Lecsapott a cancel culture Russell Brand-re, aki sorozatban leplezte le a hatalom ármánykodásait

0

Russell Brand, a szerte a világon ismert színész és komikus jó néhány éve visszavonultan él, mióta rálelt a spiritualitás útjára. Korábbi léte során temérdek botrányba keveredett: már tinédzserként thaiföldi prostituáltakhoz vitte őt apja, később kábítószer-botrányba keveredett, sikertelen párkapcsolati törekvései pedig temérdek szöget vertek személyi integritásának koporsójába.

2010 környékén azonban változásra szánta el magát. Első körben leszoktatta magát a drogokról, majd összeházasodott Katy Perry-vel, mely viszony egyébként meglehetősen rövid idejű szavatossággal bírt. Az elmúlt tíz év során Russell inkább a könyvírásban, spiritualitás oktatásában és jótékonysági aktivistáskodásban találta meg élete értelmét.

2020-tól a koronavírus-riogatás idejétől egészen mostanáig jelentős népszerűségre tett szert naponta frissített YouTube-csatornájával, melyen ez idáig 6,6 millió követőt sikerült gyűjtenie.

Ez is lett végül a veszte, merthogy Russell Brand rendre leleplezte a hatalom ármánykodásait, legyen szó a kísérleti vakcinák kétes hatásáról, a kanadai kamionos tüntetőket ért elnyomásról, a hivatalos COVID narratíva képviselőinek hiteltelenségéről vagy a háttérhatalom folyamatban lévő terveiről az emberiség leigázására.

Russell kvázi mainstream közszereplőként vállalta a nehéz terhet jelentő kereszt felvételét. Hasonló népszerűség mellett mindenki más vagy feladta önállósági törekvéseit és beállt a hivatalos narratíva szolgálatába, vagy pedig tönkre tette és ellehetetlenítette működésüket a hatalom.

Russell Brand-et eddig azért nem sikerült kikezdeni, mert ő maga nem állt bele tökéletesen határozottan és ítélkezően a „konteós” témákba, s hangoztatta azok megkérdőjelezhetetlen igazságát. Ehelyett igyekezett a YouTube mindennemű tartalmi szabályrendszerét tökéletesen betartani. Nem saját véleményét közölte a témák kapcsán, hanem sajtószemléket, vitára és véleménynyilvánításra invitálta kommentelőit, emellett a részéről prezentált témakörök forrásait is igyekezett a legmainstream-konformabb helyekről összegyűjteni.

Amit a YouTube nem tudott elvégezni, azt most megteszi helyette négy önkéntes nő, kik mindannyian szexuális zaklatással vagy nemi erőszakkal vádolták meg Russell Brand-et egy podcast-interjú alkalmával.

A négy nő Russell Brand 2006-13 közti kicsapongó korszakára teszi az eseteket, egyikük alig 16 éves volt, mikor a nemi erőszak állítólag megtörtént.

Russell Brand tagadja, hogy bárminemű sérelemben részesítette volna a hölgyeket. Azt természetesen elismeri, hogy akadt olyan korszak életében, amikor szexuálisan kicsapongó életet élt.

Az eset tehát megállt az üres vádaskodás szintjén, nem úgy a YouTube, akik azonnali hatállyal demonetizálták Russell milliós követőtáborral bíró fiókját. Az eset következtében Brand-et a szakértői számítások szerint havi szinten 100 ezer dollár anyagi kár éri, az erkölcsi károkozás mértékéről nem is beszélve.

Az új világrend egyik fő alapelve, hogy bemondásra bűnös vagy, amíg nem sikerül tisztáznod az ártatlanságodat, valamint automatikusan büntetget téged a rendszer az általa kitalált és napi szinten módosított szabályzata mentén.

Nem itt áll meg a történet, ugyanis Brand felkészült egy esetleges YouTube-tilalomra, így alternatívaként a Rumble videómegosztón is működtet egy egyébként szintén milliós feliratkozószámmal bíró csatornát. Itt gyakran közöl olyan tartalmakat is, melyeket YouTube-ra már maga sem töltene fel.

A Rumble Angliából üzemel, s rögvest a vád kimondását követően kapták az ukázt az angol kormánytól, hogy vagy azonnali hatállyal eltüntetik Brand csatornáját, vagy pedig jól megnézhetik magukat a következmények tudatában.

A Rumble viszont visszautasította a hatalom kérését. Ennek köszönhetően elkezdtek maguk a hirdetők felállni az oldaltól. A Burger King, a Barbican és HelloFresh márkák rögvest be is jelentették, hogy nem szándékoznak hirdetni többé a Rumble-ön egész addig, míg meg nem gondolják magukat Russell Brand ügye kapcsán.

Az intézkedéscsomag kiváló összhangot mutat a kapitalista diktatúra kibontakozó jelenségével, amikor egy vagy több magánvállalat amentén kívánja megszüntetni ártatlan és védekezésre képtelen személyek létjogosultságát, hogy nem úgy beszélnek, ahogy azt a Nagy Testvér elvárja tőlük, vagy merészelnek politikai szempontból más ideológiát képviselni az intézmény erőltette agendához képest.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás