Egy személyes blog részleteiben is alaposan feltárja Európa egyik legszigorúbb karantén-országának, Litvániának az élhetetlen és fasiszta voltát az első lezárások foganatosítása óta. Olyannyira előrelendült az elnyomás folyamata a kis államban, hogy vakcinaigazolvány nélkül ki sem teheti a lábát az utcára az egészséges ember. Ezt a blogot aztán több alternatív médium és hírportál is átvette. Mivel roppant tanulságos, egyben rémisztő is a sztori, úgy döntöttem, magam is közlöm szabad fordításban a kedves olvasók részére.


Egy kis európai országban élünk, melynek neve Litvánia. Két gyerekemmel és feleségemmel lakunk itt, ki éppen harmadik gyermekünkkel várandós. Sem én, sem feleségem nem vagyunk beoltva. Az elmúlt hónapok során szigorú COVID-korlátozások léptek érvénybe, melyek alapvető transzformációt hoztak a társadalomra.

Jelenleg a 12 éven felüli társadalom 69%-a oltott. Litvánia 2021 májusában vezette be a belföldi COVID-útlevelet, melyet úgy hívnak, hogy „Lehetőség Igazolvány”. Minden 16 éven felülinek rendelkeznie kell ilyennel.

A Lehetőség Igazolvány – mint azt neve is mutatja – megengedi számunkra, hogy a társadalomban részt vegyünk. Enélkül semmire nincs lehetőséged: jogaid korlátozásra kerülnek.

E_8XB9vXsAElFJC

3 esélyed mutatkozik a Lehetőség Igazolvány beszerzésére:

– Beoltatod magad.

– Negatív PCR tesztet produkálsz, melynek eredménye 48 óráig érvényes.

– Átestél a betegségen, melyet orvos által hitelesített antigén teszttel igazolsz. Az így nyert jogosultságod 7 hónapig marad érvényes.

Augusztus közepén egy negyedik módszer is engedélyezésre került: elégséges mennyiségű antitest, laborvizsgálat révén. Ennek eredményei 60 napig használhatók.

A Lehetőség Igazolvány összekötésre került az egészségügyi rendszerbe betáplált adatainkkal, azok pedig a személyi igazolvány-számunkkal.

A kormányzati app tele van olyan illusztrációkkal, hogy mennyi móka, kacagás és jutalom vár rád az igazolvány által biztosított jogosultságaid révén. Nincs illusztráció emberekről, akik nem rendelkeznek Lehetőség Igazolvánnyal.

461

Korlátozások az igazolvány nélküliekre

Augusztus 16-án törvényt hozott a hatalom az igazolvánnyal nem rendelkezők korlátozásáról, mely szeptember 13-án lépett érvénybe.

Néhány példa a jogfosztásokból:

– Nem látogatsz semmilyen éttermet vagy kávézót.

– Nem léphetsz be plázába, nagykereskedésbe vagy olyan boltba, mely nem alapvető élelmiszereket árul.

– Nem léphetsz be szerelőműhelybe, nem mehetsz fodrászhoz..

– Nem vehetsz részt zárt közösségi terekben tartandó programokon és 500 fősnél nagyobb kültéri rendezvényeken.

– Nem használhatsz egészségmegőrző szolgáltatásokat, mint fitnesztermek, sportcentrumok, vagy szauna.

E_8UOWZWQAAA1r3

– Nem utazhatsz vonaton (ideiglenesen felfüggesztették ezt a rendelkezést, mert akkora káoszt okozott).

– Nem tanulhatsz egyetemen, nem olvashatsz könyvtárban.

– Nem kaphatsz fekvőbeteg-ellátást és az állóbeteg-rendelést külön tiszta szobában kell tartani.

– Nem látogathatod beteg rokonaidat sem kórházban, sem idősotthonban. Az egyetlen kivétel a végstádiumban haldokló betegek, valamint a 14 éven aluli gyermekek látogatása, de csak amennyiben egy orvos erre előzetes írásbeli engedélyt ad.

A fentieknél is több szabály létezik, melyek rendkívül bonyolultak és sokszor egymásnak ellentmondóak. Akad köztük teljesen betarthatatlan is, és a bürokraták napi szinten írják át őket.

Így működnek egyes agyament rendelkezések részletesebben is kibontva:

3175

Aki bevásárolna, csak 1500 négyzetméternél kisebb alapterületű boltban teheti, melyek utcafronton nyílnak, és elsődleges tevékenységük élelmiszer árulása. Adhatnak még el állateledelt, vitaminokat, szemüvegeket és kontaktlencséket, illetve kertészeti árukat. Nem léphetsz be olyan boltba, melyek valami mást árulnak fő tevékenységképp. Ki vagy tiltva a plázákból, nagykereskedésekből és az 1500 négyzetméternél tágasabb hipermarketekből.

Ha enni vagy inni szeretnél, a helység dolgozóinak kötelességük ellenőrizni a vakcinaigazolvány meglétét. Semmilyen éttermet, kávézót vagy bárt nem látogathatsz e nélkül. Groteszk mód a legtöbb vendéglátó helyiség nem rendelkezik elegendő munkaerővel a belépő vendégek csekkolásához, ezért rendelés leadásánál ellenőriznek és tagadják meg részedre a kiszolgálást, amennyiben egészséges vagy. Szeptember 10-én változott némileg a szabály: kinti asztalhoz le lehet ülni, de továbbra sem szabad belépni a helyiségekbe. Meg kell várni, míg a pincér kijön hozzád.

Annak jeléül, hogy „nagylelkűsége folytán” hajlandó a párbeszédre, szeptember 15-én az egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy használhatják a vendéglátó helyiségek WC-it az oltatlanok, viszont egyenesen oda kell menniük megállás nélkül, és fel kell tenniük a maszkot.

A tömegközlekedést egyelőre elkerülték a szigorú tiltások, de mindez csak azért van, mert a bürokraták nem képesek működő szabályozást megalkotni rá (lásd a fentebb említett vasúti káosz). Már dolgoznak azon, hogy a távolsági közlekedést ellehetetlenítsék az oltatlanok részére.

litvania_covidpass2jpg

Vakcinapolitika és kényszeroltás

A kormányzat hangsúlyozza, hogy az oltás nem kényszerű, hiszen mindenkinek lehetősége van Lehetőség Útlevél beszerzésére három másik módon is. Persze mindezek ellenére a vakcinapropaganda gőzerővel dübörög, és az alternatívák választását rendkívüli mértékben megnehezítik. A legrosszabb a negatív teszt, melyért neked kell fizetni, csak 48 óráig érvényes, valamint amennyiben az eredmény mégis pozitívba fordul át, akár tünetmentesen is elrendelhetik a 10 nap karantént, mit sem törődve azzal, hogy mondjuk munkahelyed van.

A védettség igazolására kizárólag PCR tesztet fogadnak el (megj.: mely mint tudjuk, nem ér semmit, hanem olyan varázspálca, mellyel bárkire rá lehet olvasni a betegséget). A 48 órás érvényesség a mintavétel időpontjától, és nem az eredmény megérkeztétől számolódik. Várakozási idővel együtt gyakorlatilag minden nap teszteltetned kéne 60-70 Euróért, hogy létezhess.

A PCR teszt megbízhatatlansága, valamint sejtett visszaélések megakadályozása végett a parlament előtt a törvénytervezet, hogy engedélyezzék a gyors antigén-tesztet is. Azonban egyértelmű a erőszakos nyomás az oltások felé. Mi egyelőre ellenállunk a kényszerítésnek.

Mi nem vagyunk ellenségei az oltásoknak, és elismerjük, hogy sok ember életét megmenthetik. Ugyanakkor visszautasítjuk a kötelező mandátumot, a konstans erőszakolást az oltás felé.

2384

2020 decemberében a politikusaink biztosítottak minket afelől, hogy az oltás önkéntes, és nem kötelező. Azóta vérszemet kaptak. Nem hogy nem vállalnak felelősséget a vakcinák által okozott esetleges károkért, de még egészségügyi kivételt sem fogadnak el. Az oltásra adott súlyos allergiás reakció lehet az egyetlen indok, melyet allergológus szakvéleménye mentén lehet érvényesíteni.

Pedig egészen 2021. tavaszáig meredeken emelkedett az oltottak száma, nem volt semmi probléma a számokkal. Mégis bevezették tavasz végére a már ismertetett szisztémát, és azóta passzív-aggresszív követelőzés révén kívánnak a lakosság körében bűntudatot kelteni az elmaradt oltakozással szemben. Abban is egyetértés mutatkozik köztük, hogy az egészséges oltatlanok nem érdemelnek azonos jogokat a kísérleti vakcinával beoltottakkal.

Munkavégzés és az igazolvány érvényesítése

A munkáltató előírhatja a Lehetőség Igazolvány meglétét a munkaerő részére. Minden cég és ágazat saját elvárásrendszerrel rendelkezik ez ügyben.

Magam és feleségem esetében, mindketten más területen és pozícióban dolgozunk, de mindkettőnk munkáltatója ugyanolyan jellegű kötelezvényt írt elő. A Lehetőség Igazolvány nélküli dolgozókat nem rúgják ki, mivel az számos jogi hercehurcát vonna magával, valamint munkanélküli segélyt kéne folyósítani az önhibáján kívül megélhetésétől megfosztott dolgozó részére. Ehelyett fizetés nélküli szabadságra küldik őket. Én és feleségem már mindketten fizetés nélküli szabadságon tengődünk.

427A vakcinaigazolvány QR-kód formájában létezik. A legtöbbeknek van okostelefonjuk, melyen tárolják a QR-kódot, de azon elsősorban idősebb polgároknak, akik nem rendelkeznek ilyennel, papíron is kinyomtatják az igazolásokat.

Az állam szeptembertől újraoltási programot indított. Az idősek elkezdik megkapni a harmadik dózis vakcinát, őket pedig a teljes populáció követi. Az egészségügyi miniszter-helyettes kijelentette:

Néhány hónapon belül valószínűleg a negyedik, majd ötödik emlékeztető oltást is megkezdjük.

Hazám 1944-1990 között szovjet megszállás alatt állt. Megküzdöttünk szabadságunkért, és elnyertük azt. Százezrek kockáztatták életüket a szovjet zsarnokságnak való ellenállással. Egy napon a népesség 30%-a karolta át egymást, hogy 675 kilométer hosszú szabadság-láncot formáljanak.

Most a boltokat ellepték a gépi szkennerek. Az emberek odalépnek a masinához, és megmutatják neki a vakcinaigazolványt. A gép felvillant egy zöld lámpát, valamint pittyegő hangjelzést ad, amennyiben az igazolványt érvényesnek ítéli. Amennyiben minden rendben, végül a biztonsági őr is félreáll, és az engedelmes polgár beléphet az üzletbe.

437

Számításom alapján az EU 27 tagországából 14 rendelkezik belföldi COVID-útlevél szisztémával, de Litvániáé messze a legrosszabb. A többi országnál egyelőre tervezőasztalon fekszik az egészséges polgárok kitiltása a társadalmi életből; nálunk ez már valóság.

Lakosságra támadó terrorhatalom

Néhány idézet, melyekkel politikusaink mételyeztek minket az elmúlt 2 hónapban:

„Mi a kísérletezések úttörői vagyunk. Az Európai Unión belül egyetlen ország sem vezetett be Lehetőség Útlevelet ily módon a vállalkozói szférában.”

– Ruta Vainiené, a Litván Kereskedelmi Szövetség elnöke

„Ha nem tudjuk meggyőzni, rábeszélni, vagy valamilyen módon noszogatni az embereket a saját maguk védelmére, az egyetlen, amit tehetünk, hogy kötelező mandátumot rendelünk el.

– Ingrida Simonyté, Litvánia miniszterelnöke

„Érdemes volna minden nap egy számlát kiállítani az összes oltásellenes, Lehetőség Igazolvány-ellenes, valamint oltatlanok karanténja ellen tiltakozó részére. Végre egy kis morális jóvátétel mindenkinek, aki elhalálozott a járványban… Ha nem oltatod magad, készítsd elő a sírod. De nincs jogod másokat is a sír felé taszigálni.”

– Andriius Kubilius EP-képviselő, 1999-2000, majd 2008-2012 között Litvánia miniszterelnöke

4713

„Az oltatlanok veszélyt jelentenek egészségünkre, nemzetünk gazdaságára, vállalkozásainkra, és az emberi életre. Miattuk kell a jó embereket is szükségtelenül izolálni. És összes megint kerülhetünk vissza mindannyian a karanténba. Ne barátkozzunk oltatlanokkal.”

Rasa Jukneviciené, 1996-2019 között parlamenti képviselő, 2019-től EU képviselő, 2008-12 között védelmi miniszter

„Totális háború zajlik egy mindent elsöprő ellenséggel. Ez az ellenség láthatatlan, ám ez csak még veszedelmesebbé teszi. Ilyen körülmények közepette akik szándékosan az ellenség oldalára állnak, azokat ennek megfelelően kell kezelnünk. Háború idején az ilyeneket lelőtték. De az anti-vaxxereket remélem nem kell főbe lőnünk, maguktól is kihalnak.”

Arunas Valinskas TV-s műsorvezető, aki 4 éven keresztül parlamenti képviselő is volt

További elhangzott ostobaságok (megj.: utánuk a magam hozzáfűzött gondolatai, tehát nem az eredeti szerzőé):

Biztatom önöket, hogy ne álljanak szába oltatlanokkal, mert velük barátkozni ugyanolyan, mint részeg sofőr mellé autóba szállni.

litvania_covidpass2jpg

Nem is tudom, ki szúrogat magába mindenféle kísérleti vegyszereket, melyek révén úgymond meg lehet részegülni. Mert nyilvánvalóan nem az egészséges oltatlanok adagolják intravénásan a Kool-Aid-et.

A Lehetőség Útlevél révén a lehető legszabadabb módon élhetünk, ami egy globális járvány idején kihozható. A Lehetőség Útlevél az egyetlen módja, hogy ne kelljen zár alá helyezni a gazdaságot és az emberek élvezhessék az éttermek, kávézók és boltok kínálta előnyöket.

Impfen Macht Frei. Ezek semmit nem változtak 80 év elteltével. Szabad módon úgy élhetnénk, hogy nem hazudunk globális járványt, nem basszuk szét az ország gazdaságát és hagyjuk, hogy az emberek vidáman, szabadon éljék az életüket. Néhány hét elteltével azt is elfelejtenék, hogy valaha volt olyan, hogy koronavírus. Persze ha erőszakkal haldoklásba taszítjátok a lakosságot, utána csodálkozhattok is tátott szájjal, hogy miért hullnak az emberek legyek módjára a tömeggyilkos rendelkezéseitek hatására.

Nem oltatni magad egyenlő azzal, hogy terjeszted a vírust, mivel minden oltatlan egy potenciális terjesztő. Másokat arra biztatni, hogy ne oltassa magát, egyelőre nem bűn. Kedvesek és elnézőek vagyunk. Ám ettől mindannyian szenvedünk, mert nem állítjuk meg az oltatlanokat a törvény és rend erejével. Mégis, meg lehetne tenni. Háborúban állunk. Vizsgáljuk meg magunk és koalíciós kormányunk között, hogy az állam tényleg megtesz-e mindent, amit csak tud, hogy legyőzze a vírust, amit oltásellenességnek hívnak.

1943

Minden férfi potenciális nemi erőszakoló. Minden nap potenciális neutronbomba. Minden ló potenciális csillámpóni. Mondom, hogy ezek a saját lakosságukkal állnak háborúban, nem pedig egy Wuhanból szabadult fantáziarajzzal. Az meg már egyértelműen bebizonyosodott ezen ostoba barmok vernyákolásai ellenében, hogy az oltottak terjesztik jobban a járványt, például egy egészséges oltatlanhoz képest 251-szer magasabb virális terheléssel. Az egészséges nem terjeszt betegséget, MERT EGÉSZSÉGES. Persze akinek nem csupán a PCR, hanem az IQ-tesztje is negatív, annak roppant nehéz felfogni eme asztrofizika-bonyolultságú összefüggés lényegét.

Litván gazdasági miniszter, vakcinaútlevéllel a kezében:

Napi 634 új eset mellett nehéz volt elképzelni, hogy valaha ismét normális életet élhetünk. Mégis a mai napon élvezhetjük az őszi lombhullást és korlátozások nélkül térhetünk vissza megszokott életünkhöz. Az oltások és a Lehetőség Igazolvány tovább folytatott programja révén a vállalkozások nyitva tarthatnak és fogadhatnak vendégeket.

Lezárások + vámsorompó + útlevél-ellenőrzés + papírokat csekkoló robotok minden sarkon = szabadság. Valahogy nem jön ki a matek. Biztos nem annyi 2+2, mint gondoltuk volna.

421

Természetesen egy náci diktatúra soha nem ama célzattal alakul ki, hogy az megálljon egy szinten. Végig kell vinni a totalitárius őrjöngést egész addig, míg elő nem kerülnek a ciántabletták meg revolverek a fiókok rejtekéből.

Így nyilatkozott a litván O1G:

Az esetszámok növekednek, sokan választják az oltás elutasítását, ezért meghaltak a betegségben (megj.: az oltottak?). A kormányzat hagyott időt az embereknek, hogy beoltassák magukat (megj.: azt hazudtátok vaze, hogy önkéntes). De az oltási kedv lassult (megj. Na vajon miért? Lehet, hogy nem akad annyi fanatikus őrjöngő náci a nép soraiban, mint gondoltátok volna?). Ezért sajnos újból lezárásokat kell alkalmaznunk. Most az oltatlanokat küldjük karanténba (büntetgetitek az ártatlan, egészséges áldozataitokat, aztán csodálkoztok, miért nem halad előre az új világrend szekere).

Végül, de nem utolsósorban aztán lehull a lepel, és egyértelműen megmutatkozik, mire megy ki tényszerűen a játék. Egészségügyi miniszter-helyettes:

E_8VPLSX0AMVWBT

Valószínűleg néhány hónapon belül elkezdjük a negyedik és ötödik emlékeztető oltás beadását.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás