Rövid hírek a nagyvilágból – 2022. december 13.

0

Ezt a rovatot ama tényállás hívja életre, hogy egyre többet foglalkozom aktualitásokkal, mely írások alaposabban is kiveséznek egy-egy napjainkban trendi témát, majd leleplezik, hogy mindezen ajnározott innovációk, világfolyamatok, olykor hatalmi erőszak révén átütött intézkedések miért nem szavatolják az emberiség létének jobbá válását. Sőt, legtöbbször pontosan az ellenkezője válik valósággá.

Az aktualitásokkal való foglalkozás hátulütője viszont, hogy a cikkek lezárását és beszerkesztését követően is gyakorta szállingóznak újabb meg újabb információk a téma kapcsán, melyek megerősítik ama igazságok érvényét, melyeket korábban lefektettem.

Mivel eredeti szándékomtól eltérően az írásaim rendre 2-3-szor nagyobb terjedelemmel bírnak a tervezettnél, sajnos már nem marad időm, hogy mindenféle apróbb fejlemények kapcsán végzendő hírezéssel foglalkozzak. A Revolife tartalmi integritásának sem tenne jót napi 2-3, alig néhány mondat terjedelmű rövid hír közlése, mivel alapvetően nem hírmagazin vagyunk. Meghagyom ezt a lehetőséget a rémhírterjesztő portáloknak, akik a Forint árfolyamának tíz fillérnyi felfelé vagy lefelé mozdulása mentén napjában hatszor írják meg, hogy szárnyakat kapott vagy épp földbe fúródott a magyar valuta.

Volt viszont a COVID hírek nevezetű összefoglalóm, melyben összeírtam azon tényeket és információkat a kifundált járvány kapcsán, melyeket az álhírterjesztő portálok kihagytak, letagadtak, vagy elhazudtak annak érdekében, hogy az emberiséget berángassák a kollektív skizofrénia védernyője alá.

forgive_me

E hírblokk alapján jött az ötlet, hogy csináljak heti összefoglalót a nagyvilágban napvilágot látott hírekből, melyek többsége az oldalon korábban már taglalt témák kiegészítéséül, illetve megerősítéséül szolgál. Ez összességében nem rabolna el annyi energiát, mint egyenként minden piszlicsáré híranyaggal való foglalkozás, s a Revolife tartalmi egységébe is könnyebben beilleszthető a hosszabb, néhány száztól 1-2 ezer szóig tartó összefoglaló.

Alább tehát a heti hírösszeállítást olvashatjátok. A titeket érdeklő információkat akár a tartalomjegyzékből is kiválogathatjátok. Igyekszem ezentúl keddenként jelentkezni a rövid hírek szemléjével.

Tartalomjegyzék:

Sokszáz milliárd dollárt vesztett értékéből az ingatlanpiac a kiadhatatlan irodáknak köszönhetően

Minimálbér -és nyugdíjcsökkenés várható jövőre Magyarországon

Elkezdték kondicionálni a nigériai lakosokat a digitális pénz elfogadására

Háromezer holland farmot záratnának be, hogy az emberiség éhhalálba taszítható legyen

Visszavonta San Francisco a gyilkos robotrendőrök engedélyezését

Több százezer Euróért tartott partit a Metaverzumban az Európai Unió, amire a kutya sem volt kíváncsi

Elon Musk bechippelteti magát, s ugyanezt szándékozik tenni a követőivel

Visszamondta Celine Dion a 2023-ra tervezett koncertjeit, miután egy ritka és gyógyíthatatlan neurológiai rendellenességet diagnosztizáltak nála

Sokszáz milliárd dollárt vesztett értékéből az ingatlanpiac a kiadhatatlan irodáknak köszönhetően

worker_drones

A COVID-riogatás kibontakozása előtt az irodák 95%-a foglalt volt az amerikai ingatlanpiacon. 2020 márciusára ez az arány 10%-ra csökkent, ám ezt követően is csak 47%-ig kúszott vissza. Az üzlethelyiségek több mint fele kiadatlanul maradt.

Nem pusztán a bérelt irodák mennyisége csökkent radikálisan: azok területi nagysága még ennél is nagyobbat esett. 2019-ben összesen csaknem 30 millió négyzetméternyi irodaterület került kiadásra, amely mennyiség 2022 májusára 6 millió négyzetmétert ért el csupán.

Tehát az irodák száma mellett azok nagysága is jelentősen beszűkült. Mindez nem véletlen, hiszen a kapitalista munkáltatók a folyamatos fenyegetőzéseik és megrendelt negatív gazdasági előrejelzéseik ellenére még a gazdasági válság kellős közepette sem képesek visszarendelni a peonokat az irodákba.

Minimálbér -és nyugdíjcsökkenés várható jövőre Magyarországon

Egyre inkább megerősítést nyer, hogy a jövő évi minimálbér valahol 15-17 százalék környékén növekedik (a javaslatban bruttó 230-235 ezer Ft szerepel), míg a nyugdíjak 15%-os emelkedést könyvelhetnek el.

mire_fussa

Mindez heveny tapsikolásra indokot nyújtó fejlemény volna, amennyiben nem a kapitalizmus béklyója alatt sínylődnénk.

Mivel az idei évben hivatalosan 22 százalék körüli, nem hivatalosan 35-40 százalék az infláció, az ehhez mérten 15 százalékra taksálható bérnövekmény valójában csökkenést jelent. Paradox kifejezéssel élve felcsökkennek a jövedelmek.

Persze a kapitalizmusban bármi lehetséges. Ahogy képes gyakorlatilag korlátlan bőség esetén is hiányt generálni nyersanyagokból, létszükségleti cikkekből, kizsákmányolható munkaerőből, úgy gazdasági növekedés által is szavatolni tudja az emberiség nyomorának növekedését.

Elkezdték kondicionálni a nigériai lakosokat a digitális pénz elfogadására

Miután kolosszális bukásnak volt elkönyvelhető a kormányzat által kiállított digitális valuta, természetesen nem a földbe állt projekt kukázása, hanem az adoptáció kikényszerítése válik a hatalom soron következő akciójává.

Miután alig fél százaléknyi nigériai polgár volt hajlandó egyáltalán kézbe venni a programozható digitális pénzt, a kormányzat elrendelte, hogy december 6-tól radikálisan korlátozzák az ATM-ekből felvehető készpénz mennyiségét.

your_social_credit

Ettől a naptól fogva magánszemélyek maximálisan napi 45, heti 225 dollárnak megfelelő mennyiségű nairát vehetnek ki az automatákból, míg vállalatok esetében 1125 dollárra korlátozzák a készpénzes tranzakciók nagyságát. Aki túlköltekezik, azt az értékhatáron felül magánszemélyként 5, cégként 10 százalékos adóteher megfizetésére kötelezik.

Mindez nyílt beismerése a ténynek, hogy központi kényszer alkalmazása nélkül lehetetlenség az új világrend átütése a népességen, vagyis a lakosság nem kívánja megrendelni a minden eddiginél totalitáriusabb karhatalmi terrort.

Háromezer holland farmot záratnának be, hogy az emberiség éhhalálba taszítható legyen

Hollandia jelentős bázisa az uniós mezőgazdaságnak. Összehasonlításképp: a Magyarország kb. felét kitevő területű országban olyannyira hatékonyan zajlik az élelemtermelés, hogy a földek hektáronként tízszer annyi terményt biztosítanak, mint a magyar gazdák.

Ezt kívánja most szétverni az új világrend-doktrínát hirdető globális elit, miután véleményük szerint a tehenek fingása juttatja el az emberiséget a klímapokalipszis állapotába.

fingo_tehenek

Összhangban az üvegház-hatású gázok visszaszorítására való törekvésekkel, a hatalom 3000 farmot kívánna bezáratni, melyek gazdáit pucér seggel dobálnák ki az utcára a karhatalmi Einstand alatt.

Természetesen kész az EU megtéríteni a farmok vételi árát. Ez nyilván ugyanazt a folyamatot jelenti, mint amikor egy sziget bennszülötteit, akik gyöngyökkel kereskedtek, kivásárolták földjükből a gyarmatosító hódítók, miután ők tömegével voltak képesek betakarítani az amúgy semmitérő gyöngyöket. A folyamat végén döbbentek rá az őslakosok, hogy néhány értéktelen golyóbisért cserébe kivásárolták őket a hazájukból, ők maguk pedig hajléktalanokká lettek.

A holland farmerek igazi ultimátumot kaptak a hatalomtól: vagy átadják földjeiket önként, vagy megindul az erőszakos kisajátítás.

Visszavonta San Francisco a gyilkos robotrendőrök engedélyezését

Távirányítású robotokkal akarta legyilkoltatni az általa bűnözőkként megbélyegzett polgárokat San Francisco rendőrsége, melyhez az engedélyt meg is kapta az önkormányzattól.

robot_dictator

Az emberiség nagy szerencséjére működik Amerikában egy felügyelőbizottság nevezetű intézmény, melynek kifejezett kötelezvénye annak ellenőrzése, nem-e mond ellent egy bevezetendő törvény vagy rendelet az alkotmány előírásainak. Így – részben a lakosság felháborodása végett is – elkaszálták a rendőrségi robotok bevetésének lehetőségét, illetve visszaküldték a tervezetet további finomításra.

Mindez sajnos egyáltalán nem szavatolja, hogy ne legyenek visszavezethetők az ember felett uralkodó robotok a köztudatba. Előbb-utóbb nyilván találnak majd megoldást a jogi aggályok megkerülésére és az ellenállást tanúsító közvélemény leszerelésére.

Több százezer Euróért tartott partit a Metaverzumban az Európai Unió, amire a kutya sem volt kíváncsi

Nem halad túl jól az emberiség virtuális valóságba zárásának kísérlete.

400 ezer Eurót vert el az unió ama virtuális helyszín felépítésére a Metaverzumban, melyet a tervek szerint egy Global Gateway (globális kapu) nevezetű program promóciójára használtak volna.

A pályaszerkesztőben konstruált színtéren egy 24 órás partit rendeztek, ám akadt egy kis bökkenő – a kutya sem jelent meg az eseményen. Egy szem újságíró tudósított a helyszínről, kinek elmondása szerint rajta kívül 5 másik ember ásítozott még a programon. A tánctér olyan igénytelenül nézett ki, hogy elkeresztelték azt digitális szeméttelepnek, többen pedig átverést vagy korrupciót gyanítanak a projekt mögött.

Utánajárván a nevezett agendának nem bírtam rájönni, hogy az konkrétan miről is szól. Állítólag a 18-35 év közti TikTok-generációt kívánták megszólítani az akcióval, a hivatalos lapon viszont szimplán egy össze-vissza bullshitelést olvashatunk az EU-bürokraták által legtrendibbnek ítélt szakkifejezések összevissza sorolása mentén.

Más források szerint az EU-s direktíva célja az volna, hogy egyensúlyt képezzünk az internetet totálisan leuraló Amerika és Kína mellett, az unión belüli techvállalatok partiba vonásával, de még Afrika digitalizációja is szerepel a tervek között. Ám a marketing-kampány „elsöprő sikere” inkább nevezett földrészek lakóinak heveny röhögőgörcsét váltotta ki a kapálódzva szerencsétlenkedő európai tőkések agóniája láttán.

Elon Musk bechippelteti magát, s ugyanezt szándékozik tenni a követőivel

Egyesek azt képzelik, hogy vannak a jó kapitalisták, meg a csúnya, rossz haveri kapitalisták. Eme értékítélet tökéletesen téves: kizárólag kapitalisták léteznek, minőségbeli megkülönböztetés nélkül, kiknek egyetlen szándéka a világmindenség birtoklása. Ha nem így volna, nem lennének kapitalisták.

Elon-Musk

Csak mert alkalomadtán felszólalt a kötelező vakcináztatás ellen, még nem lesz Elon Muskból sem azonnali hatállyal szent angyal. A kapitalizmus nagy újraindítása agendájának szerves részét képezi a testek internete (internet of bodies) nevű intézmény. Ez oly módon kerülne megvalósításra, hogy a komplett emberiséget bechippelik, kiknek létezése innentől fogva tökéletesen és száz százalékban a világot irányító pszichopaták kénye-kedvétől fog függeni.

Hogyhogynem Musk épp efféle alkalmatosságot forral boszorkánykonyhájában. A Neuralink elnevezésű berendezés Musk ígérvénye szerint mindenből is kigyógyítja az egyre betegeskedőbb emberiséget. Helyreállítja a látást, mozgást, beszédet, és még az orrunkat is tisztíccsa.

Apró bökkenője a technológiának, hogy az előzetes állatkísérletekben részt vevő majmok kétharmada megpatkolt a chip beinjektálását követően. Mindezek ellenére Musk 6 hónapon belül megkezdené az emberkísérleteket, és a saját fejébe is ültetne egy Neuralinket.

Visszamondta Celine Dion a 2023-ra tervezett koncertjeit, miután egy ritka és gyógyíthatatlan neurológiai rendellenességet diagnosztizáltak nála

celine_dion

Celine Dion, aki Magyarországra is jött volna, kénytelen volt visszavonni a 2023-as turnéállomásait, miután egy rendkívül ritka, egy a millióhoz arányban előforduló neurológiai betegséget diagnosztizáltak nála.

A merev személy szindróma az ember teljes megmerevedését idéző elő meglehetősen alkalmatlan pillanatokban, akár például esés közben. A kondíció jelentős fájdalmakkal is együtt jár.

A neurológiai, illetve vérkép-problémák sokasága kifejezetten elterjedt mellékhatásai a kísérleti COVID vakcináknak, Celine Dion tehát felsorakozhat Justin Bieber és egyéb pórul járt celebtársai mellé.