Az átlag emberhez képest milliószoros mértékben szennyezik a környezetet a milliárdos képmutatók

0

Radikális CO2-kibocsátás-csökkentésért lobbizott a milliárdos elit az idei, Egyiptomban rendezett COP27 konferencián. Erre, ahogy tavaly is, 400 privát jettel furikáztatták valagukat a légkör épségéért oly lelkiismeretesen aggódó chemtrail-permezetők.

A jeles ünnepély alkalmából az Oxfam civil szervezet egy igazán kedves meglepetést tálalt a konferencia résztvevői részére. A dokumentumban, melyet online is olvashatunk, felfedésre kerül, ténylegesen milyen arányban járulnak hozzá a magánrepcsizgető milliárdosok szeretett planétánk megmentéséhez.

A tanulmány összeállítói 125 dollármilliárdos személy tevékenységét, illetve vagyoni portfólióját (részvény, kötvény, ingatlan, stb.) vizslatták át, hogy hiteles auditot nyújtsanak népünk és a Föld bolygó megmentéséért oly rendíthetetlenül serénykedő uralkodó osztály hozzájárulásának mértékéről a globális felmelegedés szintjének 1,5 Celsius fok alá való tornászásában.

A papír szerint a top 125-be tartozó burzsoázia összesen 393 millió tonna szén-dioxidot ereget a levegőbe létezése következtében, ami egy főre bontva átlag 3,1 millió tonnát jelent. Ez egész pontosan 1,12 milliószor nagyobb mennyiség, mint a világ alsó 90%-ának fogyasztása, mely fejenként 2,76 tonnát tesz ki.

private_jet1

A szerzők roppant összetett profilt alkottak meg a világot irányító milliárdosokról. Nem pusztán azt vizsgálták, önmagukban mekkora mértékű környezetszennyezést hajtanak végre az életvitelükkel, luxusjachtozgatásaikkal, privát repülgetéseikkel, a maguk által birtokolt cégek működésével, hanem ismert vagyoneszközeiket is számításba vették. Példának okáért, hogy mennyi és milyen értékű részvényt tartanak környezetpusztító olajvállalatokban, szénerőművekben, bányatársaságokban, hadiipari komplexumokban.

Oly mértékben nem érdekli ezeket a pszichopatákat a környezet, melynek védelméről folyamatosan dalolnak, hogy az 500 legtöbbet birtokolt értékpapírokkal rendelkező részvénytársaság listáján egyetlen darab zöld energiával foglalkozó céget lehetett csak találni.

Érdekes, és cinikus megjegyzések megtételére indokot nyújtó tényadat, hogy egyetlen milliárdos erősebb mértékben szennyezi a környezetet, mint teljes Egyiptom, mely országban az idei klímakonferenciát tartották.

Ennek ellenére lavórban mosdásra meg rovarevésre kívánnak kényszeríteni minket, mivel értékítéletük szerint mi, a folyamatokba semmiféle beleszólási joggal nem rendelkező plebs vagyunk a klímapokalipszis előidézője. Holott mint az remekül látható, pusztán a 125 leggazdagabb személy kivonásával a társadalomból radikális javulást lehetne elérni a Föld bolygó közérzetében.

positive_colleagues

Az Oxfam szakértői felhívják a figyelmüket ama igazságra, hogy a köznépnek nincs választása abban, hogyan rendezgeti a maga károsanyag-kibocsátását. Mivel munkára van kényszerítve a létezés jogának elnyerése érdekében, úgy kell elrobognia a legközelebbi ragszolgatelepre, ahogy lehetőségei engedik. Pöfékelő autóval, busszal, mindegy. Viszont nem magánrepülőzgetnek meg jachtozgatnak, mely alkalmatosságok sok száz millió forgalomba állított gépkocsinál is keményebben szennyezik a levegőt. A lakossággal szemben az üzleti befektető réteg maga rendezgeti részvényportfolióját, és úgy válogatja össze értékpapírjait, ahogy akarja.

Itt az ideje, hogy a gazdagok cselekvés szintjén is részt vállaljanak a maguk előidézte bolygópusztulás visszafordításában, ne csak pofázzanak róla, meg kényszerítsék a lakosságot középkori körülmények közé. Meg lehet oldani a teljes népesség megújuló, vagy akár ingyen energiával való ellátását, ám nem véletlen, hogy nem teszik: mi lenne így a busás profittal, melyet a pöfékelő erőművek és gyárépületek garantálnak a milliárdos burzsoázia részére, és hogy lehet rabszolgává alakítani az embereket, ha nem kényszerülnek függeni a rendszer nyújtotta szolgáltatásoktól?