Óriási a baj: nem elég alkoholisták a magyarok, rá kell venni a népességet a fokozott pálinkavedelésre

0

Már megint skizofréniát akarnak nekünk normalitásként eladni a hatalom kedvezményezettjei. Kiakadt a pálinkaszövetség, hogy egyre kevesebb magyar vásárolja az egyébként valóban kiváló minőségi szintet reprezentáló nedűt.

El kell gondolkodnunk azon, hogyan tudjuk eljuttatni a pálinkát minél szélesebb vevőkörhöz – mondta Friedrich László, a MATE igazgatója a Pálinkanapi Konferencián. A magyarok körében rohamosan csökken a pálinkát fogyasztók száma, így a nemzetközi terjeszkedés fontos lehet a hungarikumnak számító nedű készítői számára. A konferencián főként a fenntarthatósági és gazdasági kérdéseket járták körül a szakértők, de szó esett arról is, miért pont Mikulás napján tartják a pálinkanapot.

Az egymillió alkoholista országában talán nem bizonyulna meddő akciónak lelkesen tapsikolni a hír hallatán – mégsem ez zajlik, hiszen hát csökken a bevétel, a pálinkagyártók pedig – ahogy többen közülük embertársaiknak javasolják – ahelyett, hogy elmennének kapálni vagy gyárba dolgozni, inkább verik az asztalt, hogy a profitjuk további fennmaradása érdekében kezdjenek minél többen visszatérni a tömény szesz fogyasztására.

A Mikulás-napra időzített pálinkaszeánsz mutatja az irányvonalat, amely felé az alkoholfüggőség további kibontakoztatása érdekében terelni szeretnék a lakosságot: tömény szeszt minden csizmába! Abban az országban, hol a fiatalok körében az egyik legmagasabb fokú az alkoholizmus aránya, érdemes a legkisebb ellenállás felé haladván tukmálni a cseppfolyós boldogságot az éretlen és befolyásolható tömegekre.

drinking_too_much

A korábbi évekhez képest idén a pálinkafogyasztók harmada párolgott el a piacról.

Tragédia! Nemzetveszejtés! Trianon! Mindent vissza! Vesszen az absztinencia!

Nem pusztán ők párologtak el persze, hanem 400 ezer magyar is melléjük. Vajon miért?

Korábban az Index beszámolt arról, hogy a jelenlegi kedvezőtlen gazdasági környezet a pálinka árára is felhajtóerőként hat, így a fogyasztóknak sajnos számolniuk kell a szeszes ital árának emelkedésével.

Küzdjünk úgy a fogyasztáscsökkenés ellen, hogy feljebb visszük az árakat. Micsoda ragyogó idea! Nem hiába gürcöltek a közgazdász pálinkamesterek oly serényen az egyetemen!

drinking1

Mi lesz a következő lépés? Tegyük kötelezővé a pálinkafogyasztást, vagy kössük feltételül a reggeli műszak megkezdését egy kupica felhajtásához? Esetleg csak az járhasson ki az utcára, akinek kezében ott a pálinkaigazolvány bizonyságul, hogy engedelmesen betolta a hajnali felest?

Hihetetlen, hogy képesek egy örvendetes hírből egyesek nemzethalált formálni.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás