Kapitalista képmutatás: rekord mennyiségű privát jettel járják a világot a klímariogató elitek

0

Valahogy a látszatra sem sikerül adnia ama burzsoá elitnek és közvetlen fennhatósága alá tartozó celebhordáknak, kik a wc-re is privát jetekkel furikáztatják a valagukat, miközben készítenek fel minket a marhatakarmány és lisztkukacok fogyasztására. Fejenként annyi üzemanyagot égetnek el, amennyivel Magyarország összes eljegesedésre ítélt iskoláját be lehetne fűteni télen.

A legröhejesebb eset volt, mikor a tavalyi klímakoncerenciára 400 magánrepülőgéppel érkeztek meg a vadkapitalista burzsujok, hogy egymás között megtárgyalják, hogyan kényszerítsenek minket Flintstone-járgányok vezetésére.

Úgy néz ki, a pandémia-riogatás előtti rekord évek csupán ízelítőként szolgáltak az idei esztendő magánrepülőzgetős őrületéhez, mivel 2019-ben sem volt ennyire magas a magánjáratok száma, mint napjainkban.

Ezek a luxus-kéjutak ráadásul nem is igazán titkosak, mivel gyakorlatilag bárki online csekkolhatja, mennyi különjárat indul napi szinten az egyes repülőterekről, sőt, azok végállomása is teljesen nyilvános. Pusztán jó helyen kell keresni.

departure1

Ennek elősegítésére különféle magánszemélyek online repülőjárat-ellenőrző rendszereket állítottak hadrendbe, melyek nem pusztán azt mutatják meg, honnan jönnek és merre tartanak a légi járművek, de összekötik azokat a tulajdonos celebekkel és milliárdosokkal.

Két éve működik az Elon Musk kiruccanásait szemléző Elonjet Twitter-fiók, melynek szerkesztőjét előbb megfenyegette, majd vesztegetési pénzt ajánlott fel részére Elon Musk, csak szedje már le végre az oldalt. Hála az égnek, nem mindenki korrupt állat, hogy pénzzel ki lehessen vásárolni az igazságból.

Nagyobb fába vágta a fejszéjét a Celebjets oldal, mely igyekezik a lehető legtöbb celeb és influencer utazgatásait lekövetni. Általuk derült ki, hogy Kylie Jenner egyszer 17 perces útra szállt repülőbe, nyilván hogy a legközelebbi Starbucksot elérhesse vele – viccelődnek a Twitter-felhasználók.

A Celebjets szerkesztője nem csak a magánrepülők útvonalát füleli le és hozza azokat nyilvánosságra, de géptípushoz igazítva még azt is kiszámítja, mennyi üzemanyagot éget el és mekkora károsanyag-kibocsátással járt az adott túra.

jet_01

A notórius környezetszennyezők listáján olyan nevek fordulnak meg, mint a névleg környezet -és állatbarát Taylor Swift, a saját rendezvényén 10 halálesettel járó tömegszerencsétlenséget előidéző Travis Scott, a Katrina hurrikánnál filantrópkodó Jay-Z, vagy a country sztár Blake Shelton. Egyikükről sem feltételeznénk, hogy ennyire szarnak az ökoszisztémára.

Taylor Swift egyébként rekordernek számít az idei évben a 170 magánútjával, mely tényre szóvívője úgy reagált, hogy Taylor Swift magángépe rendszeresen bérbeadásra kerül más érdeklődőknek, így több mint igazságtalanság az összes utat az ő számlájára róni.

A magánrepülőket bérbeadásra kínáló cégek saját elmondásuk szerint minden rekordot megdöntöttek az idei évben, a lefoglalt járatok száma 30%-kal lépte túl a 2019-es számokat. Azt is bevallották, hogy a celebek és vadkapitalista üzletemberek után az újonnan milliomossá avanzsált kriptopénz-mágusok szállítják a legtöbb megrendelést.

A koronavírus-riogatás egyébként jól betett a zöld kezdeményezéseknek: nem elég, hogy az ügyet szabotálók határozzák meg a részünkről kötelezően követendő irányvonalat zárt tárgyalásaikon, de a lakosság részéről a környezettudatosság mindennemű apró szikrája szerte foszlott, mikor mindenkit pusztító és szennyező maszkok hordására kényszerítettek az aberrált terroristák.

flight_attendant

A következő ökológiai katasztrófát a szétdobált maszkok fogják előidézni.

Ez még nem minden: a magánrepülőzgetések száma szintén lendületet vett a karantén ideje alatt, mivel azokra nem vonatkoztak a lezárások és egyéb súlyos korlátozások, melyeket a tömegeket furikáztató légitársaságokra róttak.