Jön a Q-Dance a Szigetre!

0

Rendkívül meglepő fordulat azoknak, kik nem olvasták csaknem egy évvel ezelőtt írt tudósításomat a Q-Dance felvásárlásáról, hogy a világ legnagyobb hardstyle rendezvényeinek gyártója idén augusztusban Magyarországra, egész pontosan a Sziget fesztiválra látogat.

Mondjuk kicsit korai még felhőtlenül örömködni, mivel a nyilvánosságra hozott végleges lineup alapján kissé félrebillent az ár-érték arány a minimum (!) 28 ezer Forintért reklámozott napijegyek fényében.

Ami a hír szempontjából minket érdeklő tényadat, hogy augusztus 10-én, szerdán egy egész estét tölthetünk a party arénában olyan nevek társaságában, mint a rawstyle koronázatlan királyának számító Ran-D, a karantén időszaka alatt is rendkívüli termékenységet felmutató, trackjeikben spirituális üzenetekkel bombázó Sub Zero Project, vagy – legnagyobb meglepetésemre – Sefa, az operaáriákat frenchcore-ba öltő fenegyerek.

Annak köszönhetően jutott el csaknem egy évtizednyi kudarcos próbálkozást követően a Q-Dance hazánkba, hogy tavaly ugyanazon befektetési alap vásárolta fel az ID&T-t, benne a Q-Dance-szel, amely tőketársaság néhány éve a Sziget Fesztivált is birtokolja.

Látszik azért, hogy az itthoni szervezőket mennyire érdekli a külföldről rájuk erőltetett lineup, mivel több elgépelést is vétettek a listában. Alább a fellépők általam korrigált felsorolása vizslatható:

Frequencerz | Ran-D | Rebelion | Sefa | Sound Rush | Sub Zero Project | Zatox | Hosted by Villain

Mint említettem volt, véleményem szerint sajnos a jegyár nem áll egyensúlyban a lineup minőségével, így aki hozzám hasonlóan sokallja az elkért pénzt, alternatívaként választhatja az augusztus 6-án Ausztriában tartandó Shutdown fesztivált, ahol az árszínvonal ugyan nem lesz kisebb, a fellépők száma viszont sokszorosa a Sziget party arénának.

A Shutdown Festival-on – csaknem 55 másik névvel közösen – szintén tiszteletét teszi Ran-D, Sefa, valamint a Sub Zero Project is.