Ezt a rovatot ama tényállás hívja életre, hogy egyre többet foglalkozom aktualitásokkal. Ennek hátulütője viszont, hogy a cikkek lezárását és beszerkesztését követően is gyakorta szállingóznak újabb meg újabb információk a szemlézett témák kapcsán, amik megerősítik ama igazságok érvényét, melyeket korábban lefektettem.

Mivel nincs időm, hogy hírezéssel foglalkozzak, ráadásul a Revolife tartalmi integritásának sem tenne jót napi 2-3, alig néhány mondat terjedelmű rövid hír közlése, mivel alapvetően nem hírmagazin vagyunk, úgy döntöttem, egy csokorba gyűjtöm az érdekesnek ígérkező híreket, melyeket aztán keddenként egy csomagban leközlök. Eme ötlet hívta létre a rövid hírek összefoglalóját.

A hírcsokor elsősorban a fősodratú média által elhallgatott vagy cenzúrázott tényekre fordít kiemelt figyelmet, tehát nem szándékom piszlicsáré ostobaságokkal foglalkozni, mint a Forint árfolyamának 3 filléres ide-oda ingadozása, vagy hogy melyik celeb milyen illatosat fingott a legutóbbi burzsuj gála alkalmával.

Alább az elmúlt hétből származó hírek összefoglalóját olvashatjátok. A tartalomjegyzék nyomán egyből a titeket érdeklő információkra ugorhattok.

Tartalomjegyzék:

Újabb válságjel: minden rekordot megdöntött a svájci nemzeti bank tavalyi vesztesége

Folytatódik a Twitter-saga: 235 millió felhasználó adatai szivárogtak ki

Ezeknek semmi sem szent: engedélyezte az amerikai kormány az első méheknek szánt vakcinát

Már pisilni sem mehetünk nyugodtan, még a vécén is ellenőriznének minket az „egészségünk érdekében”

Osztályháború: Amerikában is a legszegényebbeket vegzálja agyon az adóhivatal, míg a dúsgazdag burzsoázia kicsúszik az ellenőrzések alól

Most kezdenek csak ébredezni a munkáltatók a valóságra, hogy a munkaerőhiány problémája soha többé nem oldódik meg

„Csendes toborzással” vágnának vissza a cégek a csendes kilépőkkel szemben

Itt az előfizetéses autókázás következő lépése: csak az indíthatja be a járművét, aki fizet érte

Kikészíti a vásárlókat az első teljesen automatizált McDonald’s

Két év börtönre ítéltek egy német orvost, aki több ezer beteget mentett fel a maszkhordás kötelezvénye alól

Újabb válságjel: minden rekordot megdöntött a svájci nemzeti bank tavalyi vesztesége

capocalypse

Nem csak a szélhámos magánvállalkozók kopasztják a népet, a közösen végzett fosztogatásba boldogan szállnak be az államok és nemzetközi pénzintézetek is a maguk apparátusával.

Svájc nemzeti bankja az elmúlt év során 53 ezer milliárd Forintnak megfelelő veszteséget termelt, mely mértékre annak 116 évet felölelő történelme során soha korábban nem mutatkozott precedens.

132 milliárd svájci frank, azaz átszámolva körülbelül 53 ezer milliárd forint veszteséget termelt a Svájci Nemzeti Bank (SNB) 2022-ben az előzetes adatok alapján – írja a CNBC. Ez a bank 116 éves történetének legnagyobb vesztesége, ami több mint ötszöröse a második legnagyobb veszteséget jelentő 2015-ös 23 milliárd frankos mínusznak.

A 132 milliárd frankos összeg a svájci GDP 18 százaléka. A veszteség miatt idén a bank nem fogja teljesíteni a szokásos kifizetéseket a svájci kormánynak és a kantonoknak. Szintén érinti a veszteség az SNB részvényeseit.

2008 óta a csőd szélén lavírozó bankokat mindig az adófizetők mentik ki a lakosság jólétének rovására. Készüljön minden tőkefétisiszta, hogy hamarosan kénytelen lesz átszokni rovarevésre a folyamatosan komplett országok GDP-it elfolyató bankok visszatőkésítése érdekében. Hát nem megéri ez a roppant aprócska áldozat?

eating_bugs

Folytatódik a Twitter-saga: 235 millió felhasználó adatai szivárogtak ki

Minden héten jut az asztalunkra valami nem mindennapi komikummal felvértezett hír a Twitter háza tájáról. A komplett programozói, biztonságtechnikai és üzemeltetői szakértőgárdát kirugdaló Elon Musk most egy sikerrel végződött hackelési kísérletet volt kénytelen nyíltan bevallani, miután egy hacker fórumon mintegy 63 gigabájtot kitevő adatbázis jelent meg, benne 235 millió felhasználói profil adataival.

A nagy kiszivárogtatás neveket, e-mail címeket, követőszámokat és telefonszámokat érint, melyek nagyjából százezer dollárért cserébe várják új MLM-ügynök és kriptokereskedő gazdáikat.

Ezeknek semmi sem szent: engedélyezte az amerikai kormány az első méheknek szánt vakcinát

Immár nem csak embereket, hanem a teljes élővilágot agyonfertőznék a tudósok az életveszélyes vakcináikkal.

2_mehecske

Engedélyezte az amerikai kormány ama oltást, melyet méhpempőkbe fecskendeznének be, hogy a kifejlődő lárva ne kapja el a Paenibacillus nevű bakteriális fertőzést. A betegség becslések szerint a méhkaptárok negyedének állományát érinti. Gyógyírt eleddig nem fedeztek fel vele szemben.

A méholtást az emberiség részére fejlesztett önterjesztő és élelembe csempészhető vakcinákhoz hasonlóan a királynő által fogyasztott méhpempőhöz adagolják, aki aztán a peték előállítása közben a vakcina hatóanyagát átadja a születendő utódoknak.

Már pisilni sem mehetünk nyugodtan, még a vécén is ellenőriznének minket az „egészségünk érdekében”

Ha bárminemű következménye lett a COVID-terror regnumának, akkor az a betegek és orvostudomány közti viszony végleges összeomlása. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor Mohamed megy a hegyhez alapon egyre több helyütt kezdik forszírozni a páciensek önmonitorozásának szükségét, amitől eleddig kiváltképp ódzkodtak a hatalmukat féltő doktorok.

Egy francia cég dobná piacra a U-scan nevet viselő, vécécsészére illeszthető vizelet-ellenőrző gépet, mellyel a laborvizsgálatok intézménye is múlt időbe tehető. Az alkalmatosság a gyártó ígérvénye szerint mérné folyadék -és tápanyagbevitelünket, zsírmetabolizmusunkat és C-vitamin szintünket. Mindemellett a nőnemű felhasználók a menstruációs naptárukat is kukába vethetik, mivel a U-scan a menstruáció és peteérés idejét egyaránt képes előre jelezni.

toilet_phone

A laboreredmények átvételéért el sem kell hagynunk lakásunkat: wifin át egyből a telefonunkra érkeznek az egészségi állapotunkat jelző információk, gazdag grafikonok kíséretében. Az eszköz kellően intelligens ahhoz, hogy különféle családtagjainkat és nálunk vendégeskedő barátainkat megkülönböztesse, a mintavételi párna cseréjét és az akkumulátor újratöltését pedig elegendő negyedévente elvégezni.

A U-scan a vállalat franciaországi központjába is elküldi minden laboreredményünket – természetesen a roppant szigorú GDPR-előírások betartása mentén.

Osztályháború: Amerikában is a legszegényebbeket vegzálja agyon az adóhivatal, míg a dúsgazdag burzsoázia kicsúszik az ellenőrzések alól

Akárhányszor belengetik a fokozott adóellenőrzéseket a titokzatos módon megmilliárdosodott magánszemélyekkel szemben, mindig a szegények húzzák a rövidebbet.

Joe Biden Amerikájában ugyanúgy működik a rendszer, mint idehaza. A 2022 során elfogadott infláció-redukciós csomag részeként érkezett egy 80 milliárd dollár (30 ezer milliárd Ft, a teljes magyar költségvetés csaknem duplája) értékű támogatás az IRS (Internal Revenue Service) néven ismert helyi NAV részére. Ebből a pénzből kellett volna megvalósítani a dollármilliomosok minden eddiginél alaposabb átvilágítását.

money_laundering

Csakhogy a rekord tőkeinjekció ellenére az újonnan felvételt nyert NAV-revizorok nem a fekete vállalkozók után mentek, hanem a legszegényebb adófizetőket kezdték el a szokásosnál is magasabb arányban vegzálni.

Olyannyira áldatlan a helyzet, hogy minimális számarányuk ellenére a felső 1%-ot reprezentáló elitek 1,1%-a került tavaly ellenőrzés alá – ami kevesebb, mint az alsó 99 százalék 1,27%-os mértéke.

Nem véletlen, hogy egyre többek bizalma kezd megrendülni az államhatalomban.

Most kezdenek csak ébredezni a munkáltatók a valóságra, hogy a munkaerőhiány problémája soha többé nem oldódik meg

Régen más szelek fújtak: elegendő volt egy kis jegybanki alapkamat-növelést, válsággenerálást vagy kirúgási hullámot foganatosítani, s a kisemmizett jobbágy máris térden állva zokogva könyörögte vissza magát a rabszolgaságba, hadd dolgozhasson kétszer annyit fele akkora bérért.

obedient_workers

Most valahogy nem a hatalom vágyai mentén alakul a gerjesztett válság hatása. A lakosság a kamatnövelések ellenére továbbra is költekezési orgiában révül. Bércsökkentést ugyan foganatosítottak a rabszolgatartók, de tömeges elbocsájtást nem mertek eszközölni. Bár a mindent elsöprő válság itt zörget az ajtón, e tényre hogyhogynem ügyet sem vetnek a polgárok.

Egy sajnos paywall mögé dugott cikkben arról lamentálnak a munkáltatók, hogy a pandémiát követő visszarendeződés ellenére sehol nem találják a folyamatos egzisztenciális fenyegetettségben tartható munkaerőt, akiket a roppant magas jegybanki alapkamat, az élelmiszerek megfizethetetlen árszínvonala és a folyamatosan lebegtetett kirúgási hullámok egyaránt ránevelnek a munkáltató iránti lojalitásra.

A „rejtett erőforrások” idősebbik fele a járványidőszak során tömegével vonult akár idő előtt nyugdíjba. A legmagasabb arányszámot reprezentáló boomer generáció tömeges kivonulása a munkaerőpiacról soha nem látott létszámhiányokat keletkeztet, mivel a soron következő nemzedékek messze nincsenek annyian, hogy pótolják a nyugdíjazott boomereket.

Ám nem csak ők tettek be a normálba való visszatérés ábrándos eszményének: ugyanígy menekülnek az ültetvényekről a fiatalabbak is, kiknek kilátástalan az úgymond nagybetűs életben egyáltalán elindulni. Így kezdeti ambícióikat feladván radikálisan lejjebb adnak igényeikből, a „quiet quitting” szellemében nem vállalnak extra munkát, túlórát, plusz műszakot az őket folyamatosan kirúgásokkal fenyegető munkáltatók részére.

work_efficiency

Mivel nincs semmijük, pláne gyerekük, családjuk, lakásuk és autójuk, ezek elvételével és üresen kongó bankszámláik végrehajtásával sem lehet többé megrendszabályozni őket.

Sakk-matt, drága kapitalisták, egyétek meg, amit főztetek.

„Csendes toborzással” vágnának vissza a cégek a csendes kilépőkkel szemben

Újabb meg újabb buzzwordöket fundálnak ki az elitek a munkaerőpiacon zajló változások magyarázatára.

A csendes kilépés ellenében (amikor a munkavállaló pontosan betartja a munkaszerződésben foglalt pontokat) kitalálták a csendes felvétel intézményét, amikor új munkaerő felvétele nélkül a szervezetbe eleve betagozódott dolgozót léptetik elő nagyobb felelősséget jelképező pozíciókba.

De hiszen évtizedek óta létezik a jelenség: úgy hívják, hogy nepotizmus. A munkáltató maga köré gyűjti saját sameszait és kedvezményezettjeit, az alsóbb pozíciókat pedig feltölti protekcióval nem rendelkező jobbágyokkal, akiket gyakran részmunkaidőben és plusz juttatások nélkül dolgoztat.

capitalism_quotes2

A munkaerőhiány kibontakozása óta ismert jelenség az is, hogy a felmondó munkavállaló helyébe nem toboroznak újat, hanem egyszerűen szétterítik a felelősséget a többiek között, hogy egy ember végezze három munkáját.

Lenyűgöző, mennyire képtelenek az innovációra a társadalom krémjei.

Itt az előfizetéses autókázás következő lépése: csak az indíthatja be a járművét, aki fizet érte

A hatalom több fronton szándékozik átvenni a járműveink feletti kontrollt, a gyártók pedig igyekeznek eleve beépített szolgáltatásokat előfizetési díj fejében elérhetővé tenni.

Eme intézkedéscsomagba illeszkedik a BMW bejelentése, mely szerint újonnan forgalomba állított járműveik beindításának jogáért is pénzt kell perkálnia a szerencsés tulajdonosnak.

A szolgáltatáscsomag, mely tartalmaz távgyújtást, fedélzeti kamerát, parkolási asszisztenst és vezetési naplót, minden eleme külön díjkonstrukció fizetése fejében használható. A gyártó havi, éves, 3 éves, valamint élettartam előfizetési lehetőségeket ajánl az ügyfelek részére. A díjszabást egyelőre az USA-ban vezetik be, aztán majd meglátják, választja-e elegendő számú hülye ezeket az eleve beépített könnyebbségeket, hogy máshol is bevezetésre kerüljön az előfizetéses modell.

IMG_1427b

Kikészíti a vásárlókat az első teljesen automatizált McDonald’s

Nem tetszik a meki vezetőinek, hogy kénytelenek legalább minimálbért fizetni a hamburgersütögetőiknek, úgyhogy megkezdték a már jó ideje lebegtetett automatizált üzlethelyiségek kialakítását.

Egyelőre egyetlen helyen, a texasi Forth Worth-ben tesztelik a koncepciót. Itt egy teljesen új mekit állítottak fel, melynek mérete alig fele a normál éttermeikhez képest. Nem csoda: helyben fogyasztani az ételt nem lehet, úgyhogy csak elvitelre adják ki a műanyag kaját a robotok.

Az első napok tapasztalatai alapján a bódéban uralkodó állapotok kikészítik a vendégeket. Sehol egy ember, minden interakciót, a köszönéstől a vételár kipengetéséig robotok szabályoznak, az étteremben és annak környékén síri csend uralkodik, az üzlethelyiség belseje pedig a kis alapterület ellenére is kong az ürességtől.

Ilyesféle jövőt szánnak részünkre feudalista nagyuraink. Csupa sterilitás, semmi élet.

Két év börtönre ítéltek egy német orvost, aki több ezer beteget mentett fel a maszkhordás kötelezvénye alól

Temérdek hétköznapi hős vett részt a COVIDiktatúra kibontakozásának szabotálásában. Közéjük tartozik ama német orvos, aki mintegy négyezer páciense részére írt egészségügyi felmentést a maszkhasználat alól.

Az újkori Semmelweis Ignác természetesen elődjéhez méltó bánásmódot kapott: licencét elvették, személyét pedig 2 év letöltendő börtönre ítélték. Szabadulását követően még 28 ezer Euró bírságot is fizettetnének vele, amit nem tudni, hogyan rendez majd, mivel három éven át nem praktizálhat.