Minek ide kereszténység, amikor prédikál nekünk az MI: megjöttek a TikTok Jézusok!

0
Ai Jesus

Úgy látszik, minden napra jut egy TikTok hír, mert a villámgyors tartalomgyártást lehetővé tevő videóplatformot egyre több abszurditás árasztja el a 15 másodperces tudományos öndiagnózisoktól fogva a Palesztina-párti és szélsőségesen antiszemita baloldali megmondóembereken át az Oszama Bin Ládent és az ő sária törvényeit éltető emancipatórikus feminista influencerekig bezárólag.

Komolyan, mintha egy globális diliházba zártak volna bennünket.

S egyik Monty Python jelenetet a másik követi. Amikor már azt hihetnénk, az iszlám fundamentalizmust ajnározó nőjogi aktivistáknál nincs lejjebb, bejelentkezik a kereszténység, hogy rákontrázzon a végletekig retardált ostobaságokra.

Minap volt szerencsém hírt adni az új antikrisztusi evangéliumról, mely az amerikai fiatalok és középkorúak háromnegyedének agyát átfertőzte. Most megérkezett a tinédzsereknek is a fenevad képe által ígért megváltás, az MI generálta TikTok Jézus képében!

@believerdaily Welcome Jesus into Your Home 🙏🏠 This video brings a special visitor to you, straight from my home. He is someone I know very well, his name is Jesus Christ. He is ready to enter your life, bring protection to your family, and cleanse your heart with His love. #lordjesus #praise #jesusislord #orar #jesuschristislord #biblia #bible #jesusisking #jesuschrist #christ ♬ Emotional – Bang Nono

A Daily Believer csatorna Krisztusa roppant manipulatív s jobbára passzív-agresszív hangnemben rivall ránk, hogy ne merészeljünk elkapcsolni tőle, különben megtagadjuk az ő kegyelmét, s akkor majd jól megnézhetjük magunkat.

Ezt a digitális imposztort Warner Sallman 1940-es Krisztus-festményének lenyúlásával alkotta meg szerzője. Olyan prédikációkat nyomat, melyekben innen-onnan összeollózott Biblia-idézeteket kombinál a prosperitás evangélium nyomán már megismert siker és boldogság ígérvényével. Az MI-Krisztus áldása mindenkit áthat, kiváltképp aki a „Hiszek benned!” mondatot posztolja a kommentek közé, vagy lájkolja és megosztja a klipeket.

Akik viszont nem engedelmeskednek, azokra Jézus legelvetemültebb haragja vetül, kiket maga is megtagad majd a mennyei Atya előtt, amikor a földi cselekedeteinkkel való elszámolásra kerül sor.

A csaknem 1 millió követőt magáénak tudó TikTok Jézus egy órán belül házhoz érkező áldást ígér mindenki részére, aki tovább adja az ő igéit, míg az utasításainak ellentmondók hada „kivágattatik, s a tűzre vettetik”.

Jesus Happy

Utoljára valamikor a 90-es években terjedtek emailben ilyen jellegű lánclevelek, hogy add tovább ezt az üzenetet tíz ismerősödnek, hogy rövid időn belül meggazdagodj, különben valami nagyon rossz dolog fog történni veled, mely események nagyjából a súlyos betegségtől a morbid halálig terjedő skálán mozogtak.

S valóban, igencsak jó üzlet a TikTok Jézus megalkotója számára megosztásra ösztökélni a híveket. Annak ellenére, hogy a TikTok kreátorok nyerik el a legalacsonyabb kifizetéseket a szociális médiában, a Daily Believer több klipjének máris sikerült milliós nézettséget elérnie, amely teljesítménnyel busásan megtérül a befektetés. Legpopulárisabb videója a 20 millió megtekintést is átlépte. Ez azt jelenti, hogy alig néhány perc munkával csaknem 1000 dollár ütheti a szerző markát.

Lám megelevenült a prosperitás evangélium: magad is gazdag lehetsz, s rögvest Krisztus áldása száll rád, amint elrebegsz egy egyszavas kommentet, vagy rányomsz a megosztás gombra. Ennyire jutányos áron még soha nem mérték a mennyek országát!

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás