Nem olyan rég szemléztem a szomszédos Szlovéniából származó hírt, miszerint a COVID-riogatás idején önkéntesen kivetett bírságok kétharmadát a lakosság nem fizette meg, utóbb pedig alkotmányellenesnek minősítették az elmebeteg büntetgetés diktatórikus szisztémáját.

Idehaza viszont nagy hallgatás mutatkozott a téma kapcsán, hogyan is alakul a helytelen maszkhordásért 500 ezer forintokra büntetgetett kisnyugdíjasok fizetési hajlandósága. Nos, csaknem ugyanúgy, mint szomszédainknál. A Napi.hu tette közzé az alábbi szívet melengető hírt:

Érdekes jelenségről számolt be Rétvári Bence belügyi államtitkár egy képviselői írásbeli kérdésre válaszolva. Kiderült, hiába bírságol a rendőrség, a vétkesek vagy nem akarják, vagy nem tudják befizetni a büntetéseket.

A szabálysértési statisztika adatok alapján a Rendőrség szabálysértési hatóságai az eljárások során 2022. évben jogerősen 3 898 113 000 forint pénzbírságot szabtak ki, amelyből tárgyév végéig az elkövetők 2 025 340 000 forint pénzbírságot nem fizettek meg

nem_fizetek_birsagot

50%-nál is rosszabb a pénzbeszedés hatékonysága. Mivel gyakorlatilag mindenkit, aki rendelkezik végrehajtható vagyonnal a pártállam egyből erőszakos rablóhadjárat alá vonja, az is nyilvánvaló az önkényes bírságolás bukása kapcsán, hogy javarészt védekezni képtelen nincsteleneket vagy leépülő mentális állapotban vergődő szerencsétleneket bírságolnak szét a legnagyobb szeretettel.

Akinek bármi alternatív lehetőség adatik, az vagy önálló elhatározásából nem fizet, vagy hagyja, hogy szépen vigye őt közmunkára vagy zárja el a rendszer, annyi baj legyen. Innentől fogva nem ő, hanem a pártállam fizeti az oktalan büntetgetés díjterhét az adófizetők jövedelméből.

Jót röhögtem, amikor tavaly az önálló bírósági végrehajtók valamely beszélő feje ama perverz szólamot hintette az éterbe, hogy az átvert és kisemmizett rendszeráldozatok ígyis-úgyis fizetni fognak, mégpedig a sokszorosára hizlalt büntetőkamatokkal, mulasztási bírságokkal meg a milliós végrehajtási tételekkel együtt, mert olyan nincs, hogy valaki nem fizet. 🙂

Hát dehogynem, itt a bizonyíték: aki nem tud fizetni, vagy elintézi valahogy, hogy ne rabolhassanak tőle a bűnözők, attól nem lehet elvenni az eleve behajthatatlan vagy elérhetetlen helyre menekített pénzt.

pisztoly_whisky

Azt meg már nem is boncolgatnám, hogy ha oly magas szintű az adósságbehajtás hatékonysága, akkor miért vergődnek rendre csődben és inszolvenciában a bankok?

A legmeglepőbb nem is az, hogy 2022-ben mekkorát bukott a bírságolás intézménye – mondjuk ki szépen: szerte a világon –, hanem hogy az ezt megelőző évben, amikor a COVIDiktatúra serényen tombolt, ugyanilyen rossz végrehajtási arány abszolválására volt képes a „tekintélyes biztos urak” társasága:

Érdekes, de 2021-ben nagyjából nyolcmilliárd forintnyi szabálysértési bírságot szabtak ki a hatóságok, aminek a felét szintén nem fizették be.

Az emberek immár elvi okokból utasítják vissza a bírságok megfizetését, mert hacsak nem szándékos pökhendiségből meg leszarom mentalitásból veszélyeztetik saját és mások életét a közutakon, egyre többen tapasztalják, hogy az igazság felvállalásáért és kimondásáért, esetleg pusztán deprivált anyagi vagy mentális állapotukért bünteti őket halálra a hatalom, nem pedig azért, mert objektíve bárminemű bűnt vagy súlyos szabályszegést elkövettek volna. Persze a betarthatatlan és elviselhetetlen törvények napi szintű önkényes kiokádása azért sokat rombol a helyzeten.

pexels-sora-shimazaki-5668792

Íme az előző vonatkozó cikkemből származó konklúzió a bírságolás bukása kapcsán:

A generált COVID-riadalmat arra használták fel a vérszemet kapott rendőrök, hogy perverz élvezetből rekord bírságokkal sújtották a maszkjukat helytelen módon viselő kisnyugdíjasokat, a levegővétel jogát autonóm módon gyakorló polgárokat, illetve az egyik lábukat a másik után tevő szabad embereket. A kifosztott rabszolgákat ezután elzárással is fenyegették, amennyiben azok nem voltak képesek vagy hajlandóak a pusztító összegű bírságok megfizetésére.

Minden bizonnyal tehát rekordot kellett volna döntenie az engedelmességi rátának, s az abszolút ellehetetlenült polgárok kivételével csaknem mindenkinek zokszó nélkül tejelnie kellett volna a rablógyilkosok zsebébe a váltságdíjat. Csakhogy, ahogy a fenti példa mutatja, mindennemű pártállami terror, fenyegetőzés, uszítgatás ellenére az emberek tömegével tagadták meg az igaztalan bírságok megfizetését, s a folyamatos ütleg, végrehajtás, inkasszózás ellenére is 70%-os kudarcrátát volt kénytelen elkönyvelni a hatalom!

Ekkora bukást ilyen mértékű elnyomás mellett korábban soha nem szenvedtek el a hatalom csicskásai.

protest_city

Komolyan mondom, ugrándozok örömömben, amikor ily felemelő hírekről van szerencsém tudósítani! Mindennemű ellentétes irányú kommunikáció, színjáték, fenyegetés és terror ellenére az emberek egyre csak szabadulnak fel a karhatalom bilincsei alól!

Azt képzelitek, a felszabadulás nem univerzális és globális? Akkor tessék, a szlovén és magyar statisztika után itt egy példa Angliából. Ott az össznépi agymosást rendíthetetlenül végző BBC vet ki önkényes és kötelező tévéelőfizetési díjat a népességre.

Elmeprogramozó propagandájukban ugyanúgy befolyásoltak mindenkit az ártalmas vakcina felvételére és az aberrált rendelkezések betartására, mint bárhol máshol a világon. De hogy a néppusztító propaganda díját közvetlen a lakosságon vasalják be, az azért nem mindennapi találmány.

Akárhogy igyekszik a BBC behajtani az agymosásból többé nem kérő lakosságtól a kötelező tévédíjat, azok vagy akaratlagosan mellőzik a fizetést, vagy inkább kidobják a tévéjüket, ha objektíve nem megúszható a meg nem rendelt elmeprogramozás sápjának beszolgáltatása:

tv_girl

A BBC milliónyi tévénéző lázadásával szembesül, akik nem hajlandóak többé befizetni a televíziós licencdíjat.

Rekord számú, 2,84 millió személy jelenti ki, hogy többé nem kötelezhetők évi 159 font beszolgáltatására, mert nem is nézik a BBC-t vagy bármely más élő TV-műsort. Ez a szám 360 ezerrel magasabb, mint volt a megelőző évben.

Toby Young, a Free Speech Union alapítója és igazgatója kijelenti: „Ezek a számok azt mutatják, hogy a tévédíj többé nem életképes fenntartási modellje a BBC-nek. A nyilvánvaló alternatíva a Netfixhez vagy Amazon Prime-hoz hasonló modell kell legyen. Ha a BBC annyira elismert globális brand, és annyira minőségi tartalmakat gyárt, akkor a világ legnagyobb és legprofitábilisabb streaming szolgáltatásává válhat.”

2022-ben a BBC 23,5 millió háztartástól szedett be licencdíjat, ám ez a mennyiség 420 ezerrel alacsonyabb a megelőző évhez képest. Folyamatosan növekvő kiadásai ellenére a BBC bevételei zuhanóban vannak, a tavalyi évben 59 millió Fonttal kevesebb pénzt gyűjthettek össze az önkényesen kirótt díjak által.

pexels-sora-shimazaki-5668494

A kötelező licencdíj befizetését elmulasztóknak hála a BBC félmilliárd Euró(!) kiesett bevételt kénytelen elkönyvelni, mely összeg nagyobb, mint a magyar közmédia teljes költségvetése.

Egy új éra van kibontakozóban, amelyben az önkényes büntetgetés és a nincstelenek leláncolása nem bizonyul többé fenntartható modellnek.

Nem véletlen a digitális pénz és szociáliskredit-diktatúra bevezetésére irányuló törekvések hada, pontosan tudja a hatalom, hogy kezd kicsúszni a népesség annak közvetlen kontrollja alól. A dolgunk viszont nem a karhatalom aberrált tervein aggódni és sopánkodni – hiszen pontosan ez a céljuk: visszavezetni minket a félelembe és a feltétlen engedelmességbe –, hanem elébe menvén a változásoknak felülkerekedni az ő diktatórikus törekvéseiken, s jól a pofájukba röhögni, mikor megpróbálják a levegővételünket hitelkártya kiváltásához feltételül kötni.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás