Így járnak elöl jó példával a gazdagok: a klímaválság közepette vásárolt magának gigajachtot Zuckerberg

0
Zuck Jacht2

Mark Zuckerberg Facebook-vezérigazgató, ki egyben roppant erőteljes habzású klímariogató, egy új, 300 millió dolláros megajachtot avatott fel nagy boldogan.

A csaknem száz méter hosszúságú, “Launchpad” névre hallgató szuperjacht igazán díszes mintadarabját képezi Zuckerberg magánkollekciójának, melynek része egy Gulfstream G650 magánrepülőgép és egy hawaii atombunker egyaránt.

A hajó Fort Lauderdale-ben várja tulajdonosa érkeztét, miközben az Marshall-szigeteki zászlót visel magán, nehogy Zucknak adóznia kelljen az amerikai szövetségi állam kasszájába.

a Feadship holland hajógyár eddigi legnagyobb megrendelését teljesítette Zuck ladikjának összeeszkábálásával, mely a világdobogó 45. fokát foglalja el.

Fura módon nem villany, hanem dízelmotorok hajtják a tengeri erődöt, rögtön 4 darab, melyek segítségével 24 tengeri csomó végsebességet képes abszolválni a jacht, amennyiben Zuck menekülni kényszerülne a népharag elől.

Zuck Jacht1

Zuck egyáltalán nem fogja vissza magát egyéb karbonlábnyomai tekintetében sem: magánrepcsijével gyakorlatilag a világ minden létező táját bejárta már.

Közben az ingázni és dolgozni kénytelen lakosságot használhatatlan és méregdrága elektromos autók vásárlására kényszerítik, limitált karbonkvótával bíró szén-dioxid kártyát nyomnak a kezükbe (melyek egyenlegét néhány fillérért átadhatják a Zuckerberg-féle magánrepcsis milliárdosoknak), kukacok és bogarak fogyasztására kényszerítenek bennünket, sőt, még a gáztűzhelyek használatát is betiltanák.

Kezd alaposan lehullni a lepel a szemforgató milliárdosokról, meg hogy ténylegesen milyen jellegű aggodalommal viseltetnek a Föld bolygó sorsáért.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás