Ezt a rovatot ama tényállás hívja életre, hogy egyre többet foglalkozom aktualitásokkal. Ennek hátulütője viszont, hogy a cikkek lezárását és beszerkesztését követően is gyakorta szállingóznak újabb meg újabb információk a szemlézett témák kapcsán, amik megerősítik ama igazságok érvényét, melyeket korábban lefektettem.

Mivel nincs időm, hogy hírezéssel foglalkozzak, ráadásul a Revolife tartalmi integritásának sem tenne jót napi 2-3, alig néhány mondat terjedelmű rövid hír közlése, mivel alapvetően nem hírmagazin vagyunk, úgy döntöttem, egy csokorba gyűjtöm az érdekesnek ígérkező híreket, melyeket aztán keddenként egy csomagban leközlök. Eme ötlet hívta létre a rövid hírek összefoglalóját.

A hírcsokor elsősorban a fősodratú média által elhallgatott vagy cenzúrázott tényekre fordít kiemelt figyelmet, tehát nem szándékom piszlicsáré ostobaságokkal foglalkozni, mint a Forint árfolyamának 3 filléres ide-oda ingadozása, vagy hogy melyik celeb milyen illatosat fingott a legutóbbi burzsuj gála alkalmával.

Alább az elmúlt két hétből származó hírek összefoglalóját olvashatjátok. A tartalomjegyzék nyomán egyből a titeket érdeklő információkra ugorhattok.

Tartalomjegyzék:

2008 óta nem látott mélységekbe zuhant az amerikai tőzsde

A 2008-as nagy recessziót is meghaladó arányban rugdalják ki a munkaerőt a techvállalatok

Az amerikai polgárok 63%-a napról napra él

Évszázados hagyomány dőlt meg Amerikában: Ahogy idősödik, nem tolódik jobbra az Y-generáció

Újabb digitális pénz bukott el az élő „rajongói közösségen” végzett teszten

Világrekordot döntött a tavalyi évben bebörtönzött újságírók száma

Beparáztak az amerikaiak a határaikat nyitó kínaiaktól, ezért negatív COVID tesztet követelnek a beutazóktól

Megszűnt a hivatalos magyar koronavírus–tájékoztató oldal

Antivirális szájrúzst dobnának piacra

Tim Robbins is keservesen megbánta, hogy engedelmeskedett a karhatalmi COVID-diktátumoknak

2008 óta nem látott mélységekbe zuhant az amerikai tőzsde

stocks_going_up

Csaknem 20 százalékot zuhant az év végének tiszteletére az amerikai S&P 500 index. A hanyatlás mértéke a második legnagyobb a 2008-as gazdasági válság óta, amikor ugyanezen tőzsdemutató 38%-kal esett.

A 3839 ponton zárt S&P index mégsem utal önmagában válság közeledtére, mivel nagyjából 2021. márciusi szintre ereszkedett vissza annak mértéke. Azt mondhatjuk inkább, hogy a karantén időszaka során túlértékeltté vált tőzsdemutatók kaptak némi korrekciót. A gazdagok egyébként 9 hónap leforgásán belül visszanyerték a COVID-riogatás révén földbe fúródott piacok tőzsdei veszteségeit, míg a munkásosztálynak ugyanezen eredményhez becslések szerint 12 évre van szüksége. Több mint egy évtizeden át tehát alacsonyabb marad a lakosság létszínvonala, mint volt a karantén-válságot megelőzően.

Nem egyenletes természetesen az egyes vállalatok tőzsdei teljesítménye. A Meta például iszonyat nagyot zuhant, s becslések szerint akár 300 milliárd dollárt is veszíthet Zuck birodalma az értékéből. Az Elon Musk birtokolta Tesla szintén leszerepelt, az év eleji közel 450 dollárról 123-ra esett a részvények árfolyama.

A 2008-as nagy recessziót is meghaladó arányban rugdalják ki a munkaerőt a techvállalatok

vr_man1

130 ezer dolgozót rúgtak ki az amerikai techvállalatok a 2008-as válság kibontakozását követő év során. Mindezen arányt túlszárnyalják a tavalyi adatok, melyek szerint 965 technológiai vállalat összesen 150 ezer főt érintő létszámleépítést eszközölt.

A kirúgások célja a burzsoázia részére nyakló nélkül juttatott ingyen tőke (zéró jegybanki alapkamat) rendszerének megszűntével a profitabilitás helyreállítása. Más kérdés, sikerrel járnak-e, mivel a százmilliók által használt antiszociálismédia-platformok többsége kizárólag veszteséget termel. A változó gazdasági környezethez igazodván legtöbbjük a saját felhasználóitól szeretne pénzt kicsikarni, ami halálra ítélt vállalkozás annak fényében, hogy az aktív felhasználók gyakorlatilag ingyen dolgoznak a platformok részére, melyeken elhelyezett tartalmak aztán algoritmikus kontroll általi monetizálásra kerülnek.

A „fizess, hogy dolgozhass” nem új keletű intézmény a kapitalista világban. A szisztéma történelmében számos példa akad, amikor a munkások zsebébe kevesebb pénzt raktak a tőkések, mint amennyiből a létfenntartásuk fedezhető lett volna. A történelem pedig, mint tudjuk, ismétli önmagát.

Az amerikai polgárok 63%-a napról napra él

very_confused_lady

A világ leggazdagabb országában a LendingClub friss jelentése szerint a népesség 63%-a napról napra él, vagyis ennyien nem rendelkeznek vészhelyzet esetére legalább 30 napi megélhetésre elegendő megtakarítással.

Fő oknak az elszabaduló infláció nyomán csökkenő reálbéreket nevezik meg, ám a fogyasztói társadalom jóval fondorlatosabb és szabadulhatatlanabb csapdába helyezi az emberiséget.

Nevezetesen, az emberek kénytelenek a jövedelmük abszolút többségét kizárólag a foglalkoztathatóságuk fenntartására fordítani. Nem opció például, hogy nem vásárolunk autót, vagy kiköttetjük az internetet. A munkáltatók napjainkban kizárólag azok önéletrajzaiból válogatnak, akik munkaidő után is elérhetők maradnak, valamint vállalják az USA-beli nagyvárosokban akár száz kilométereket kitevő ingázást.

A legtöbb metropoliszban nincsen tömegközlekedés vagy bicikliút, így az ember vagy folytatja a bejárás biztosítása érdekében a járműve fenntartását, s inkább éhen hal, vagy hajléktalanként folytathatja a pályafutását, akkor alukálhat nem messze a munkahelyétől egy parkolóban.

kisemmizett_jobbagy

Szintén segítenek a középosztály rabszolgaságban tartásában a hitelkártya-adósságok, melyekre immár 20%-ot elérő reálkamatot követelnek a bankok, miközben a központi bank több billió dollár ingyen pénzzel tömi a folyamatosan omladozó pénzintézeteket.

Évszázados hagyomány dőlt meg Amerikában: Ahogy idősödik, nem tolódik jobbra az Y-generáció

Hosszú időkön át hangoztatott mantra volt, hogy aki fiatalon nem szocialista, annak nincs szíve, aki idősen nem konzervatív, annak nincs esze.

Az amerikai Y és Z-generációk most feje tetejére állítják ezt a trendet. A millenniumi generáció legidősebb egyedei immár a 40-es éveiket tapossák, mégsem mutatkozik indíttatásuk leszavazni a republikánusokra, vagy a részvényportfoliójukat igazgatván fröcsögve követelni a léhűtő munkakerülő fiatalság beállását a szalag mögé.

Egyértelmű a valóság miértje: míg a boomer generáció jelentős előnyöket nyert a rendszertől a későbbi nemzedékek rovására, a fiatalok a „van száz másik a helyedre” duma mellett csak világrekord árszínvonalú albérleteket kaptak az arcukba, meg a kioktatást, hogy ha valaki szeretne 30 milliós lepukkant panelhez jutni, akkor ne vásároljon 150 ezres okostelefont meg 800 forintos lattét.

latte_phone_girl

Persze a fránya avokádós szendvics is rendre szabotálja a fiatalok vagyongyarapodási esélyeit.

Alacsonyabb számarányuknál fogva a fiatalabb nemzedékek csak mostanában kezdenek többségbe kerülni a nyulak módjára szaporodó boomerekkel szemben. Lesz meglepetés, mikor ezek a bullyingoló vén köcsögök fokozatosan veszítik el az utódaik rabszolgasága árán bebiztosított előnyeiket, kezdve a folyamatosan felfelé szálldosó részvényárfolyamokkal, befejezve a busásan tejelő és adófizetői dollárbilliókból gazdagon tömködött nyugdíjportfoliókkal.

Újabb digitális pénz bukott el az élő „rajongói közösségen” végzett teszten

Mindig öröm arról tudósítani, hogy az emberek nem dőlnek be a kizárólag két fél közreműködését kívánó, anonim tranzakciókat lehetővé tevő kriptopénzek, valamint a központi bankok által kibocsájtott digitális valuták összemosásának.

Míg a decentralizált kriptovaluta felett a volatilis árfolyam és felhasználói figyelmetlenségből eredő feltörhetőség ellenére a felhasználó rendelkezik, aki egyben tulajdonosa is a nevén lévő pénznek, addig a centralizált digitális kredit forgása a hatalom érdekeinek megfelelően központilag kontrollálható, programozható. Az ember pénze a hagyományos banki inkasszókhoz hasonlóan másodpercek leforgásán belül tüntethető el a számlájáról.

economic_model

Még Nigéria lakossága sem ennyire hülye, hogy korlátlan felhatalmazást adjon a pénze távirányítás útján történő kámforrá tétele lehetőségének, ám nem itt zajlik az egyetlen kísérlet a CBDC-k bevezetésére.

Kínában, kiket a szociális kreditrendszer népszerűsítőiként is tisztelhetünk, ifjonti hévvel készülnek a készpénz leváltására való, bármikor bármilyen indokkal lerabolható digitális jel bevezetésével.

A digitális jüan viszont ugyanolyan csúfos bukásként kerülhetett elkönyvelésre, mint enaira nevű nigériai társa. Indulása óta alig 14 milliárd dollárnyi tranzakciót indítottak vele, ami gyakorlatilag légypiszoknak számít egy billió dollárnyi éves GDP felett rendelkező ország szempontjából.

Azért is szégyenletes eme fiaskó, mert a magánvállalatok által útnak indított digitális kreditpénzek, mint az AliPay, a Wechat Pay vagy a QQ Wallet kirobbanó sikert arattak az országban, holott azokat kizárólag a megfelelő pénznemet bevezető cégek, valamint azok partnerei fogadják el érvényes fizetőeszközként. Az állam nyilván nem enged pl. adófizetést eme valutákban.

mindent_hitelre

A privát digitális kreditek sok helyütt immár a hitelpénzt is felváltották, annyira elterjedtté váltak. Úgy tűnik azonban, hiába küszködnek az államok közvetlen kontroll alá helyezhető valuták elterjesztésével, a disztópikus törekvéseket kiköpi magából a népesség.

Világrekordot döntött a tavalyi évben bebörtönzött újságírók száma

Egyre kockázatosabb tett a mai világban újságíróskodni. Ahogy bontakozik kifele a hatalom totalitarizmusa, úgy börtönzik be egyre nagyobb arányban az igazságról számot adni merészelő személyeket.

A tavalyi évben újabb rekordot döntött a rács mögé zárt zsurnaliszták mennyisége. A nyilvántartást összegző Reporters Without Borders civil szervezet szerint összesen 533 tudósító senyved börtöncellákban, kiknek negyede tavaly került elzárásra.

A maradék, kik hosszú évek óta hiábavalóan is várnának az igazság megnyilvánulására, gyakran bárminemű bírósági tárgyalás nélkül várják sorsuk beteljesülését. A raboskodó személyek kétharmadát soha nem ítélték el, mégis valószínűtlennek tűnik a szabadulásuk.

nepszara_borton

A legtöbb újságírót Kína dobatta dutyiba (110), utána következik a katonai diktatúra béklyója alatt sínylődő Myanmar 62 fővel, majd Irán és Vietnam 47, illetve 39 bebörtönzött személlyel. Európában a csúcstartó Fehéroroszország, hol 32 zsurnaliszta tengődik fogságban.

A becsukott zsurnaliszták mellett összesen 57 halálos áldozatról is számot adtak az elmúlt két évből. Közülük 8-an Ukrajnában vesztették életüket, miközben a háborúról tudósítottak.

Beparáztak az amerikaiak a határaikat nyitó kínaiaktól, ezért negatív COVID tesztet követelnek a beutazóktól

A heves tüntetések hatására rekord gyorsasággal nyitotta meg Kína a határait, immár a két éven át felfüggesztett ki-be utazgatás is lehetséges.

Igen ám, de mint kiderült, a zéró COVID politika érdekében lefolyóba öntött két év arra volt jó, hogy a nyitást követően egyszerre zúduljon a koronavírus összes hullámának következménye a népes ország lakóira.

Akár százmilliós nagyságrendben is előfordulhatnak megbetegedettek, amely arány egyáltalán nem mondható túlzásnak. Egy Milánóba tartó járaton végzett tömeges tesztelést követően az utasok csaknem fele pozitív eredménnyel battyogott el a terminálról.

terminal_travel

A nyitás miatt vadlibák módjára özönlötték el a kínaiak a világ országait. A vízumaikat kiváltani igyekvő lakosok száma tízszeresére növekedett, repjegyekből pedig 850 százalékkal több fogyott az elmúlt két év során megszokottnál!

Olyannyira áldatlan a helyzet, hogy az amerikai CDC bejelentette: minden Kínából Amerikába beutazni szándékozó személy részére kötelező negatív COVID teszt felmutatása annak ellenére, hogy oltatlanokat eleve nem engednek be az országba.

Megszűnt a hivatalos magyar koronavírus–tájékoztató oldal

Érdeklődés hiányában végleg megszűnik a koronavírus-járvány csaknem három éve alatt a rémhírterjesztés egyes számú bástyájaként elkönyvelhető koronavirus.gov.hu weboldal:

Azt írják, „a járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel, a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap január 1-jétől megszűnik.” A járványról szóló hivatalos híreket a jövőben az MTI-n keresztül fogják közölni.

sneezing_masked_woman

Az általuk véghez vitt vérmes riogatásnak, halálfenyegetéseknek, a fertőzöttek és halottak hasraütésszerűen megállapított napi szintű számadatának köszönhetően temérdek, okkultista ráolvasásra roppant fogékony személy betegedett meg, illetve hunyt el a rájuk mormolt varázsige következtében, hogy halálos betegségben szenvednek.

Antivirális szájrúzst dobnának piacra

Akinek nem elég a vakcinasaláta, hamarosan minden fogyasztói termékben megtalálhatja a tudományos elmebaj újabb meg újabb találmányait.

Most éppen egy antivirális szájrúzs piacra dobását jelentették be, ami speciális áfonyakivonatának, valamint a hozzá adagolt E-vitaminnak és avokádóolajnak köszönhetően rögvest helyreállítja a gombásodás, illetve baktériumtenyészet elburjánzásának fokozatosan kitett ajkaink egészségét.

A gyártó ígérvénye szerint a rúzs applikálását követően perceken belül megsemmisül minden vírusos és bakteriális gócpont az ajkunkon, míg a rezisztens gombafélék 5 órán belül válnak az enyészet martalékává.

lipstick_applying

Tim Robbins is keservesen megbánta, hogy engedelmeskedett a karhatalmi COVID-diktátumoknak

A haldokló Mike Tyson után újabb világhírű celeb állt ki a nyilvánosság elé, s tartott őszinte bűnbánatot a COVID-pandémia fenntartásában játszott szerepe végett.

Tim Robbins hollywoodi színész a csordaszellemnek engedvén vehemensen ajnározta a kísérleti vakcinákat, az antiszociális távolságtartás ellen felszólalókat pedig heveny rosszkívánságokkal illette:

Sajnos felültem neki. Mindenhol maszkot tettem és tartottam a távolságot. Mindennemű kérésnek engedelmeskedtem, az összes embertársamra mérget szórtam, akik nem így cselekedtek.

Tim Robbins aztán ébredt Csipkerózsika-álmából, hogy Angliába utazván meglátta, a többség egyáltalán nem követi a kormányzat által kötelező érvénnyel előírt egészségügyi protokollt, mégsem betegednek meg és hullnak el többen, mint más államokban:

tim_robbins2
Tim Robbins

Észrevettem, hogy nagyon sokan hanyagolták a kormány utasításainak betartását. Gondoltam magamban: „Hát, ezek itt nehéz napok elé néznek, biztos komoly halálesetek várhatók”. Miután láttam, hogy egyáltalán nem vészesek a halálozási statisztikák, és saját szememmel figyeltem a történteket, egyre többet és többet kételkedtem abban, hogy amit mondanak nekünk, tán nem is igaz minden esetben.

Miután kezdett szétfoszlani az össznépi skizofrénia, tömegek találták magukat a hitviláguk senkiföldjén. Ám a legtöbbeknek mai napig sem mutatkozott bátorságuk, hogy a nyilvánosság elé kiállván belássák: tévedtek. Így feldolgozatlan traumáik, valamint elnyomott áldozataik felé lerovandó karmikus adósságaik velük maradnak.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás