Újabb legendát vesztettünk el: elhunyt DJ Shog

1

Az elektronikus zenében az idei év az underground legendák haláláról szólt. Delete, a rawstyle egyik nagy ikonja, Commander Tom, a 90-es évek rave nagyágyúja, de ide vehetjük Danielle Mondello feleségét és gyermekét is két évvel korábbról, aminél tragikusabb eset nem igazán történt eddig a tánczenei világban.

Most újabb nagyszerű, ámbár kissé elfeledett alkotó távozását van „szerencsém” bejelenteni.

Sven Holger Greiner, ismertebb nevén DJ Shog, a 2000-es évek első felének trance szcénáját alapvetően meghatározó DJ volt, további életet lehelt a stílusba, mikor az nemzetközi szinten már kezdett visszaszorulni.

Az „Another World” és „Running Water” slágereit követően kissé visszavonult, de soha nem távolodott el igazán a trance-től a house felé tett kisebb kikacsintgatásai ellenére. Egészen a tavalyi évig aktív maradt, a harmadik világháborús karantén beköszöntéig fellépéseket is nagy örömmel vállalt.

Halálának oka nem tudható, viszont mindössze 46 éven át volt velünk. Emlékezzünk meg róla két legismertebb dalának, legutolsó publikált zenéjének, valamint egy nem túl régi DJ szettjének visszajátszásával.

1 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás
Bart
1 évvel ezelőtt

Sajnos idén nyáron Beam-t is elvesztettük. 🙁