Politikai cicaharc az USA-ban: A demokraták betiltanák a gáztűzhelyeket, cserébe a republikánusok kivonnák a forgalomból az elektromos autókat

0

Nem mindennapi komikumot keletkeztető cicaharcot sikerült lefolytatnia egymással Amerika demokrata és republikánus pártjának.

Önmagában véve vicces volta ellenére egyúttal rendkívül szomorú eseménysornak is lehetünk szemtanúi, mivel napról napra egyre nyilvánvalóbbá válik, a hatalom a napi szintű életvitelünkbe (életmódunkba) is közvetlenül bele kíván szólni. Például, hogy mit fecskendezzünk be kötelező érvénnyel a vérereinkbe, vagy démonizáljunk tudományosan igazolható módon is jótétemények sokaságát magukénak tudó vitaminokat, hadd hulljon a férgese.

A republikánus és demokrata párt pankrációjának keretében a kékek betiltanák a gáztűzhelyeket, míg a vörösek az elektromos autókat.

Betiltaná a gáztűzhelyeket a Demokrata Párt

A demokrata párt beszélő fejei szerint az emberek a fosszilis üzemanyag-biznisz béklyói közt vergődnek, ezért törvényi és jogszabályi tilalomhálóval kell rásegíteni őket a helyes magatartás elsajátítására.

olaj_platform

Például, hogy ne vásároljanak gáztűzhelyeket, miután azok káros maradványgázok sokaságát eregetik az egyre hatékonyabb szigeteléssel bíró lakások belső tereibe. Ahogy az azbesztnek vagy az ólomfestéknek is pápát intettünk, úgy jött el most a búcsúzkodás ideje a gáztűzhelyektől.

A gáztűzhelyek jelenléte napjaink agyonszigetelt lakásaiban valóban nem nevezhető áldásosnak. Vizsgálatok szerint a gyerekkorban kibontakozó asztma 12%-áért felelős a gáztűzhelyek által megrontott levegő.

A demokrata párti képviselők álláspontja egyöntetű a kérdésben: amennyiben egy alkalmatosságot nem tudunk biztonságossá tenni, hát szüntessük meg!

Csakhogy a gáztűzhelyek számos előnyt is felmutatnak a villanyrezsókkal szemben. Kevesebb karbantartást igényelnek, ha a szolgáltató lekapcsolja a villanyt, az ember nem marad étel nélkül, ráadásul kempingezők vagy lakóautó-tulajdonosok nem helyettesíthetik azt másfajta tűzhellyel, mivel nem létezik hozzájuk kellő nagyságú kapacitással felvértezett töltő.

gas_stove_idle

Az aggodalmak fényében többen – kiváltképp republikánusok – gondolják úgy, hogy egyenesen az emberi önrendelkezés elleni támadás a gáztűzhelyek betiltása: a lakosságot még inkább függővé kívánják tenni a rendszertől.

Szerencsére nem késik sokat a válaszcsapás, a nagytőkepárti Republikánus Párt minden bizonnyal inkább igyekszik a köznép létminőségének felemelésére a liberális demokratáknál.

Vesszenek az elektromos autók, mert veszélyeztetik az olajipar profitját

Wyoming államban terjesztették be a javaslatot, hogy 2035-ig vezessék ki az elektromos autókat, mivel azok veszélyeztetik az olaj -és gázipar pénzügyi stabilitását.

Wyoming az USA egyik legjelentősebb gázkitermelő területének minősül, az elektromos autók térhódítása fatális csapásokat mérne a helyi munkahelyek számára és az állami bevételekre nézve.

benzinkut_csaj

A tagország republikánus irányítói felhívják a figyelmet, hogy a villanyjárművek előállítása világszerte eltűnőben lévő ritkaföldfémek sokaságát követeli. Az akkumulátorok valójában roppant veszélyes hulladékok, tekintélyes anyagfelhasználásuk mellett a szűkösen elérhető elemek sokaságából a szétbontásuk, illetve újrahasznosításuk sem szavatolható gazdaságosan a technológia jelenlegi szintjén.

Az elektromos járművek kivezetésével reménykednek a képviselők a gázipar rentabilitásának visszaállásában, valamint az állam területén kibányászható ritkaföldfém elemek fontosabb célokra való alkalmazásának lehetőségében,