Kirobbanó lelkesedéssel alkot a Sub Zero Project

0

Míg a legtöbb zenész a négy fal között depresszióskodik, a Sub Zero Project fogta magát, és az idei évben igazán pofás slágerparádét prezentálnak részünkre. Gyakorlatilag minden hónapban jut részünkre 1-1 új zenéjük. Épp ezért döntöttem úgy, hogy különálló cikkben szorítok helyet az eddig megjelent alkotásaiknak.

A sort az „Obey No More” nyitja, mely igazán hatásos évkezdésként felszólít minket a rendszer elleni lázadásra, és hogy ne hagyjuk a gonosz hatalom rémületes terveit véghez vinni, melynek keretén belül passzív zombivá kívánják tenni az emberiséget. Akikkel azt tesznek, amit csak kívánnak, ugyanakkor afelett is hatalmat gyakorolnak, hogy ki, mikor, hogyan élhet, illetve kötelező meghalnia a létrehozni szándékozott tökéletes körforgás rendszerében.

A tavaszindító „Halo” visszaidézi részünkre a korábbi fesztiválok (jelen klipben a 2020-as Reverze) hangulatát. Megszólal a remény hangja, hogy hamarosan vége a gerjesztett ármánynak, ugyanakkor azért a technológia egyre inkább mindent behálózó, ellenőrző rémképe még be-beavászkodik a hangulat rontása érdekében.

Következő, „A New Beginning” című alkotás tudtunkra adja, hogy épp a vihar szemében tartózkodunk, ahol – mint tudjuk – mindig csendes nyugalom van. Kint tombol a COVID-hurrikán, de mi már egy új világ eljövetelére készülünk, melyben nincs többé helye elnyomó hatalomnak és rabszolgatartó diktatúrának.

A legfrissebb, „Sinners Paradise” darab egy új békesség megtalálására invitál minket, melyben már nem tornyosulnak előttünk olyasféle akadályok, mint a pénz. Ehelyett élvezhetjük végre a totális szellemi függetlenséget, melyben a minket eleddig láncra verő függőségeink, rossz szokásaink sem gyakorolnak felettünk hatalmat többé. A megtisztulás himnusza ez, ahol azért még üldöz bennünket az elnyomó hatalom, hogy kontrollját visszaszerezze felettünk, de mindhiába. A korlátok nélküli szabadság korszaka beköszönőben van.

Gyanítom, itt még nem ér véget a történet, és az év további Sub Zero Project klipjeiben folytatódik klipregényük az új világ felé.