Rárohadnak a fölös vakcinakészletek az államokra, új COVID-hullámot hozhat a kínai újév

0

Pár kisebb-nagyobb hír akadt horogra a COVID kapcsán az elmúlt napokban, melyek megérdemelnek egy rövidebb kitérőt. A „Rövid hírek a nagyvilágból” címzetű összefoglaló sajnos nem bizonyult életképes koncepciónak, így mégiscsak különálló hírek, vagy a mostanihoz hasonló kisebb összefoglalók születnek majd az életmódunkat befolyásoló eseményekről.

Visszatáncolna Németország kormánya a Pfizerrel kötött megállapodástól

Nagy mellénnyel jelentette be Németország, hogy 375 millió dózis Pfizer vakcinára adott le rendelést a mintegy 80 millió főt kitevő lakosságára. Ez személyenként 4,7 adag kísérleti oltást jelent. Nem mellékes tényező, hogy a Pfizer oltása részben német találmány, hiszen a honi BioNtech vállalat is segédkezet nyújtott annak előállításában.

A német kormány most mégis visszatáncolna a Pfizerrel kötött megállapodás alól, miután az elmúlt hónapok során több tízmillió ampullányi felesleges kígyóolaj rohadt rá az államra. Senki nem akarja felvenni a továbbra is ártalmas és semmiféle előnnyel nem bíró booster vakcinákat.

covid_oltas1

Jelenleg 150 millió dózisra való veszélyes hulladék senyved az ország különféle raktáraiban, ami a beadott mennyiségnél is magasabb, eleddig ugyanis 283 millió adagot szállított le a Pfizer a német kormány részére. A hátramaradt 92 millió adag 2023-24 során kerülne kiszállításra, amennyiben az államnak mégsem mutatkozna lehetősége visszavonni a megrendelést.

Annyira hülye volt 2020-ban a német kormány, hogy kötelezettséget vállalt a szerződésben foglalt 375 millió adag vakcina felvásárlására akkor is, ha az emberek többé nem kérnek belőlük. Ez még nem minden: titkosításra került annak ténye, hogy konkrétan mennyiért kerültek felvásárlásra az életveszélyes löttyök. Az adófizetők nem tudhatják, mennyivel károsította meg őket a vakcinagyártó és a pártállam kartellje.

Nem a német példa az egyetlen, mikor az állam a nép által meg nem rendelt szolgáltatást erőszakol fasiszta módon a tömegekre. Idehaza a milliárdos állami támogatásokkal tömködött, végül dugába dőlt oltóanyaggyár ügye kavart nagyobb botrányt, illetve a tízezerszám feleslegesen vásárolgatott lélegeztetőgépek, melyek nagy része ott rohadt meg valamely központi beszerző szervezet raktárában. Ezek szintén tízmilliárd Forintos nagyságrendben húzigálták kifele a pénzt az adófizetők zsebéből.

Újabb COVID-hullámot hoz a kínai újév?

china_newyearfest

Decemberben a társadalmi nyomás hatására Kína visszavonta a zéró COVID politikát, amiből egyetlen dolog következik: szemben ama országokkal, hol akár lezárások és fertelmes vakcinapropaganda nélkül is rendben lefutott a járvány, Kína lakosságának nagy része csak most esik majd át a betegségen.

Még áldatlanabb a helyzet, miután nyilvántartásba vesszük, hogy a három éven át négy fal közé zárt Kína polgárai tömegével indultak meg turistáskodni vagy épp menekültstátuszért folyamodni.

Az apropót kihasználva temérdek országban vezették vissza – szerencsére csak a kínaiak ellen – a negatív COVID teszt, illetve oltás követelményét.

E lépéseket követően azonban nem lehetünk nyugodtak: január 22-én itt a kínai újév, mikor milliók utaznak haza akár honpolgárként, akár kíváncsiskodó turistaként bámulni az utcabálokat és látogatni a rokonságot.

chinese_girls

Egyes szakértők attól tartanak, a kínai újév apropót nyújt arra, hogy az eseményt követően szerte a világban szétszéledő kínai polgárok és vakmerő turisták új COVID-variánsokkal felvértezvén érkezzenek vissza anyaországukba, illetve gerjesszenek új járványhullámot. Az esemény végre löketet adhat a korábban hamvába holt COVID-terror újbóli fellángolásának.

Az eredeti COVID-járvány is gyaníthatóan így robbant ki: Wuhanban zajlott 2019 októberében egy közös USA-Kína hadgyakorlat, mikor az amerikai hadsereg vagy odavitte, vagy pedig magával hurcolta onnan a laborban előállított COVID-járványt.