Elérkezett a robotok uralmának kora az ember felett

0

San Francisco önkormányzata áldását adta a gyilkos robotok bevetésére. A 8-3 arányban elfogadott törvény szerint a rendőrség által vásárolt robotok immár bevethetők lesznek emberélet kioltására. Eddig szigorúan tilos volt akár ember vezérelte gépeket, akár robotokat alkalmazni a rendfenntartás biztosítására (a hadsereggel nyilván kissé más a helyzet).

A San Francisco-i rendőrség igyekszik megnyugtatni mindenkit, hogy egyáltalán nem terveznek állig felfegyverzett droidokat hadrendbe állítani. Ehelyett kizárólag olyan szituációkban vetnék be őket, melyekben kifejezetten veszélyben forog civilek vagy rendőrök élete egy bűnöző személy garázdálkodásának köszönhetően.

Az idea szerint a robotok inkább csak robbanószereket, illetve egyéb pirotechnikai eszközöket szállítanának, melyek bevetésével a veszélyes személy ártalmatlanítható, vagy figyelme elterelhető.

Egyelőre kizárólag a magas rangú hivatalnokok nyernek jogosultságot a robotokkal végzett bevetések megparancsolására, de ne legyünk naivak: mindig kis léptékkel indítanak, megfigyelik, gerjeszt-e a bevezetett új szisztéma elégedetlenséget, netán ellenállást. Miután a lakosság ébersége leszerelésre került, szép lassan átütik a maradék rendelkezést is.

robot_dictator

Nemrégiben kerültek bemutatásra az aranyos kis táncikáló kutyarobotok, melyek révén a gépszentimentalizmusukban elalélt polgársággal megszerettették annak ideáját, hogy a robotok mindennapjaink szerves részeivé váljanak. A cégek immár arra készülnek, hogy robotfőnököket ültessenek a munkások fölé azok irányítására.

Az életet kioltó gépágyús robotok bevezetése sem várat sokáig magára. Egyes nemzetek hadseregei máris megneszelték a potenciált az önjáró drónok tömegpusztító fegyverekkel való felszerelésében.

A robot, ellentétben az emberrel, gondolkodástól, lelkiismerettől, erkölcsi megfontolástól mentesen végzi az utasítások végrehajtását. Eljött az idő, mikor az élettelen gép átveszi az uralmat az élő ember felett.