A Bioethics c. tudományos folyóiratban jelent meg az alábbi megdöbbentő esszé, melynek a rövidített és kivonatolt változatát közlöm.

Újszerű vívmánya volt a COVID-riogatás korának, hogy a ténykedéseit korábban fű alatt végző tudóstársadalom előlépett a füstös kémcsövek homályából, s kínosan autisztikus celebkedése mentén igyekezett a tudományt mindenki által kötelezően imádandó új világvallássá előléptetni.

A tudósok az istenek, mi pedig – karhatalmi erővel alátámasztván – szigorúan azt csináljuk, amit ők parancsolnak. Na de honnan ered ez a szemlátomást semmiből támadt álságos felsőbbrendűség-tudat?

A tudomány régóta házal az ideával, hogy az emberiség voltaképpen folyamatosan az önmaga kihalását idézi elő. Nem elég a nagy véres háborúk sokasága, a lakosságot tizedelő járványok, a komplett bolygót élhetetlenné alakító klímaválság, az ezekre adott válaszok a lakosság részéről rendre súlyosabbá, akár fatálissá teszik a problémát.

Climate Protest

Az ún. “ultimate harm” ideája, melynek megfelelő magyar kifejezést nem találtam, mindenesetre egyféle kihalási eseményt előidéző katasztrófaként vagy eseménysorként fordítható, arra készteti a tudóstársadalmat, hogy kutakodjon megoldások után az emberiség önmagát kipusztítani szándékozó viselkedésének visszafordítására.

Hogy megakadályozzuk az emberiség kihalását, melynek katalizátora lehet az említett klímaválság, vagy akár totális háború, nukleáris katasztrófa, összehangolt terrortámadás, akármi, ahhoz bizony radikálisan meg kell változtatni a népesség attitűdjét és gondolkodásmódját egyaránt.

Így kerül a bioetika a képbe. Nevezett terület az emberiség tudományos, biológiai, gyógyszerészeti, akár törvények vagy filozofikus elvek általi megváltásának lehetőségeit kutatja. Arra próbálnak választ lelni a tudósok, melyek lehetnek azok a komplett társadalmat érintő, felülről útnak indított beavatkozások, melyek kézzel válogatott erkölcsi és etikai alapelvek kiexportálása mentén alkalmasak lehetnek a társadalom átalakítására, hogy a már nevezett és rettegett kihalási eseményt elkerülhessük.

Parker Crutchfield, a Western Michigan University Homer Stryker MD School of Medicine kutatója egy roppant megdöbbentő esszéjében amellett foglal állást, hogy az emberiség megmentése érdekében szükséges kötelező érvényű biológiai módosításokon (bioenhancement) átrugdosni a népességet. Azonban az egyre fokozódó és egyre erőteljesebb ellenállási mozgalmak kibontakozása végett célszerű az akciót fű alatt, a lakosság tudta és engedélye nélkül végrehajtani.

Health Bioenhancement Protocol

Így érvel Crutchfield a biomérnökség elkerülhetetlensége mellett:

Egyes teoretikusok azzal érvelnek, hogy az erkölcsi biojavításnak kötelezőnek kellene lennie. Ezt az érvet egy lépéssel tovább viszem, és amellett érvelek, hogy ha az erkölcsi biojavítás kötelező, akkor annak végrehajtását inkább rejtetten, mint nyíltan érdemes megvalósítani. Ez azt jelenti, hogy erkölcsileg előnyösebb, ha a kötelező erkölcsi biojavítást anélkül adják be, hogy a recipiens tudná, hogy megkapja a fejlesztést.

Az én érvem erre az, hogy ha az erkölcsi biojavítás kötelező, akkor annak adminisztrációja közegészségügyi kérdés, és ezért a közegészségügyi etikának kell az irányító szerepet ellátnia.

Nézetem szerint egy kötelező erkölcsi biojavító program burkolt adminisztrációja jobban megfelel a közegészségügyi etikának, mint egy nyíltan kötelező program. Egy rejtett program jobban támogatja az olyan értékeket, mint szabadság, hasznosság, egyenlőség és autonómia. Így egy suttyomban végrehajtott kötelező erkölcsi biojavító program erkölcsileg előnyösebb egy nyílt erkölcsi biojavító programnál.

Health Bioenhancement Woman

Összefoglalva tehát a fentieket: úgy igyekeznének a tudomány képviselői átalakítani személyiségünket vagy akár komplett DNS-állományunkat, hogy mi lehetőség szerint ne is tudjunk róla. A “fejlesztések” végrehajtásánál globális léptékű, megkerülhetetlen, és lehetőleg minél alattomosabb hadművelet szükségeltetik. Az emberek nem lennének tudatában a beavatkozásnak, így nem lenne szükség büntető politikákra a részvétel kikényszerítéséhez.

A morális biomérnükség célja egy olyan emberiség kifejlesztése, amely nem pusztítja ki a maga környezetét klímakatasztrófa előidézése által, nem indít útnak visszafordíthatatlan folyamatokat (járvány, tömegpusztító fegyver, nukleáris háború), továbbá a lakosság életét sem keseríti meg (bűnözés, terrortámadások).

E törekvés eszközei roppant változatosak lehetnek, íme néhány ezek közül:

Vízkészletek dúsítása gyógyszerekkel és vegyi anyagokkal, melyek növelik az empátiát és altruizmust.

People Drinking Water

Viselkedés befolyásolására alkalmas nanorészecskék, aeroszolok permetezése repülőgépekről, esőfelhők kémiai katalizátorokkal való dúsítása.

Új oltástechnológiák kifejlesztése: bőrön át vagy orr nyálkahártyáján felszívódó, ehető, belélegezhető, önterjesztő vakcinák, melyek nem igénylik a páciensek beleegyezését az oltáshoz.

Középületek és intézmények ellátása olyan légszűrő és higiéniai technikákkal, továbbá kötelező protokollokkal, melyek által a biofejlesztési törekvések abszolválhatók.

A fenti, lakossági jóváhagyás szükségét mellőző módszerek segítségével egy új emberiség hívható létre, melynek tagjai egymással és környezetükkel felelősségteljesen viselkednek. Meg sem fordul fejükben a tudósok által etikátlanként vagy bűncselekményként értékelt cselekedetek végrehajtása.

Természetesen Crutchfield azokra is gondolt, akik nem esnek bele valamely pikszisbe, például nem vezetékről nyerik a vizet, nem járnak önszántukból oltakozni, nem látogatják az intézményeket:

Hospital Reception

Természetesen akadnak olyan lakossági személyek, akik nem használnak közvizet, nem oltatják be magukat, és nem látogatják a középületeket. Például sok olyan ember van a vidéki területeken, akik az összes vizet a természetes víztartó rétegekbe fúrt kutakból nyerik. Ezek az emberek nem érintkeznének rendszeresen a közüzemi vízellátással. De továbbra is időt töltenének nyilvános helyeken, vagy beoltatnák magukat. Mindkét lehetőség rendelkezésre áll a biológiai módosítások megszerzésére.

Akinek nehézségei adódnának a meglehetősen bonyolult szálak kibogozásával, azoknak elmondanám, hogy a kísérlet már nagyban zajlik az emberiség viselkedésének megváltoztatására a DNS-módosító beavatkozáson keresztül.

Ezek egyike az mRNS vakcinák, melyekről kiderült, hogy a kígyónyelvű virológusok hazudozásaival ellentétben bizony képesek átírni az ember DNS-ét. Aztán ott a geomérnökség tudománya (időjárás-befolyásolás, chemtrail és társaik), melynek bevetésével akár a levegőből is szétszórhatók az emberi viselkedés jobbítását lehetővé tevő vegyi anyagok.

Ha az ember sem oltópontra, sem utcára nem jár, azért az evést meg ivást mégsem hanyagolhatja az idők végeztéig. Így az ivóvízbe csempészett, salátában termeszthető vagy feldolgozott ételekbe csempészett oltóanyagok játszi könnyedséggel érvényesíthetik varázserejüket egy jobb emberiség megteremtésére.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás