Rémálom az autóban: így veszi át a rendszer a járműveink feletti kontrollt

0

Korábban már fellebbentettem a fátylat a műszerfalba épülő reklámok nedves vágyálmáról, illetve az idei év nyarától minden EU-ban újonnan forgalomba állított autóba kötelezően helyezendő fekete dobozról. Egyáltalán nem ért a terrorhatalom a gusztustalan, aberrált ötletelgetései végére, úgyhogy az elmúlt hetek folyamán újabb bejelentéseket tettek a járműveink feletti kontroll átvételének ütemtervével kapcsolatban.

Jobb, ha mindenki még ma eladja az autóját és elvonul az erdőbe lakni, mert amit tervez a pszichopata hatalom a járműveinkkel, abban garantáltan nem lesz köszönet.

Az első őrület az automatikus sebességkorlátozás ideája, melyhez nagy sávszélességű 5G tornyokkal kell teleszórni a sztrádákat, majd az autókat felszerelni egy Wifi adapterrel. Az intézményt két éven belül kötelezővé is tennék, így 2024 nyarától nem állítható forgalomba olyan jármű, melyet nem lehet távirányítással lekapcsolni, lassításra kényszeríteni vagy „egész véletlen” beleszédíteni az árokba, mikor valamiféle kellemetlen politikai aktor láb alól való eltételére érkezik megrendelés.

Az automatikus lassítóberendezések bevezetésével akár valós időben machinálhatók a sebességkorlátok a forgalom követelményeinek megfelelően. Az emberek mindig be fogják tartani a korlátozásokat, hiszen semmi másra nincs esélyük.

car_speed

Egy másik, már aktív és üzemben lévő intézmény a BMW által bevezetett előfizetéses extrák opciója. Ezek lényege, hogy eleve beépített és üzemképes funkciókat lehet előfizetési díj fejében igénybe venni.

Elsőként Dél-Koreában vezették be a szolgáltatáscsomagot, melynek világsajtót is bejárt eleme a havi 18 dollárért feloldható ülésfűtés. Aki nem kívánna bajlódni a havi számlákkal, annak éves, hároméves, vagy akár élethosszig tartó konstrukciót is felkínál a cég. Egy évre előfizetni például 180 dollárt kóstál, míg az örökös elérés 415 zöldhasúba kerül.

További rendelhető extrák még a fűthető kormánykerék, a fedélzeti kamera által felvett videók tárolásának lehetősége, valamint egy hangcsomag, mellyel sportkocsi-zajokat játszhatunk le utastársaink legnagyobb örömére, hogy érzékelhessék, mennyire király és bivaly verda alatt melegítik hétezer Forintért a valagukat.

Koreai debütálását követően az Egyesült Királyságba, Németországba, Új-Zélandra és Dél-Afrikába is megérkezett az ülésfűtés-előfizetés nem mindennapi lehetősége.

car_inside

Aki kételkedne, annak elismételném, hogy mindezen megrendelhető extrák nem utólagosan kerülnek beépítésre az autókba mint rendelhető extra, hanem alapból elérhető az összes szolgáltatás, pusztán a használatuk elé gördít gátat a BMW a megfelelő mennyiségű kredit kipengetéséig.

Autóink lassan ugyanarra lesznek képesek külső kontroll és beavatkozás nélkül, mint a Flintstone-család lábbal hajtott járgányai.