Ilyen életed lesz a szociális kreditrendszer regnuma alatt

0

Sokan epekedve várják az új világrend kibontakozását: loholva szaladnak oltatni, öklüket rázván követelik a háborús helyzet felfokozását, hogy a hatalom terve mielőbbi megvalósulást nyerjen.

A látszólag felszámolt kapitalista rendszer a szemmel érzékelhető dolgok ellentétét hozza el a világ népessége számára: a magántulajdon totalitását, hol az élő, hús-vér ember is vonalkóddal ellátott termékévé válik a pszichopata hatalomnak.

Aki ezentúl nem minden egyes tettével az istenemberek és a mesterségesintelligencia-algoritmusok kívánta elvárásoknak megfelelően rendezgeti életvitelét, oly mértékű gyötrelmekre, terrorra, ellehetetlenítésre számíthat, melyekhez képest a halál egy kívánatos és elérendő alternatíva lehet.

A szisztéma működési rendje hűen követi az azt fenntartó emberek gondolkodásmódját, hiszen milliárdok követelik, hogy szabad és boldog ember ne létezhessen a Földön. Aki nem rabszolga, attól vonjuk meg a levegővétel jogát is. Aki nem engedelmeskedik feltétel nélkül a testünk és elménk tulajdonjogát birtokolni szándékozó hatalmasoknak, azok szája elől üssük ki a legutolsó megmaradt falatot.

A billogozott marhaállomány játszi könnyedséggel kontrollálható. A mészárszékről menekülni szándékozó ébredők egyetlen gombnyomással távolíthatók el a létezés dimenziójából.

Hogy a földi istenségek regnuma az ellenállás bárminemű veszélye nélkül megvalósulást nyerhessen, a szociális kreditrendszer szavatolja, hogy a totalitarizmus automatikusan bontakozhasson ki és a szabadságra törekedő renitenseket érő retorziók alanyi jogon valósulhassanak meg.

“Létezni fog a következő nemzedék során vagy valamikor egy gyógyszeripari mód arra, hogy az emberek megszeressék a szolgaságot. Ez által egy könnyek nélküli diktatúra jön létre, fájdalommentes koncentrációs táborral egész társadalmak részére. Az embereket minden szabadságuktól megfosztják majd, de ők ezt egészen élvezni fogják, mivel a lázadás mindennemű vágyától eltérítik majd őket propaganda vagy agymosás, esetleg gyógyszerészeti megoldásokkal támogatott agymosás révén. És ez tűnik a legvégső forradalomnak.”

– Aldous Huxley

A szisztéma finomhangolt algoritmusok segítségével akár milliárdnyi hangya párhuzamos, másodperc pontosságú kontrollja révén szavatolja az ideális kapitalista utópia beteljesülését, melyre minden dolgozó ember, aki kemény munkájával felépítette ezt a piramisrendszert, epekedve vágyik.

Aki engedelmes szolgája a hatalomnak, az számos előnyhöz és jogosultsághoz juthat, melyek a szociális kreditrendszer bevezetése előtt mindenki részére alanyi jogon jártak. Akik a vakcinaigazolvány elnyerésének vágya végett oltatták magukat, máris könnyedén alkalmazkodnak a szisztéma követelményeinek való megfeleléshez.

A jó kiskutya módjára pitizők és mindig az utasításoknak megfelelően cselekvők akár külföldre is utazhatnak vonaton vagy repülőn. Országon belül busszal juthatnak el a célállomásukra, s az autójukat sem kapcsolják le távirányítással. A gyerekek kiváló oktatást nyújtó iskolába járhatnak, ahol játszi könnyedséggel sajátíthatják el a tökéletes körforgás rendszerének igazgatását, hogy ők is magas kreditszámmal felvértezett polgárokká váljanak.

Sajnos nem mindenki hajlandó alkalmazkodni az új szisztéma kívánalmaihoz, így más lehetősége a hatalomnak nem akad, mint némi kellemetlen büntetést mérni a békességet és biztonságot szabotáló renitensekre.

Aki nem engedelmeskedik, annak autóval megtehető kilométerszáma erőteljesen korlátozva lesz. Buszra és vonatra csak munkavégzés céljából utazhatnak, külföldre pedig kizárólag akkor mehetnek, amennyiben helyreállítják a megfelelő jogosultságok elérését keletkeztető pontszámukat.

A QR-kóddal összekötött emberiség minden egyes tagja lehetőséget kap a rendbontók feljelentésére. Akár egyszerű szemetelőről, akár bűzös hajléktalanról van szó, a paradicsomi utópia látképét zavaró elemek pontlevonást érdemelnek. A központi adatbázisban mindenki pontszáma alanyi jogon kerül eltárolásra az idők végeztéig.

Ha helytelen véleményt fogalmazol meg a kormányzat munkájáról, azzal mindenki boldogságát tönkre teszed, így szociális kreditszámod rohamos csökkenésnek indul. Amennyiben többedszerre sem vagy hajlandó térre borulni a hatalom istenség előtt, a pártállam rendszeres látogatásokat eszközöl a pontszámod alapján részedre kiutalt favellában. Ha továbbra sem tartod be a szabályokat, egy átnevelőtáborban kaphatsz alkalmazkodásodat elősegítő szakszerű átképzést.

Amennyiben egy embertársadat szabálysértésen kapod, s ezt jelented a hatóságoknak, plusz pontot kapsz. Ugyanakkor ne kövesd el ama ostobaságot, hogy mások bűneiért magad viszed el a balhét. Ebben az esetben te is az ő sorukra juthatsz, s elveszítheted a rendszer által részedre kiutalt könnyebbségeket. Mi lesz veled, ha eztán nem ülhetsz repülőre, vagy nem hajthatod álomra fejed egy kényelmes hotelszobában?

Legjobb, ha családtagjaidat megtagadod magadtól, hogy az ő pontszámuk ne befolyásolja a tiédet. Nem feléjük tartozol elszámolással, hanem az életedet igazgató vadidegenek és személytelen algoritmusok felé, melyek racionálisabban és a magad érdekeinek is megfelelőbb módon kontrollálják létedet, mint te magad.

Pénzügyeid végett sem kell többé aggódnod. A részedre kiutalt szén-dioxid hitelkártya segítségével szabadon beoszthatod magadnak, hogy adott hónapban a repülés lehetőségét, vagy a parizer fogyasztását preferálnád inkább. Személyes kvótád túllépését követően sem szükséges pánikolnod: embertársaidtól megvásárolhatod kiaknázatlanul maradt porciójukat. Ugyanez érvényes visszafelé: a részedre kiutalt havi kvótát eladhatod a minderre nagy szükséget mutató eliteknek, te pedig fogyaszthatsz nyugodtan abszolút környezetbarát és tápanyagdús növényi húst, finomra őrölt tücsöklisztet, desszertnek pedig akár ínycsiklandó légyfagyit is nyalogathatsz a forró nyári naplemente alkalmával.

Ahhoz, hogy a szociális kreditrendszer előnyeiből részesülj, semmit nem kell tenned. Alanyi jogon pottyan öledbe a kiváló lehetőség, hogy a földi Mennyország megannyi jótéteményét birtokba vehesd.

Megélhetésképp digitális pénzt bocsátunk a rendelkezésedre. Nem kell idődet mindenféle adóbevallások benyújtására, vagy bírságok rendezésére pazarolnod, mivel az igényelt összeget automatikusan vonjuk bankszámládról. Nincs többé igaztalan büntetés, foglalás, inkasszó. A tranzakció alanyi jogon teljesül. Ugye, mennyivel kényelmesebb így?