Egyre erőszakosabb pressziót oktrojál a lakosság létének ellehetetlenítését célzó pénzügyi diktatúra, karöltve a férgesült tanácsadókkal a totalitárius banki rabszolgaság dominanciájának kikényszerítésére.

A végső cél a készpénz fokozatos kivonása, mivel az túl nagy szabadsággal vértezi fel az új világrend bevezetésében érdekelt elitekkel szemben a másodperc alapú függőségek pókhálójában tartani kívánt polgári lakosságot:

Jól látszik, hogy 2009 és 2022 között egyébként folyamatosan növekedett a hazai készpénzállomány. A tavaly év végi adatokkal azonban ismét csökkenésnek indult, amire a 2008-as gazdasági világválság óta nem volt példa a magyar pénzforgalomban.

A készpénzfelvételek egyre ritkábbak: összegüket vizsgálva egy év alatt 40 százalékról 36 százalékra estek vissza. Ez a kiesés visszajött a kártyás fizetéseknél, összegük pont 4 százalékkal nőtt 2022-ről 2023-ra.

Pexels Mali Maeder 53311

A cél abszolválása érdekében szükséges az érvényes fizetőeszközzel fizetőket pluszban megsarcolni a bankszámlás és digitális pénzes jobbágyokhoz képest, különben sem az adoptáció aránya, sem a gazdaságosság mértéke nem állna egyensúlyban a zéró tranzakciós és számlavezetési díjat magáénak tudó készpénzhez képest.

Lázár János nemrég bejelentette, hogy a MÁV megsarcolja azokat, akik készpénzzel akarnak fizetni, a jövőben ezért 200 forintos pluszt számolnak fel a jegyárakra.

Amennyiben le kívánjuk leplezni a digitális pénz és kötelező számlavezetés mellett kardoskodó személyek valós ideológiáját, csak meg kell sasolnunk, ők maguk milyen mértékben aknázzák ki e roppant “modern és trendi” lehetőségeket. És hát jobbára semennyire:

Érdekes ez a döntés annak tudatában, hogy a kormánytagok inkább a kézzel fogható pénzt preferálják: Szijjártó Péter azt mondta egy interjúban, hogy „készpénz, mindig”, Gulyás Gergely szerint egy teljes személyiségprofilt fel lehet állítani egy emberről, ha kártyával fizet, de még Orbán Viktort is lencse végre kapták kezében egy köteg pénzzel.

Van Penz Boeven

Csak a fináncoligarchia kígyónyelvű ideológusai ukázának bedőlő zselléreket lehetséges hatékonyan kifosztani, a pártállami hatalmaskodók pontosan jól tudják, mire megy ki a játék. A digitális -és számlapénzek elterjesztése totalitárius megfigyelést és kontrollt tesz lehetővé, átjáróházzá alakítja személyes számláinkat a kiberbűnözők számára, játszi könnyedséggel fizethetünk le terroristákat vagy generálhatunk totális gazdasági összeomlást a lakosság további megzabolázására.

Az OTP február elsejétől a nem saját számlákra történő pénztári készpénzbefizetésekre díjat számít fel. Mértéke a befizetett összeg 0,6 százaléka, de minimum 1 500 forint lesz, lesz egy akciós időszak is, ameddig csak 0,5 százalékot és minimum ezer forintot számolnak fel az ügyfeleknek.

Önszabotázs. Ez azért érdekes, mert a bankok a kézzel fogható készpénz helyett értéktelen digitális jeleket állítanak elő. Ha tehát stabil és profitábilis működést kívánnak szavatolni maguknak, inkább támogatniuk kéne a folyamatot, ha valaki hajlandó részükre valós fizetőeszközt beszolgáltatni.

Megoldást csak az jelenthet, ha bankszámlát nyit az érintett személy. Innentől kezdve ugyanis az ATM-eken keresztül ingyenes a készpénzbefizetés akár más tulajdonában lévő számlára – így például a társasház számlájára – is.

Credit Card Arrived

Lássuk, hogy jelent megoldást a bankszámla. Először is ugye ott a kötelezően tejelendő bankszámlavezetési díj, melynek összegét automatikusan és alanyi jogon vonja a pénzintézet. Ennek ára mostanában minimum 1300 Ft/hó, de az esetleges extra szolgáltatásokkal és rejtett költségekkel együtt érdemes a dupláját számolni.

Éves kártyadíjra tőlem legutóbbi alkalommal kb. 8500 Ft-ot vontak. A számlavezetéshez kötelező fenntartani egy telefon-előfizetést, mivel a bejelentkezést visszaigazoló üzenet vagy SMS-ben érkezik, vagy a bank hivatalos appján felbukkanó QR-kódot szükséges beszkennelnünk a belépés magasztos jogának elnyerésért. A netbank másik feltétele egy internet-előfizetés megléte, annak pedig áram bekötése a lakásba, továbbá legalább egy eszköz, melyen át a netbank felületét vizslathatjuk.

Eredményül kapjuk, hogy csak a fizetés és természetesen a kb. bárki által elérhető automatikus és alanyi jogú leemelés jogáért a bankszámlánk egyenlegéről havi szinten súlyos ezreket, ha nem tízezreket vagyunk kénytelenek feltétel nélkül beszolgáltatni a rendszer részére.

Ha egy hacker kifosztja bankszámlánkat, a bűnöző naffia az aktuális gurítás alkalmával alanyi jogon leemel magának egy kigondolt összeget, azonnali hatállyal éhen döglünk, hiszen a generált függőségek sűrűn fojtogató hálózatából egyetlen aprócska technikai bakit követően is képtelenek vagyunk kivergődni magunkat.

Bank Atm Homeless

Mily elviselhetetlen áldozatot követel ehhez képest a készpénzes fizetés választása! Lássuk csak: zéró számlavezetési és kártyadíj, nem szükséges telefon-előfizetést fenntartani, internet és áram sem kötelező hozzá, továbbá mind a naffia, mind az egyre terebélyesebb mennyiségekben tenyésző csalók és hackerek nyálkás mancsaitól biztonságos távolságra tartózkodik a pénzünk.

Csak akkor járunk rosszul, ha véletlen pont minket rabolnak ki, de még ez esetben is felsőbbrendű alternatívája a készpénz a számlapénznek. Készpénzt csak annyit vehetnek el tőlünk, amennyi éppen nálunk van, egy rabló egyszerre csak egy személyt tud kifosztani, továbbá van némi esélyünk arra, hogy az otthon gondosan elrejtett pénzt ne találják meg a rablók.

Mit nyújt ezzel szemben a bankszámla? Azok lesik meg és fosztják azt ki, akik nem szégyellik, egyszerre egy helyen és azonos időben milliónyi bankszámla is vajsimán leporzívózható, továbbá az elveszett egyenlegért jobbára semminemű kompenzációt nem kínálnak a bankok. Nem tudod szabályozni, hogy egyszerre mennyi számlapénz legyen nálad. Ha a készpénz-rablás tényét időben bejelented, akkor van esély annak visszaszerzésére.

Hát ennyit a magasztos, “felsőbbrendű” számlapénzről. Ja, és készpénzzel baromi nehéz ám külföldi terroristákat finanszírozni, ellentétben a digitális pénzzel!

Money Laundering

Ekkortól azonban a banki költségeket is fedezni kell, még akkor is, ha nem oda érkezik a jövedelem és nem is használjuk semmire a kártyát. A banki költségek alapvetően nem tűnnek túl nagy összegnek, hiszen külön vonja le a pénzintézet a számlavezetési-, zárlati- vagy épp a kártyadíjat, illetve minden egyéb szolgáltatás extra költségét, éves szinten azonban akár több tízezer forintot is levonhatnak a bankszámlák üzemeltetésére. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi összesítéséből kiderül, hogy egy magyar lakossági ügyfél átlagosan 34 800 forintot költ a bankszámlájára, ilyenkor ezzel a plusz költséggel is számolni kell.

Tehát akkor mégsem jelent sem megoldást, sem megtakarítást a bankszámlanyitás. Azért kényszergeti az OTP a pénzzel fizetőket sáp beszolgáltatására, mert különben nem versenyezhet a méregdrága, felesleges, sőt mi több, veszélyes bankszámla az ingyen tranzakciót, zéró számlavezetési díjat, kényelmes és gyors fizetést lehetővé tevő készpénzzel.

Persze a vékonyka ideológiai hazugság mellett megbúvó lényeg inkább, hogy így vagy úgy, de a bőrünket is lenyúzzák rólunk a bankok, ha tetszik ez nekünk, ha nem. Azokét is, akik nem az intézmény ügyfelei.

Fizess, hogy fizethess. És hogy házibulit tarthass boldog-boldogtalan részére a bankszámládon.

Happy Businessman With Heap Of Money

Miközben a pénzügyi sarlatánok egyre többeket igyekeznének fasiszta módon bankszámlanyitásra kényszergetni, egyes bankok (K&H) 90 ezer forint jóváírást ígérnek, ha most nyitsz náluk számlát. Nehéz ilyen körülmények közepette feltétel nélkül elhinni, hogy kicsattanó egészségnek örvend a bankszektor.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás