Nemlétező doktorok és szakértők propagálták a maszkhordást és oltakozást Twitteren

0

2022 novemberében a köztiszteletnek örvendő orvos, Dr. Honeyman nővére COVID áldozatává vált. A gyászhírt Twitteren is publikálta, hol 4000 megosztást és 43 ezer lájkot sikerült generálnia. Pontosan egy hónappal később, december 12-én újabb tragédia érte Dr. Honeyman családját. Ezúttal saját férje esett kómába a COVID-tól:

Szomorúan jelentem be, hogy a férjem kómába esett, miután COVID-dal kórházba szállították. A doktor nem biztos benne, hogy élve kijön.

Újabb lájkok és jókívánságok ezrei érkeztek az éterbe. Csupán egyetlen aprócska probléma akad a szituáció kapcsán: Dr. Honeyman nem valós személy.

A költészet iránt érdeklődést mutató „szociológia és feminista tanulmányok” transzgender doktora nem más, mint egy letöltött stock fotó. Állítólagosan kómába esett férje, Dr. Patrick C. Honeyman sem létezik, az ő fotója egy Indianában élő biztosítási ügynöktől lett ellopva.

A két kamuprofil lebukása pillanatáig extrém óvatosságot sürgetett a COVID-dal kapcsolatban. Rendre kiálltak a maszkhordás, távolságtartás és oltakozás szüksége mellett, nyilvánosan kritizálták azokat, akik tőlük eltérően nem vették túlzottan komolyan a „pandémiát”.

Az egészségügy mellett politikai színtéren is gátlástalanul megnyilvánultak. Az LMBTQ körökhöz való állítólagos kötődésük mellett szivárványszínű, transznemű és ukrán zászlókat egyaránt gyakorta mutogattak a posztjaik mellé csatolt képeken.

Két másik fiktív doktor, Dr. Gerold Fischer és Dr. Steve “Ste” Ville szintén ukrán és LMBTQ zászlókkal felvértezvén nevezték magukat büszke maszkviselőknek, illetve nevezték követendő példának a kínai totalitárius zéró COVID modellt az egész világ részére.

Mind a négy lebukott álprofil, kik egymás bejegyzéseit is gyakorta megosztották, valamint reagáltak a másik tweetjeire, törlésre került december óta a Twitterről.

Nem feltétlen a kamu fiókok létének ténye vérforraló ebben a hírben, hiszen a deepfake-ek korában már tényleg semmit nem szabad elhinni, amit elénk tesznek. Kiváltképp amennyiben az információk nemzeti vagy nemzetközi egészségügyi szervezetek beszélő fejeinek szájából származnak.

Megszólal viszont bennünk a kisördög, hogy a trollkodó kamuprofilok nem pusztán ártalmatlan játékszerek. A nevezett álszemélyek mind rendkívül széles olvasói tábort gyűjtöttek maguk köré az elmúlt 2-3 év során. Lebukásuk napjáig ezreket, vagy akár százezreket beszélhettek rá arra, hogy vegyék fel a mérgező kísérleti vakcinákat, vagy vak engedelmeskedés révén a hatalom ukázai iránt hosszabbítsák meg a totalitárius terrort, amit 2020 során két hétre ránk erőszakoltak, majd hogyhogynem további két esztendőn keresztül rajtunk felejtettek.

A fiktív személyek vakcinapropagandája azért is fura jelenség, merthogy a hatalomnak nyilván semmi nehézséget nem jelent néhány Erzsébet-utalvány vagy két kiló krumpli fejében beöltöztetni pár alkesz hajléktalant tekintetes doktor uraknak, s néhány perces színésztanfolyam nyomán rávenni őket a hivatalos COVID-intézkedések iránti feltétlen hűségük kinyilvánítására.

Hogy nem tisztességes laikusoknak hadrendbe állni a közegészségügyi diktatúra szükségének propagálására? 2021 során mégis ezt presszionálta a hatalom. Miután a beszélni is képtelen alantas celebvirológusok felsültek, jöttek a Nagy Ferók és Charliek, hogy a kísérleti oltások életmentő voltáról győzködjenek minket, hiszek ők nyilvánvalóan minden létező és tudható ismeret birtokában vannak a vakcinák működéséről.

Amikor a celebek hitelessége is földbe állt, s élő embert nem találtak többé az egyre nyilvánvalóbban ártalmas és felesleges kísérleti vakcinák propagálására, előbb chatbotok révén kívánták az oltakozási hajlandóságot feljebb lendíteni, végül a mesefigurák is bekapcsolódtak a kampányba.

Mindez förtelmesebb, mint amikor még Adolf Hitlerek, Joszif Visszarionovics Sztálinok, Josef Mengelék, Mao Cetungok és Pol Potok intézték az emberiség ritkítását, mert akkoriban legalább volt élő, hús-vér személy a vérengzések mögött, kiknek uradalma bukásával megkezdődhetett a diktatúra felszámolása, illetve a hatalom elszámoltatása.

Kiket fogunk felelősségre vonni, mikor fiktív Twitter-profilok, fogalmatlan és ostoba celebek, illetve mesefigurák rendelik el a tömegmészárlást? Soha nem volt oly sötét az emberiség jövője, mint napjainkban. A hatalom indukálta tragédiákból és traumákból talán ki lehet jönni, miután a túlélők szembesülnek a valósággal, hogy nem ildomos megmentőkként tetszelgő földi istenek kezébe adni az életüket. De mikor kiderül, hogy gyakorlatilag a semmi rendezgette az emberek lemminghad módjára való szakadékba loholását, ki ad feloldozást, kegyelmet vagy könnyebbséget a levegő által kikényszerített választásuk végett elhalálozó, megnyomorodó vagy életük végéig súlyos mellékhatásoktól szenvedni kénytelen áldozatok hadának?