi viszony lehetősége, a hangsebességgel suhanni képes lebegő autók víziója, a hatalmi szervek és underground hackerek állandó és véget nem érő cicaharca, parkour-ködés (lásd Mirror’s Edge), földöntúli gyönyör érzetét nyújtani képes drogok, szórakoztatóipari termékek, városképek, közösségi terek megjelenítése.

Ezek láttán / hallatán az emberek nagy része TUDATTALANUL IS a megfogalmazott utópiákra vágyik, mert azok mindennemű veszélyeivel együtt is egy izgalmasabb és tartalmasabb élet lehetősége vázolódik fel elméjükben, szemben korunk keserű és depresszív valóságával.

Amiről viszont nem tudnak, hogy valójában a spektákulum áldozatává válnak. A szemet kényeztető látványt és fület bizsergető ígérvényeket a digitális diktatúrában abszolválható boldogságra annak bevezetését követően szépen, egyetlen gombnyomással, ugyanúgy, ahogy a digitális állampolgárság kapcsán ígérik, szépen meg is vonják. Eddigre kidolgoznak olyan kiberbiztonsági és karhatalmi mechanizmusokat, amelyek által a komplett földi népesség mozgolódása MÁSODPERC ALAPON, önkényesen és szabadulhatatlanul kontrollálható.

Nem lesz itt semmiféle parkőrködés, meg szuperszonikus autós üldözés.

A fejlesztések előtt megkérdezték a magyarokat, hogy mit szeretnének, mert egy ügyfélközpontú rendszert akarnak fejleszteni.

Gondolom a „magyarok” kifejezés itt Orbán Viktort, meg annak rokoni kompániáját jelenti, merthogy rajtuk kívül már nem is léteznek magyarok az országban, mindenki más kiiratkozott a nemzetből a rendre egyre hatalmasabb vehemenciával érvényesített vérmes propaganda szerint.

Továbbá a hatalom szavazótáborának nagyját alkotó zsákfalus alkeszek meg pénztáros Mancikák nyilván nagyon képben vannak az ilyen jellegű szisztémák előnyeivel, hátrányaival.

Azt is lefogadom, hogy eleve kizárólag azok fognak válaszolni, akik ezt az elmebeteg és aberrált ideát favorizálják, náluk meg láthattuk a vérmes vakcinácizmus regnuma alatt, hogy mire képesek. Ők napi három alkalommal való seggmotozást követelnek a komplett emberiségre. Biztos roppant pozitív irányba befolyásolják majd az „ügyfélközpontú rendszer” fejlődését.

Covid Cultist2

A kiberbiztonsági aggályokkal kapcsolatban elmondta, hogy az alkalmazás használata teljesen biztonságos, de ez nem is lehetne másképp, hiszen vonatkoznak rá a GDPR szabályai.

A hackerek, vagy maga a pártállam baromira törődnek a GDPR szabályaival. Sőt, nem pusztán hackerveszély áll fent, hanem titkos kapuk beépítésének lehetősége az elitek részére, ráláthatatlanság a hatalmi piramis csúcsán állók tranzakcióira (lásd a nigériai jegybank egykori vezetőjét) mesterkulcs bárki adatainak elolvasásához, módosításához, eltüntetéséhez, stb.

Épp a napokban lopták el 815 millió indiai polgár pótolhatatlan és helyettesíthetetlen biometrikus azonosítóit a helyi Digitális Állampolgárság appból. Ez aztán kiváló ajánlólevél!

Fú, hát az Index cikke baromi részletesre sikeredett, de ne álljunk meg itt, hanem szemlézzünk néhány további információt magában foglaló bekezdést a HVG oldaláról is:

… ez lesz a Digitális Állampolgárság Program, vagyis a DÁP. A programot egy pénteki sajtóbeszélgetésen, pár órával az erről szóló törvénytervezet megjelenése előtt ismertető Rogán Antal miniszter a névválasztást azzal indokolta: “Ennél jobb nem jutott eszünkbe”.

Qr Code Scan

Fantáziátlan, zombilelkű szarháziak diktálják, hogyan legyen kötelező az egészséges, életvidám és kreatív polgároknak létezniük. Aztán csodálkoznak, hogy összeomlik a gazdaság, menekül a fiatalság, gödör fenekén vergődnek a születésszámok. Mert gyötörni, kínozni, terrorizálni, nyúzni a lakosságot azt nagyon tudják, de értelmes nevet kitalálni a maguk fostos appjának, na az már nem megy. Még annak ötletét is úgy nyúlták mindenféle Sci-fi disztópiákból meg ENSZ-agendákból.

Legyen az appotok monogramja mondjuk FB, mert az kiválóan egybecseng napjaink legnépszerűbb közösségi médiájával, a Facebook-kal. Így egyből mindenki otthonosan érezheti magát digitális polgárként.

Az FB rövidítés teljes neve pedig: Fenevad Bélyege.

Ennél furcsább azonban, hogy az is kiderült, a projekt költségtervezésével sem töltöttek sok időt, mivel a hvg.hu kérdésére, hogy mindez mennyibe kerül, Rogán Antal még nagyságrendet sem tudott becsülni.

Metro Hell

Mert nem pénzzel fognak majd fizetni érte, hanem szociális kredittel. Nyilván, aki van annyira rothadék lelkű, hogy egy ilyen appot leprogramozzon, annak élete végéig nem kell aggódnia a szociáliskredit-pontszámáért. Mindig megnyílik majd előtte a metrólejárat kapuja meg a vasúti kocsi ajtaja. 🙂

A kormány mindenesetre mindenkinek biztosítja a lehetőséget, akár egy csecsemőnek is lehet DÁP-fiókja, más kérdés, hogy felnőtt koráig a szülei lesznek jogosultak annak használatára, a nevében eljárjanak az ügyintézéseknél.

Ugye többed alkalommal említettem, hogy a mi generációnk az égvilágon semmiben nem járult hozzá ennek a rendszernek a létrehozatalához és fenntartásához, mert mi már beleszülettünk a bér -és adósrabszolgaságba. Soha esélyünk sem volt megismerni, pláne kidolgozni ezzel szemben bárminemű alternatívát.

A boomerek viszont – puszta számarányuknál fogva – képesek voltak radikális változásokat eszközölni, aminek következménye a napjainkban jól ismert konzumerista vadkapitalista diktatúra, meg a fenntarthatatlan luxusnyugdíjak szisztémája.

Older Couple

A mi utódainknál ennél is tovább mennek. Mi beleszülettünk a rabszolgaságba, de olykor valamilyen csoda folytán lehetőségünk nyílt felébredni. Itt-ott eldugva egy-egy alternatív hír vagy információ, elhallgatott tények és történelmi adatok az internet ilyen-olyan szegletében… na, ezek elérhetőségét kívánják végleg beszántani. Majd jól levonnak a pontjaidból, ha merészelsz a szabadulásodat elősegítő tartalmakat fogyasztani.

Korunk aberrált szülői generációja már a COVIDiktatúra alatt kimutatta a foga fehérjét, amikor tömegével áldozták fel szegény kis gyermekeket a Moloch részére. Ezután viszont nincs apelláta. Minden egyes anyagi előnyből, CSOK-ra, Babahitelre szült gyermekünk jog szerinti tulajdonosa az állam lesz, ami tökéletesen a saját képére fogja azt formálni. Te csak elljél, büdös disznó, meg finanszírozd a gyerekeid agymosását, de az utódaid teste, lelke és elméje a miénk!

A miniszter tájékoztatása szerint a következő 10-15 évben ez lesz a jövő, mindent a mobilunkon akarunk intézni, és erre ösztönzi az EU tagállamait az Európai Elektronikus Személyazonosítási Rendszerről és az azon keresztül zajló folyamatokról, elektronikus tranzakciókról szóló, nemrég kiadott második, frissített eIDAS rendelet is.

Azért akarunk mindent mobilon intézni, mert eleve nem lesz más választásunk. Milyen érdekes, hogy a lakosság akarata rendre minden érában tökéletesen egybe cseng a hatalom törekvéseivel.

Phone Zone

Fentiekből egyértelmű, és ezt Rogánék sem titkolták, hogy adatkezelési szempontból a DÁP jelentős váltás, hiszen szakít azzal az évtizedes adatkezelési gyakorlattal, hogy minden személyes adat célhoz között felhasználásához külön-külön engedély kell. A miniszter megfogalmazása szerint efölött eljárt az idő…

Mondom én, azt csinálnak velünk és adatainkkal egyaránt, amit csak kényük-kedvük kíván. Tényleg véget kéne vetni végre az engedélyek korának, és nem engedelmeskedni többé a karhatalom parancsainak, amikor aberrált és gyilkos korlátozások közé kíván vetni minket.

Emlékezzünk erre a passzusra, amikor elrendelik az újabb karantént. Nem szükséges többé engedély, hogy oda menjünk, ahova akarunk, hiszen az állam önhatalmúlag felrúgta a maga kötelezettségeit velünk szemben. Egyirányú diktatúrásdit majd játszik az, aki még mindig a tömeggyilkos szisztémát élteti.

… az átlépést a kormány azzal kezdi, hogy a DÁP kerettörvény mellett benyújt egy újabb Alaptörvény-módosítást is, ami mindössze kétmondatos lesz, és lényegében annak a jogszabályi keretét teremti meg, hogy a DÁP használatával összességében járuljon hozzá az állampolgár ahhoz, hogy számtalan személyes adatát az állam kezelje. Az Alaptörvény-módosítás szövege pedig valami olyasmi lesz, hogy Magyarországon az ügyek digitális intézése elsőbbséget élvez, ehhez az állam egyetlen digitális azonosítót biztosít, és kezeli is az összes személyes adatot.

Eu Global Net

Két mondattal begyömöszölnek bennünket a fenevad rendszere alá.

… ahogy az önkormányzati és állami szerveknek kötelezővé tennék, hogy biztosítsák az ügyintézés kereteit a DÁP-on keresztül, úgy jogszabállyal terelnék erre a piaci szereplőket is: ugyanezt előírnák a bankoknak, biztosítóknak, közszolgáltatóknak és telekom cégeknek.

Tehát akkor mégsem pusztán opcionális lesz a szisztéma.

… aki DÁP-ot használ nem lesz szüksége már személyi igazolványra plasztikkártyán, így végül a rendszer fejlesztésével Rogán szerint három év múlva ott tartunk majd, hogy nem kell semmilyen igazolványt magunknál tartani.

Dehogynem. Az összeset egy tömbben egy telefonon, amit egyetlen gombnyomással el is lehet tulajdonítani, vagy megsemmisíteni az érvényességét. Eltörik a telefon, vége az életünknek.

Selfie Girls

Ha pedig a telefonunkat ellopják, azt le lehet tiltani, és nem is könnyű feltörni, így még ebben az esetben is sokkal nehezebben lehet visszaélni a lopott személyiséggel, mint most, ha elveszítjük a személyinket az utcán.

Mert mindenki naponta hagyja el a személyijét az utcán.

A miniszter kijelentette azt is: nem kell attól tartani, hogy lesz valahol egy sötét szoba tele monitorokkal, ahol egy ember és minden DÁP-felhasználó minden adatát látja, és abban turkál. Azt viszont szeretné, ha a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) lenne az az állami szerv, ahol ennek a digitális adatfeldolgozásnak minden formája megjelenne anonimizáltan.

Nem kell tartani, mert nem tartozik rád, büdös jobbágy. Anélkül is megvalósítjuk, hogy tudnál róla, neked meg semmi közöd, mit művelünk a színfalak mögött az adataiddal. Ne foglalkozz vele, mit csinálunk, kizárólag ránk tartozik az életed totális kontrolljának ügye.

Végül Rogán az állami Nagy Testvér szindrómától rettegőket azzal igyekezett leszerelni, hogy “a Facebook és a Google már most többet tud mindenkiről, mint amennyit az állam bármikor is tudni fog róluk”.

Total Control

Az lehet, de Facebook-on ban vagy profil-feltörés esetén azért még nincs vége az életemnek.

Nem úgy, mint a digitális állampolgárságomnál, ahol addig nem indul be az autód, míg vissza nem jelentkezel a szavazóappba, s nem a megfelelő helyre nyomod az X-et, vagy be nem fizeted az automatikusan kirótt közigazgatási bírságot.

Sikerült bebizonyítania a hatalomnak, hogy létezik rosszabb a halálnál. Mert ennél a digitális zombi-apokalipszisnél még a halál is jobb. Ahol már tényleg oly fojtóan végzik kontrollunkat az eszközeink által, hogy levegőt venni is lassacskán csak külön engedéllyel, mérőappal felszerelkezve, szén-dioxód kvótára fogunk tudni. És természetesen a telefonunk majd másodpercenként csipog, hogy most épp a kifújás ideje jött el.

Erre is jól beidomították már legtöbbünket a PCR tesztjeikkel, időjárás-appokkal, meg éjszakai álom -és légzésfigyelőkkel.

Álljon itt a legvégén egy válogatás HVG kommentekből, a társadalmi vita jegyében. Merthogy gyakorlatilag nem nagyon maradt más hírportál, amely engedélyezné a hozzászólásokat. Minden bekezdés egy külön komment:

Web3 Girls

A Facebook nem lopta el a magánnyugdíj pénzeket!

A Facebook és köztetek az a különbség, hogy fb-nek nincs elnyomó apparátusa, akik ki tudnak nyirni (mondjuk hazafias alapon), max letiltanak a fb-ről, de nem tesznek rönkre egzisztenciálisan, lelkileg, társadalmilag, emberileg. Te, Tóni, meg a bandád viszont simán.

De a facebook nem fenyeget és nem lehetetlenít el. Nem börtönöz be és nem teszi tönkre az életed. Nem veszi el a vagyonod.

Aztán, ha ellopják a mobilod, akkor oda a személyazonosságod is, és évekig rohangálhatsz bíróságra, hogy nem te vetted meg hitelre a Lánchidat!

Budapest Chainbridge

értem a facebook vagy a google is kirúgathat a munkahelyemről, rámküldheti a NAV-ot, vagy beleírhat az újságba hogy pedofil náci zombi vagyok

Lehetne Nemzeti Szuverén Digitális Állampolgárság Program, úgy kijönne, hogy NSDAP.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás