A halódó zombik indítják újra a gazdaságot?

0

Egyre röhejesebb sci-fi forgatókönyveket írnak részünkre politikusaink, melyeket az embertársaikat erőszakkal rettegtető, döglesztő COVID-fanatikusok egyre komolyabban vesznek. Legfrissebb bejelentéseik szerint a 80+-os farhát-zabáló nyugdíjasok, a testi-szervi összeomlás peremén vegetáló krónikus betegek, valamint a pártállam engedelmes, ámbár roppant csekély szellemi képességekkel megáldott csinovnyikjai lesznek a gazdaság újraindításának legfőbb hajtóerejei.

Bejelentette a magasságos fáraó, hogy folyamatosan nyílnak az elkövetkező 1-2 hónap során a teraszok, fitnesztermek, koncerthelyiségek, majd a színházak, mozik és nagyobb szórakozóhelyek is. Mindezen nyitás egyetlen feltétele a vakcina felvétele, mely mozzanat nyomán nyert sárga csillag védettségi igazolvány révén kaphatjuk vissza a várva-várt szabadságot.

Értjük mi a lényeget. Nehogy véletlen összekeverhető legyen a folyamat a holokauszttal, ezért ne azoknak korlátozzuk az utazást, vásárlást, kijárást, kereskedelmet és fenyegessük bírsággal, elhurcolással, akin ott a sárga csillag, hanem azt, akin nincs. Hát zseniális, majdhogynem lehetetlen volt rájönni az ügyes trükkre.

passport-1365715

A hamarosan megvalósuló négy és félmillió oltott, akik elnyerik a várva-várt szabadságot a mozizásra, színházak látogatására, szórakozóhelyek vizitjére pont nem az a kategória, akik mindezt kiaknáznák. De hát ne rontsuk el annyira a sci-fi írók sztoriömlenyét, ha már annyit fáradoztak vele. Majd ha meglátja a renitens fiatalság, hogy az ócska plasztikfecni nélkül nem mehet sehová, ők maguk is fel fogják venni a fenevad bélyegét védőoltást a helyek látogatásához. Arra a nemzedékre, akiket az utóbbi évtizedek során rendre átvertek, megaláztak, kifosztottak, majd elüldöztek az öregek, illetve az őket pátyolgató pszichopata hatalom, most rá kívánnák erőszakolni a „szabadság” QR-kódját, hogy továbbra is a rendszer kifosztott, lenézett, megvetett, üldözött elnyomottjai lehessenek.

Persze akad azért némi potenciál az ördögi tervben. A hatalom indukálta lezárások és jogfosztások sorát rendkívül megsínylette a mozgékony, életvidám generáció. A kormány most megmutatta részükre, miféle élet vár rájuk, amennyiben továbbra is hagyják a török basákat a fejük felett pusztítani, ahogy tették azt a szolgákból az évtizedek során száraztésztán és krumplin nevelt kivételezett nemzedékké lett öregek. Pusztán jó 50 évnyi halódás-döglődés, rabszolgáskodás volt a követelmény részükre mindezen rendkívüliség elnyeréséhez. A fiatalabbak most időveszteség nélkül élhetnek a szolgalélek, a megalkuvás, a hatalomnak való feltétlen engedelmesség lehetőségével.

Mivel a fiatalság mozgásra, szocializációra, értelmes tevékenységre, művelődésre és vidámságra, tehát ÉLETRE termett, amit a piramisrendszer halódó eltartottjai mélységesen gyűlölnek, egyértelmű, hogy mindezen törekvéseik szabotálásával lehet a nemzedéket a rendszer részére engedelmes birkanyáj létre késztetni. Csak egy kis vakcina, csak egy kis fenevad bélyege, meg karanténapp, és a Pokemon Go nemzedék máris szalad oltatni, ezáltal elbélyegezni magát az omladozó, pusztuló rendszer részére.

birkanep1

Láthatjuk jól, hogy a rendszernek való engedelmesség miféle „jótéteményekkel” jár. Miután az utóbbi évek során szépen belefulladt az adósságba a teljes vállalkozói szektor, és a hatalom a végső kegyelemdöfést is megadta a hetvenóráztatók részére, azok az uzsoraadósságok tanmeséjéből mit sem tanulván CSOK-ot meg babahitelt vesznek fel orrba-szájba a döglődő vállalkozásaik finanszírozására. Ennyi eszük maradt.

Szegény csecsemők, akik a császár által folyósított babahitel révén születnek, jobban jártak volna, ha szüleik inkább feláldozzák őket a Moloch részére, mert olyan életet, ami császári „adomány” révén jön a világra, ép elméjű ember senkinek nem kívánna.

Pedig nemzetközi színtéren akadnak igazmondó juhászok, akik kerek perec elmondják, mit kéne most tenniük az államoknak: pont az ellenkezőjét annak, amit 2008-ban, mert azon bűncselekményeik vezettek el a mostani válsághoz. Hagyják a bankokat és részvénypumpoló gigavállalatokat becsődölni, a bankmentő csomagokon megtakarított pénzből pedig segítsék ki az embereket, valamint a nemzetek (belföldi) vállalkozásait, kiváltképp a lakosság közvetlen ellátására alkalmas élelmiszer és egyéb ipari üzemeket.

Miért nem történik meg mindez? Hát mert akkor hogyan lehetne a mesterséges nyomorgatás révén rávenni az embereket az oltásra?

holtas_sadness1

A rendszer üzenete az emberiség részére: ha már pusztulnia kell, dögöljön vele együtt a teljes civilizáció. Ha kell, tömeges vakcináztatás révén rángatják bele a világot az össznépi rettegés-reszketés feneketlen kútjába. Miután egyértelmű tényként kimondhatjuk, hogy a globális vadkapitalizmus az utolsókat rúgja, pusztul az infrastruktúra, minden vagyon az oligarchia kezében összpontosul, a tehetség, tudás, értelem, erkölcs már réges-rég elmenekült a rendszerből, ahogy láthattuk az elmúlt évek munkaerőhiány-jelentései révén, hamarosan az utolsó halálhörgés következik, ami nagyon fájdalmas lesz.

Ismeretes, bár nem túl gyakran hangoztatott jelenség a szociológiában a rákok a vödörben effektus. Arról van szó, hogy egy posványos közegből, például egy erőszakos családból, elnyomó rendszerből, terrorisztikus intézményből menekvő, szabadságra áhítozó egyénre rákapaszkodnak a rendszer mételyében halódó-fuldokló személyek. A szabadság édes ízére áhítozó menekülőt így visszarántják magukkal a gödörbe, holott egyenként bármelyikük részére rendelkezésre állna a szabadság lehetősége. Egy ilyen posványban szenved ma az egész társadalom. Mindenki haldoklik-fuldoklik-döglődik, ám aki minderre nem hajlandó és a folyamatos pusztulás ellenében az életet választja, máris vetik rá magukat a vadállatok és ütleggel, büntetéssel, ellehetetlenítéssel, meghurcoltatással nyírják ki és taszigálják vissza a bűzös hányásba.

Szóval ez a rendszer, amiben rendkívül eufemisztikus túlzással élve élünk, tényszerűen döglődünk, mindent és mindenkit maga körül hozzá hasonlatos haldokló-fuldokló-pusztító okádástengerré változtat át.

Hogy a fiatalabbak is megértsék: olyan az egész rendszer, amelyben éltek, oktatásostól, kormányostól, kapitalistástól, mint az eredeti Én Kicsi Pónim sorozat szmúza. Mutatom:

Egy fullasztó szisztémában mi mást lehetne tenni, mint halódni? A nagy újraindítás háttérhatalmi forszírozói cinikusan meg is jegyzik, hogy 3-ból 1 felnőtt vált mostanra depresszióssá a koronavírus miatt. Tán nem inkább a fullasztó és agypusztító maszkok, a tényszerűen depresszív állapotokat előidéző távolságtartás és szociális kontaktusok hiánya, valamint a szabadban tartózkodás tilalma révén kiapadó D-vitamin források okozzák a letargiát? Ugyan már, miket beszéltek gyerekek? Na, nyomás oltatni, majd attól rendbe jöttök!

Olyannyira rendbe jöttek az emberek, hogy immár mintegy egyharmaduk magatehetetlen zombiként kóvályog a nagyvilágban. Annyira elrothasztották elméjüket a COVID-hírek, a fősodratú propagandamédia riogatásai, valamint a terrorhatalom népnyomorító intézkedései, hogy öntudatlanul szemlélik a nagyvilág történéseit.

További pozitív eredményeket is hozott a lakosság által űzött okkultista szeánsz. Egyes vélemények szerint az újabban ismételten fellángoló szorongási, pánik -és depresszív reakciók amolyan évfordulós reakciói a COVID-válságnak. Annyira beitta az emberek szivacsos agya a hülyeséget, hogy már ünnepelik is a totális jogfosztás és félelemkeltés szülinapját. Persze, akik átesnek a kórságon sem viselik jobban az áldatlan állapotokat: ugyanezen tünetek, plusz mellé még izomfájdalom, memóriavesztés lehet a jussa a COVID-fertőzést túlélő betegeknek. Úgy tűnik, mindegy hogyan, csak az emberiség fáradjon, halódjon és zombuljon.

Így jutunk el a mai naphoz, amikor a magatehetetlen zombihadsereg trombitaszó harsonájára ébred: közhírré tétetik, hogy megérkezett a megváltó vakcina! Lehet oltatni, majd visszatérni immár boldog, kiegyensúlyozott élőhalottként a vállalati ültetvényre, a zötykölődő buszokra, lehet látogatni a rég elfeledett, föld alatt pihengető nagymamát.

Végre újfent lehet migrénes fejfájást kapni az ostoba ügyfelektől, utcára kerülni a válság nyomán megnövelt uzsorakamatok, illetve bedőlt hitelek révén, lehet tovább szedni a Xanaxot és üríteni a feleses poharakat. Halleluja! Mindenki erre várt!

Azért csak lassan a testtel. Egyre inkább látszik, hogy kezdenek a folyamatok a burzsoáziának kevésbé tetsző irányt venni.

Először is, ki mondta, hogy lesz itt bármiféle tényleges visszarendeződés a banki kilakoltatások, állami terrorhadjáratok, elszabaduló költségvetési hiányok, valamint a munkahelyek megkövetelte oltások és maszkhordás árnyékában? A hülyébbjei persze visszamennek, de nyilván nem ők fogják előidézni a gazdaság berobbanását. Ahhoz értelem kéne, innováció, meg kreativitás, ami a megelőző évek során mindegy szálig kimenekült a rendszerből a folyamatos népnyomorítás, hetvenóráztatás, kizsákmányolás nyomán. Honnan lesz hát kreatív vállalkozó, szorgos munkaerő, elnyomásban tartható szolga, aki kizárólag a munkáltatójuk igényeinek való megfelelésképp félévente megy oltatni, illetve mindenféle mikrochipeket, meg amiket még kitalálnak, a bőre alá ültetni?

vaccination_campaign1

Ki fogja a tetemes adósságokat, melyek eleve visszafizethetetlenek voltak már a válság előtt is, mostanra pedig a gazdasági ellehetetlenülésig duzzadtak az államok, magánszemélyek és cégek sokaságánál, visszafizetni? Miből?

Talán még a legkevésbé értelmesek is rádöbbenhetnek az egyértelmű tényre. Nem hogy egy új aranykor volna kibontakozóban, de egyenesen az apokalipszis felé zötykölődik az emberiség a vidám zombulás közepette.

Lássuk konkrétan, hogy nem lesz itt semmiféle kilábalás.

A semmire nem jó távoktatás révén 25%-kal esett vissza az egyetemek látogatottsága, melyek nagy része a COVID előtti években már a csőd környékén táncikált. Az egyre inkább megfizethetetlen tandíjak, valamint a rabláncra verő diákhitel napjainkban inkább csak a burzsoázia fattyai részére engednek hatalmat biztosító végzettséget, a menekülő tehetségnek maradjon csak a cipőpucolás. Eleve elveszett már az egyetemi oktatás helyzeti előnye, a szükséges tudás méregdrága tandíjak nélkül is megszerezhető néhány rendkívül specializált (pl. orvoslás) szakterületen kívül. Azért meg ugye miért érné meg életünk végéig eladósodni?

woman-3435842

Hosszú évek óta ismeretes, hogy a felsőoktatás nem magas szintű tudás átadására való, hanem kizárólag jelzőértékkel bír: a megszerzett diploma nem a műveltséget, hanem a zárt elithez tartozást szimbolizálja. Ezért elemi kötelesség eltávolítani azon elemeket, akik nem valók oda, például nem rendelkeznek dúsgazdag vagy hatalmaskodó tudós felmenőkkel.

Persze az esélyt nem vonják meg, hogy az okos szegény legény is próbálkozzon, az jogellenes volna. Legfeljebb olyan, véletlenszerűen manipulált körülményrendszert teremtenek, melyet nem bír el a pénztárcája és ennek nyomán a mentális állapota.

Aztán: úgy tervezi több ország beindítani a turizmust, hogy vakcinaútlevelet követel meg a szállásadáshoz, netán a repüléshez is. Ki fogja e kényelmetlenségek súlyát elcipelni? Biztos nem azok, akik a legélesebb kések a fiókban. Legfeljebb függőségekkel teleaggatott szélsőséges extrovertáltak lesznek a követelmények teljesítői, akik nem maradnak meg hosszú távon semmiféle vállalati ültetvényen. Mindenki más örül, ha passzívan zötykölődhet, meg höröghet ugye.

Az iparról, illetve a szabvány munkahelyekről meg ne is beszéljünk, azok már tényleg alulról szagolják az ibolyát. A felpuffadt hullájuk időnként kiereget még egy-egy gázfelhőt, ebből feltételezik sokan, hogy a hagyományos „munkakultúra” életben van. Már írtam több, e cikk keletkezésének idején egyelőre publikálatlan értekezést a jelenségről. Mivel nem szeretnék feleslegesen önismételni, íme a lényeg zanzásítva:

pexels-tom-fisk-2226458

Amerikában, ahol ugye vadkapitalizmus van jóléti állam nélkül, negatív rekordot döntött az álláskeresők száma, pedig az ipari cégek szép lassan kezdik visszaépíteni a járvány alatt felszámolt kapacitásaikat. A kapuiknál viszont nem kígyók kígyóznak, legfeljebb néhány árva ördögszekér gördül el egykedvűen az ajtó előtt. A gyárüzemek fejvadászai már egyszeri 1500 dolláros bónuszt is ajánlanak a munkába álló jelentkezőknek. Eme hír hallatán még egy ördögszekér gurul el önfeledten a kapu mellett…

A kisvállalkozásokról ne is beszéljünk. A szektor legfőbb zászlóshajója a vendéglátás, mely terület vállalkozói úgy képzelik, jogot nyernek az alkalmazottaik teste feletti hatalomra. Tömegével küldenék oltatni a pincéreket és szakácsokat. Aki mindezt nem vállalja, annak fel is út, le is út. Nem számít, hogy mondjuk 20 éve a szakmában dolgozó mesterszakácsról vagy a világ legjobb pincéréről van-e szó. Ráadásul az ótvar maszkabál minden romantikát kiölt eme helyekből. Bent nem lehet enni, kint meg bámulhatunk kifelé a fejünkből szájkosárban, ráadásul barátainkat sem hívhatjuk el egy közös ebédre… ennek aztán sok értelme van.

De nem baj, az iparkamara szerint a már beoltott farhát-ropogtató nyugdíjasok és a krónikus beteg középkorúak lesznek majd a gazdaság húzóereje az elkövetkező időszakban. Hát legyenek. Jókat fogunk röhögni a „hatalmas fellendülésen”, amit okoznak.

Nincs jövő ezekben a lerobbant, hulladék szektorokban. Épelméjű ember már réges-rég faképnél hagyta őket, a koronavírus-járvány pusztán a maradék állását veszített szolga részére adta meg a kegyelemdöfést. Annyira visszaéltek az utóbbi évtizedek során az emberek szorgalmával, türelmével, züllesztették a morált a „van száz másik a helyedre” dumájukkal, a munkavállalói jogok folyamatos leépítésével, a feketéztetéseikkel, hogy minden maradék értelmét elvesztette a visszatérés a bűzös gyártelepekre.

buzos_gyar1

A legtöbbeket eleve valami uzsorahitel vagy uzsoraalbérlet, meg CSOK, babahitel, diákhitel révén tartották a rabszolgatelepeken. Mivel a válságból következő teljesíthetetlen követelményrendszer nyomán ígyis-úgyis bedől ezen konstrukciók többsége, értelmes ember előre menekülve igyekszik minden hamis és hazug kötelezettségétől megszabadulni. Ha már nem maradt vesztenivaló, elég komikusan hangzik a „van száz másik a helyedre” duma.

A hitelek elmebeteg állati kihelyezéséről, valamint tömeges bedőlésükről többek közt ezeket írtam:

Hogy a totális gazdasági összeomlást kissé elodázhassák, soha nem látott hitelkihelyezést hajtottak végre a pártállami csinovnyikok az elmúlt egy év során. Oly mértékben felfokozódott a vállalkozói, baba, diák meg egyéb uzsorás hitelek összege, hogy az elviekben áthidalhatja a rendszer végső elhalálozása, valamint egy afféle átmeneti szisztéma közti szakadékot. Az efféle hülyeségeket hallucináló politikusok, valamint kapitalista közgazdászok nyerítéseivel szemben a valóságban nem eszik annyira forrón a kását…

Az épp bedőlni készülő hitelek tömegeinek köszönhetően az emberiség súlyos válaszút elé került. Vagy hagyja az uzsorahiteleit, vele teljes egzisztenciáját veszni és így vagy úgy, de kicsatlakozik a rendszerből, esetleg fellázad ellene, vagy pedig megpróbálja egyre fogyatkozó egészséggel, mentális-fizikai erővel ebül szerzett egzisztenciáját fenntartani. Utóbbi művelet halálra van ítélve, és a stabilitáshoz élete árán is ragaszkodó proletár jussa a jól megérdemelt halál lesz, miután a gyűrűző válságból adódóan a veszteség ígyis-úgyis elkerülhetetlenné válik…

megtort_ember

Az első elröppenő fecskék azon értelmiségiek, illetve egyéni vállalkozók, akik a COVID-válság nyomán rádöbbentek, hogy teljesen felesleges nekik külön irodát fenntartani, illetve napi szinten zötykölődni a lerobbant buszokon, hogy főnökük színe elé járuljanak. Minden feladatot el tudnak végezni otthonról is. Egyszerű, kényelmes, nem kell korán kelni, BKV-bérletet venni, meg heti 10-15 órát elpazarolni a bejárásra…

sikerült oly mértékben letornászniuk a kapitalistáknak a reálbéreket, hogy a rekord árú uzsoraalbérletek korában már alámentek fizetéseikkel a létfenntartás költségeinek. A temérdek hitel ugyanis fiktív pénzt keringettet a rendszerben, melynek következménye a hitelek által érintett javak (leginkább lakhatás, üdülés, bizonyos fogyasztási cikkek) inflációja, melyhez képest az átlagos termelékenység nem növekszik akkora mértékben.

Végezetül, a terrorhatalom is kap ajándékba néhány bekezdést:

… mit műveltek a válságban karrierjük betetőzését látó otromba tudósok, tandemben a karhatalommal? Követelték terrorisztikus módon a lezárásokat, a fullasztó szájkosár hordását, a lakosság földönfutóvá tételét, a totális kiszolgáltatottság megteremtését, majd mikor fordulna a kocka és a hatalomnak immár a nép aktív közreműködésére volna szüksége, az egyik fele félelemből cselekszik (regisztrál az oltásra), a másik fele félelemből nem cselekszik (nem lázad), a köztes rész pedig két szék közül a pad alá esvén igyekszik kétkulacsos attitűdöt felvenni: eljátssza, hogy mindent megtesz a hatalom kedvéért egész addig, míg nem a saját bőrét viszi a vásárra a „magasztos” célért. Regisztrál, de nem megy el…

regisztralt_felhasznalo

Emlékezzünk, mennyi ártatlan, felszólaló tudóst, orvost, alternatív média képviselőt hurcolt és lehetetlenített el a hatalom. Hogyan dobáltak sok százezres bírságokat a kisnyugdíjasra, hajléktalanra, sokgyerekes szegény apákra-anyákra, majd fenyegették őket börtönnel, gyerekeik elvételével. Hány vállalkozást tettek tönkre és zárattak be végleg, mialatt a milliárdosok a világ teljes vagyonát elrabolták maguknak. A sok retardált vírusfanatikus fasiszta meg jót röhögött. Hát most egyék meg, amit főztek. Nincs ellenállás, de nincs többé együttműködés sem…

…Nagyon-nagyon nyögvenyelősen, és elképesztően lassan, de kezd végre felébredni az emberiség ama valóságra, hogy tulajdonképpen rabszolgái vagyunk egy igazán alantas, hányadék struktúrának, mely adni nem ad semmit, inkább zabolázatlanul rabol. Majd amit elvett tőlünk, annak tized, vagy mostanában inkább század részét visszaosztja a pórnépnek mindenféle támogatások meg kedvezmények jogcímén, a többit zsebre rakja. Ezután a minden csőből tüzelő hazugságmédiájukkal terjesztik tova, hogy mennyi mindent ad a teremtő krisztusi jóságos állam a kifosztott lakosságtól elrabolt pénzek és javak tizedéből… Ha valaki ki merné nyitni a száját, az ő pénzéből fizetik az élősködő propagandistát, veszik meg a gumibotot, bónuszolják a NAV ellenőrt a terrorizálására, ütlegelésére és gyötrésére…

A mókuskerékbe sem nagyon igyekeznek vissza az emberek. Persze egyértelmű: miért is tennék? Az uzsorahitelekkel tömött lakás már úgyis megy a hiénáknak, felesleges tovább fizetni a törlesztőt, a terrorbüntetések fizetése lehetetlen közmunkából meg túlárazott albérletből, hát cselekszik az emberek az egyetlen dolgot, amit a retardált, húgyagyú rendszer megenged nekik: passzívan szemlélik a végső összeomlást…

capitalism_endgame

…Azért a pártállami kreténség még mindig rákontráz a hülyeségre: „A védettséggel rendelkező lakosság indítja újra a gazdaságot”. Nyilván a farhát-zabáló kisnyugdíjas, meg a krónikus betegségekben halódó középkorú jobbágy igazán fontos fogyasztási csoportjai az újrainduló gazdaságnak. Még néhány bírságot is rájuk verhetünk csak úgy heccből, hadd segítsünk nekik pörgetni a gazdaságot.

Visszajutottunk tehát a kiindulópontot jelentő filozófiai kérdéshez: tényleg a halódó zombik indítják újra a gazdaságot?

Részemről kötve hiszem.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás