Jól szórakázik Elon Musk az általa játékszernek vásárolt Twitter fölött

0

Úgy tűnik, a Musk-saga soha nem ér véget, újabb meg újabb dimenziói bontakoznak ki a Twitter-komédiának.

Végre némi pozitívumot is hozott a hiperaktív álmessiás ténykedése, mivel visszaállíttatta két, széles körben démonizált tudós fiókját, kik a kísérleti COVID-vakcinák életveszélyes voltára hívták fel a figyelmet. Dr. Robert Malone-t az mRNS vakcina-technológia atyjaként tisztelhetünk, kivel szemben a szakmunkás tényellenőrök felrótták, hogy a saját találmányának alapos ismerete által rémhírt terjeszt. Dr. Peter McCullough texasi kardiológust még az orvosi címétől is meg kívánták fosztani.

Ők most mindketten csiripelhetnek tovább, bár kérdéses, vállalják-e a rizikót.

Nem jártak ennyire szerencsésen ama újságírók, kik folyamatosan Musk után kémkednek. Kitiltásra került az Elonjet nevű Twitter-profil, melynek tevékenysége Musk magánrepülőzgetéseinek lekövetése, mégpedig valós időben. Mivel e szenzitív adatok nyilvánosságra hozatala roppant kockázatos Musk testi épségére nézve, érthető a reakció, hogy ilyen jellegű tartalmakat nem engedünk regnálni.

elonjet1

Az Elonjettel együtt azonban temérdek balliberális újságíró (ami amerikai kontextusban gyakorlatilag szélsőjobboldali neoliberálist jelent) vált a banhammer áldozatává, kik cikkeztek vagy megosztást eszközöltek Elon Musk repülőútjairól.

Musk nem kizárólag teljhatalma által röhögi ki az általa ide-oda dobálgatott profilok istápolóit, de komoly pszichológiai hadviselést is űz ellenük. Miután kidobálgatta a renitenskedő zsurnalisztákat, pár nap elteltével szavazást tartott a maga fiókján, hogy visszaengedje-e őket az oldalra. Mivel felkiáltása szerint „a nép szava Isten szava”, az igen voksok többségbe jutását követően feloldotta a tilalmat.

Nem nyert ily nagyvonalú kegyelmet a Mastodon nevű alternatív közösségi média, ami a felfutását épp Musk Twitter-uralmának köszönhette, miután a csicsergős platform felhasználói elkezdtek alternatívák után kutatni.

A Mastodon egy decentralizált szociális háló, mely a Twitterhez hasonló elven működik ama eltéréssel, hogy gyakorlatilag bárki a világon kölcsön veheti annak nyílt forráskódját, majd alapíthat saját Mastodon szervert. Ennek létezése roppant mód birizgálja a demokratikus és piacpárti tech-messiás csőrét, így hát úgy ahogy van, kerek perec betiltotta a Mastodon reklámozását, valamint a hashtag formájában rá való hivatkozást egyaránt.

hacker

Miután ez is kipipálásra került Musk teendőlistáján, a konkurens közösségi platformok felé fordította figyelmét, majd egyetlen suhintással betiltotta azokat is. Ukáza nyomán aki ezentúl Facebook, Instagram vagy Truth Social oldalakon elhelyezkedő linkeket reklámoz, kiemelt tekintettel azon profilokra, kik egyéb felületeken való jelenlétükön kívül mást nem hirdetnek, az igazságos szabad piaci verseny jegyében törlésre kerülnek a platformról.

A tilalom a linkrövidítő oldalakra is vonatkozik, sőt mi több, egyéb szociális médiákról származó képernyőképek megosztása egyaránt a tiltás részét képezi.

Musk ezután mintha harakirit kívánt volna elkövetni maga ellen, újfent szavazást bocsátott ki, csak most épp arról, hogy távozzon-e a Twitter igazgatói székéből. Nagy megkönnyebbülésünkre győztek az igenek, mely eredmény láttán Musk ama reakciót adta, hogy innentől fogva csak a kék pipácskával rendelkező felhasználóknak nyílik majd joguk szavazni.

Mindenesetre tudomásul vette a nép ukázát, úgyhogy nyíltan be is jelentette elköszönését a Twitter éléről. Amint talál új CEO-t, rögvest át is veheti az ő helyét.

private_businesspeople

Nem feltétlen kell fáradhatatlanul kutakodnia: máris bejelentkezett a Twitter igazgatására egy meglehetősen kompetens jelölt Edward Snowden személyében. Egyetlen aprócska bibi, hogy Snowden jelenleg Oroszország vendégszeretetét élvezi, mint politikai menekült, miután 2013-ban nyilvánosságra hozta, hogyan figyelik meg az amerikai titkosszolgálatok gyakorlatilag az egész világot.

Emiatt Snowden nem utazhat vissza Amerikába. Így Musk igényeinek sem felelhet meg, aki kifejezetten megköveteli alkalmazottai részére az irodában való munkavégzést, vagy akár az ottalvást.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás