Ilyen abszurdumot még a Monty Python se tudna kifundálni: TikTok sztárrá lett a 12 éve halott Oszama Bin Laden!

0
Osama Bin Laden

Ma reggel publikáltam egy híradást, mely szerint a TikTok-fanatikus Z-generáció egész egyszerűen elveti Izrael támogatását, s az amerikai politikusokkal, illetve idősebb polgárokkal ellentétben Palesztina mellett áll ki. Nem gondoltam volna, hogy gyakorlatilag rögvest megérkezik a visszaigazolás, hogy a fiatalság voltaképpen a radikális iszlamizmus pártját fogja. Erre tessék: Amerika ifjúsága teljes mellszélességgel, nyíltan kiáll Oszama Bin Láden mellett!

Aki nem tudná, ki volt Oszama (állítólag 4 éves korunktól keletkeznek az első emlékeink, szóval 26 év alatt senki nincs, aki emlékezne erre az eseménysorra): ő rendelte el a 2001. szeptember 11-ei World Trade Center elleni repülőmerényletet és mellé temérdek kisebb terrortámadást.

Eztán az amerikai kormány hajtóvadászatot indított ellene, kezdve Afganisztán megszállásával, aminek amolyan mellékes folyományaként egész véletlen lerohanódott Irak, Szíria, majd Líbia is. A hadműveletek nem várt következménye lett a 2011-ben kirobbant arab tavasz, majd az Iszlám Állam felemelkedése.

Most tekintsünk el a 9/11 valósága mögött meghúzódó elméletektől, mert nem ez a lényeg.

Szóval ez az Oszama, ki származása szerint szaúdi milliárdos volt, bár annak királya később kiátkozta az országból, 2002-ben megfogalmazott egy angol nyelvű levelet annak visszaigazolására, hogy miért is szükségszerű az Amerika és csatlósai ellen indított terrortámadásokat lefolytatni.

Ebben – részben utalva az éppen most zajló aktuálpolitikai folyamatokra is – kifejtette, hogy Palesztina felosztása és Izrael államiságának kikiáltása 1948-ban a nyugati világ egy olyan ősbűne volt, melyet soha nem bocsájt meg a muszlim társadalom. A Korán és Mohamed próféta ígérvénye szerint a szentföld Ábrahám és Mózes leszármazottainak jár örökségül, márpedig a zsidók kiiratkoztak ebből a körből, amikor előbb Jézust, majd Mohamed próféta szavát is megtagadták.

A Koránban vázolt kontinuitás-skála szerint tehát a muszlimok Mózes örökösei, s nem a zsidók. A keresztények sem azok, legalábbis amíg neki nem állnak Mekka felé fordulva imádkozni.

További vádpontjai Oszama Bin Ládennek a nyugattal szemben a folyamatosan támadás és kivéreztetés alatt tartott Irak, Libanon és Afganisztán (a temérdek embargónak és légicsapásnak hála valóban 1,5 millió gyerek halálozott el az arab világban a 90-es és 2000-es évek során), az uzsora (kamatos kamat rendszere) megtűrése a kereszténység által (melyet egyébként Mózes törvényei is tiltanak), az alkoholizmus, paráznaság és szerencsejáték aktív művelése még a keresztény hívők részéről is.

Drinking Girl

Ez még mindig nem minden. Bin Láden Amerika halálos bűnének rója fel a zabolázatlan környezetpusztítást és a kiotói egyezmény aláírásának megtagadását, a Japánra ledobott két atombombát (valaki szólt neki, hogy a japánok nem a próféta követői, tehát elpusztítandók?), tömegpusztító fegyverek bevetését szerte a világon, a törvény kizárólag gazdagok javára való machinálását, valamint a nők tárgyiasítását (!).

A fenti sorok csupán rövidített kivonatát nyújtják a teljes üzenetnek. Akinek volna kedve elolvasni az egészet, az megteheti Redditen erre a linkre kattintva, legalábbis amíg le nem törlik azt onnan.

Ezt a levelet a The Guardian a maga online archívumában rejtegette egész addig, mígnem véletlen a liberális TikTok influencereknek sikerült azt fellelniük. A levélre rácuppant tiktokkerek oly elsöprő hévvel terjesztették annak tartalmát a komplett online térben – ideértve magát a TikTokot is –, hogy a The Guardian végül kénytelen volt törölni a cikket.

A Streisand-effektusnak hála persze a cenzúrázott levél még gyorsabban kezdett terjedni. Az emancipatórikus feministák telefonjuk kamerái előtt vallották meg, hogy ez a levél alaposan felnyitotta szemüket, s immár tökéletesen jól értik, miért kell Izraelnek pusztulnia és Palesztinának újból független és szabad országgá válnia.

A radikális iszlamizmus (dzsihádizmus) tanai szerint az iszlám kivételével minden vallás eltörlendő, továbbá nem létezhet külön vallás és törvény. A földi törvényeknek egyenlőknek kell lenniük a vallási előírásokkal.

Ennek keretében tökéletesen elképzelhetetlen olyan törvények megalkotása, melyek lehetővé teszik az egyneműek házasságát, a nők nyílt utcán való lenge öltözködésének lehetőségét, a szerencsejátékot, alkohol és kábítószer forgalmazását, illetve több száz egyéb előírás megszegését, melyeket Mohamed próféta az utókorra hagyott.

A hitetlenekkel (gyaur) való helyes bánásmód a következőképp alakul. Ha az illető nem az iszlám követője, térítsd meg. Ha nem kíván behódolni, vess rá ki adót. Ha ezt sem akarja teljesíteni, öld meg.

Ennek elterjesztésért harcolnak vállt vállnak vetve a leszbikus feministák, LMBTQ-párti liberálisok, békepárti marihuána-szívogató anarchisták, az elme, logika és ráció szentségében hívő ateisták. Szép perspektíva!

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás