Csak egy kis lezárás. Csak a repülőjáratok. Csak a határátkelők. Csak a turizmus. Csak a vendéglátás. Csak a nyári fesztiválok. Csak a plázák. Csak a sportlétesítmények. Csak az iskolák. Csak a nagyboltok. Csak a műtők. Csak az éttermek. Csak az orvosi rendelők. Csak az állami hivatalok. Csak az önkormányzati hivatal. Csak a kisboltok. Csak a sarki ABC.

Csak egy kis megváltozott nyitvatartás. Csak reggel 9-től 11-ig. Csak az idősek. Nem csak az idősek. Mégis csak az idősek. Mégsem csak az idősek. Csak ha 30-nál többen tartózkodnak bent. Csak ha tartható a másfél méter távolság.

Csak állj a felfestett körbe a pénztár előtt. Csak hat lépés távolság. Csak beltéren. Csak beltéren és kültéren. Csak beltéren, kültéren és az utcán. Csak beltéren, kültéren, az utcán és a puszta közepén a csendes magányodban.

Csak moss kezet. Csak moss kezet szappannal. Csak 30 másodpercig sikáld folyamatosan. Csak moss kezet fertőtlenítővel. Csak fertőtlenítsd a fürdőszobát. Csak fertőtlenítsd a boltban vásárolt termékek csomagolását. Csak fertőtlenítsd a szép piros almát. Csak fertőtlenítjük a tantermet. Csak fertőtlenítjük a metrót. Csak fertőtlenítjük az utcát. Mittudoménmivel, azt hiszed, értek hozzá? Én csak utasítást kaptam, végrehajtom.

helyiseg_fertotlenites

Csak két hét, hogy kilaposodjon a járványgörbe. Csak még két hét, hogy kilaposodjon a járványgörbe. Csak két hónap, hogy kilaposodjon a járványgörbe. Csak még két hónap, hogy kilaposodjon a járványgörbe. Csak két év, hogy az oltásokkal legyőzzük a vírust. Csak míg mindenki meg nem kapja a második dózis oltást. Csak míg mindenki meg nem kapja az emlékeztető oltást. Csak míg mindenki meg nem kapja a vírusmutánsok elleni oltást. Csak míg el nem szeparáljuk az oltatlanokat az oltottaktól. Csak míg ki nem építjük az állami nyilvántartást. Csak míg ki nem építjük az uniós nyilvántartást. Csak míg ki nem építjük a globális nyilvántartást.

Csak egy kis kontaktkutatás. Csak megkérdezzük, kivel találkoztál az elmúlt napokban. Csak ellenőrizzük, kivel találkoztál az elmúlt napokban. Csak lekövetjük a telefonod. Csak lehallgatjuk, kivel beszéltél az elmúlt napokban. Csak elolvassuk az e-mail-jeidet. Csak visszafordítunk a határátkelőnél. Csak 10 nap önkéntes karantén a határátlépést követően. Hogy képzeled, hogy elhagyhatod az önkéntes karantént?

Csak egy köztéri kamera. Csak egy kis drón, hogy ellenőrizze, biztonságban vagy-e. Csak egy kis drón, hogy figyelmeztessen a karantén-szabályokra. Csak egy kis drón, hogy megbüntessen a karantén-szabályok megszegéséért. Csak egy kis drón, hogy kábító lövedéket eresszen beléd, ha megszeged a karantén-szabályokat. Csak egy kis műholdas nyomkövetés. Csak a biztonságod érdekében. Ez csak egy aranyos kis kutyarobot. Teljesen ártalmatlan. Ez csak egy aranyos kis gépágyús kutyarobot. Teljesen ártalmatlan.

robot_dog_dystopia

Csak megnézzük, mutatsz-e tüneteket. Csak ellenőrizzük a testhőmérsékleted. Csak egy PCR teszt. Csak 25 ciklus. Csak 30 ciklus. Csak 35 ciklus. Csak 40 ciklus. Csak 45 ciklus. Aha, maga koronavírusos!

Csak egy kis karantén a lakásodban. Csak egy kis cetli az ajtódon. Csak egy kis kopogtatás. Csak egy kis ellenőrzés óránként. Éjszaka is. Csak egy nyomkövető app a telefonodra. Csak egy karperec. Csak egy karanténhotel. Csak egy karanténtábor.

Csak egy kis izoláció. Csak egy kis egyedüllét. Csak egy kis fényhiány. Csak egy kis vitaminhiány. Csak egy kis magány. Csak egy kis szomorúság. Csak egy kis bánat. Csak egy kis depresszió. Csak egy kis alkoholizmus. Csak egy kis öngyilkosság.

Csak egy nyálminta. Csak egy orrváladék-minta. Csak egy agyig feldugott pálca. Csak egy anális mintavétel. Csak kicsit fog viszketni a végbeled utána. Csak egy vérből vett antitest-vizsgálat. Csak egy kis géntérkép.

pcr_teszt

Csak egy házilag varrt maszk. Csak egy szövetmaszk. Csak egy sebészi maszk. Csak orrot és szájat eltakaró maszk. Csak dupla maszk. Csak tripla maszk. Csak egy FFP2-es maszk. Csak egy N95-ös maszk. Csak egy nejlonzacskó a fejed köré. Csak egy HAZMAT öltözék.

Csak repülőn. Csak vonaton. Csak buszon. Csak az autódban. Egyedül is. Csak biciklin. Csak gyalog. Csak buszmegállóban, de az utcán nem. Utcán is. Csak zárt térben. Csak a hivatalban. Csak konditeremben. Csak tesiteremben. Csak a tantermekben. Csak a folyosón. Csak az udvaron. Csak otthon a távoktatás alatt. Csak szórakozóhelyen. Csak étteremben. Csak ha nem helyben fogyasztod. Csak ha leülsz. Csak ha állsz. Csak ha bent tartózkodsz. Csak ha kint maradsz.

Csak egy kis rendkívüli állapot. Csak egy kis meghosszabbított rendkívüli állapot. Csak egy kis állandó rendkívüli állapot. Csak egy kis felfüggesztett jogrend. Csak ameddig szükséges. Csak ameddig akarjuk. Örökké. Csak egy kis diktatúra. Csak a lakosság védelme érdekében. Csak az eredményes védekezés elősegítése érdekében.

Csak egy kis operatív törzs. Csak egy kis nyunyóka néni. Csak egy kis hiteles tájékoztatás. Csak egy kis koronavírus-infó. Csak egy kis figyelemfelhívás. Csak egy kis propaganda. Csak egy kis riogatás. Csak egy kis félelemkeltés. Csak egy kis halálrettegés. Csak egy kis elmezavar. Csak egy kis skizofrénia.

propaganda_parodia

Csak napi öt perc, hogy tisztában légy a jogszabály-változásokkal. Csak napi tíz perc, hogy szörnyülködhess a fertőzési statisztikákon. Csak napi fél óra, hogy elmagyarázhassuk neked: minden intézkedés kizárólag érted történik, és csak a te javadat szolgálja. Hogy nem kérdeztünk meg erről? Hát, mi csak jobban tudjuk helyetted, mi neked a jó! Csak napi 24 óra, mert amint egyetlen pillanatra is leveszed a tekinteted a propagandáról, máris gyengül a hipnózis.

Te rosszul látod. Te nem értheted. Te nem tudhatod. Te csak egy laikus vagy. Csak tudományellenes vagy. Csak egy vírustagadó vagy. Csak egy anti-vaxxer vagy. Csak egy Gődényista vagy. Csak egy rémhírterjesztő vagy. Csak akadályozod az eredményes védekezést. Csak propagandát folytatsz. Mi nem. Hogy képzeled, hogy a mi koszos százmilliárdokból fenntartott sajtóorgánumaink versenyezhetnek a magatokfajta brutális rémhírterjesztőkkel?

Csak egy kis tényellenőrzés. Csak megjelöljük a valótlan információkat. Csak cenzúrázzuk a valótlan információkat. Csak megjelöljük a valótlan információk terjesztőit. Csak cenzúrázzuk a valótlan információk terjesztőit. Csak kitiltjuk a valótlan információk terjesztőit. Csak töröljük az internetről a valótlan információk terjesztőit. Csak koronavírusban halt meg az álhírterjesztő. Csak utolérte a végzete. Csak öngyilkos lett az álhírterjesztő.

pikwizard-5a6c27eb5e9cf04126566e8fecb7d587

Mi csak önkéntes tényellenőrök vagyunk. Csak a szabadidőnkben csináljuk. Mi csak független tényellenőrök vagyunk. Csak önkéntes adományokat gyűjtünk. Csak civil szervezetek pénzelnek minket. Csak a Soros-hálózat pénzel minket. Csak a Pfizer, a Moderna és az Astrazeneca pénzel minket. Csak a gyógyszeripar pénzel minket. Csak a világállam pénzel minket.

Csak tájékoztatunk. Csak figyelmeztetünk. Csak ne gyülekezz. Csak megkérünk, hogy jelentsd a szabálytalankodókat. Csak egy kis bírság. Csak pár százezer Forint bírság. Csak egy kis házkutatás. Csak egy kis elhurcolás. Csak mert vírustagadó rémhírterjesztő vagy. Csak bezárást rendelünk el a vállalkozásodra. Csak töröljük az adószámod. Csak mert nem fizetted meg az adót a bezárt vállalkozásod után. Csak eladjuk a céged a fejed fülöl. Csak kisemmizünk. Csak ellehetetlenítünk.

Csak néhány katona a kórházakban, hogy segítsenek az orvosoknak ellátni a betegeket. Csak néhány állig felfegyverzett katona a kórházakban, hogy segítsenek az orvosoknak ellátni a betegeket. Csak néhány katona az utcán, hogy ügyeljenek a közbiztonságra. Csak néhány állig felfegyverzett katona az utcán, hogy ügyeljenek a közbiztonságra. Csak néhány csapatszállító az utcán, hogy ügyeljenek a közbiztonságra. Csak néhány harckocsi az utcán, hogy ügyeljenek a közbiztonságra. Csak néhány állig felfegyverzett katona a lakásodban, hogy ügyeljenek a közbiztonságra.

weapon_girl

Csak egy kis moratórium. Csak egy kis futamidő-növekedés. Csak egy kis kamatos kamat. Csak két hétre zárj be. Csak két hónapra zárj be. Csak két évre zárj be. Csak add át az éttermedet. Csak add át a házadat. Csak add át a testedet.

Csak egy kis munkaerőhiány. Csak egy kis ellátási zavar. Csak egy kis átmeneti infláció. Csak egy kis áremelkedés. Csak egy kis áruhiány. Csak egy kis GDP-csökkenés. Jövőre visszaáll. Csak egy kis chiphiány. Csak egy kis gázhiány. Csak egy kis élelemhiány. Csak egy kis hiperinfláció. Csak egy kis éhezés. Csak egy kis éhhalál.

Csak egy kis adóellenőrzés. Csak egy kis végrehajtás. Csak egy kis inkasszó. Csak egy kis adóemelés. Csak egy kis készpénzhiány. Csak egy kis bankszámlapénz. Csak egy kis digitális pénz. Csak egy kis központilag kontrollált digitális pénz. Csak egy kis szociális kreditrendszer. Csak egy kis 5G antenna. Csak egy kis grafén. Csak egy kis nanochip.

Csak 60%-os átoltottság szükséges a nyájimmunitáshoz. Csak 65%-os átoltottság szükséges a nyájimmunitáshoz. Csak 70%-os átoltottság szükséges a nyájimmunitáshoz. Csak 75%-os átoltottság szükséges a nyájimmunitáshoz. Csak 80%-os átoltottság szükséges a nyájimmunitáshoz. Csak 85%-os átoltottság szükséges a nyájimmunitáshoz. Csak 90%-os átoltottság szükséges a nyájimmunitáshoz. Csak 95%-os átoltottság szükséges a nyájimmunitáshoz. 100%-os átoltottság nélkül nem alakul ki a nyájimmunitás.

mit_adtal_be

Csak a 75 éven felüli időseket. Csak a 60 év felettieket. Csak a veszélyeztetett korcsoportokat. Csak a krónikus betegeket. Csak a középkorúakat. Csak a fiatal felnőtteket. Csak a 16 éven felüli serdülőket. Csak a 12 éven felüli kamaszokat. Csak az 5 éven felüli gyermekeket. Csak a 2 éven felüli gyermekeket. Csak a csecsemőket. Csak a magzatokat. Csak a petesejtet.

Csak az egészségügyi dolgozókat. Csak a katonákat. Csak a mentősöket, tűzoltókat és katasztrófa-elhárítókat. Csak a tanárokat. Csak a rendőröket. Csak az állami alkalmazottakat. Csak azokat, akik utazni kívánnak. Csak a nagyvállalatok dolgozóit. Csak a KKV-k dolgozóit. Csak aki nem szeretné, hogy kirúgják. Csak az egyéni vállalkozókat. Csak az otthonról dolgozó szabadúszókat.

Csak egy kártya, aminek semmi jelentősége. Csak egy kártya, amivel igazolod az oltottságod. Csak egy kártya, amivel fesztiválozhatsz. Csak egy kártya, amivel beléphetsz a szórakozóhelyekre. Csak egy kártya, amivel kondizhatsz. Csak egy kártya, amivel étterembe mehetsz. Csak egy kártya, amivel felléphetsz az internetre. Csak egy kártya, amivel élelmet vehetsz.

webshop_girl

Csak egy kis szuri. Csak nem félsz a tűtől? Csak egy második dózis. Csak egy emlékeztető oltás, a biztonság kedvéért. Csak nem esik nehezedre ez az aprócska áldozat az embertársaidért? Jaj, hát csak támadnak a mutánsok! Csak egy negyedik vakcinát, gyorsan! Már van vakcinaigazolványod. Most már csak egy ötödik dózist felvételét kérjük tőled, hogy érvényes is maradjon. Mi az, hogy nem akarod? Nagymamagyilkos! Tessék, most már te is a vírustagadó oltatlanok közé tartozol! Na ugye, hogy nem is olyan nehéz? Csak egy hatodik vakcina, és megkegyelmezünk neked. Ha már idáig eljutottál, igazán nem nagy ügy a hetedik. Tényleg nem kívánod? Pedig hálásnak kéne lenned azért, hogy mennyi értékes többletjogot adtunk neked egy oltatlanhoz képest! Na, így már mindjárt más! Jaj, ne hisztizz már, csak magadért teszed! Te választottad már az első oltást is, emlékszel? Na, most, hogy szent szövetségünket megpecsételjük, már csak a nyolcadik vakcina felvétele van hátra. Így ni. Jó kiskutya. Tessék, itt a jutalomfalat.

Csak hordd serényen a maszkot továbbra is oltás után. Csak mutasd fel az igazolványod. Csak járj félévente antitest-vizsgálatra. Csak kövesd a nanochip utasításait. Csak maradj 5G-közelben.

Csak keményítsd meg a szívedet. Csak kerüld el az egészséges embertársaidat. Csak vessz össze az oltatlan családtagjaiddal. Csak kergesd el a háztól a gyerekeidet. Csak szakítsd meg a kapcsolatot a barátaiddal. Csak te tudhatod, hogy működik a világ, mert számodra a tévé nyújtott életre szóló tanítást.

netflix1

Csak lépj be csendes magányodban az étterembe. Csak bóklássz zombi mód az utcán, hiszed neked meg van engedve. Csak egy kis kábítószer. Csak egy kis szenvedés. Csak egy kis gyötrelem. Örökké. Csak egy kis lélekhalál.

Csak egy fekete zsák. Csak egy koporsó. Csak egy gyászmise. Csak egy halottas menet. Csak egy gödör. Csak néhány ásónyi porhanyós föld. Csak egy kis kárhozat.

Csak egy kis engedelmeskedés a hatalomnak, nyakló nélkül és öntudatlanul.

FIGYELEM: Jelen írás 2021. október 31-én keletkezett, ám csak később került beszerkesztésre.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás