Miután hosszú éveken át tömegeket tettek földönfutóvá, kergettek öngyilkosságba, üldöztek külföldre, lehetetlenítették el létüket a magyar pártállam bűnöző terroristái, a COVID-pánik keltette önkényes népnyúzásuk közepette nem átallnak magukra ölteni a jóság és kegyelem álságos maszkját.

Egy híradás szerint, miután a fizetésképtelenné tett, ezáltal a rendszerből kihullott rétegek alól a koronavírus-válság kellős közepén cinikus vigyorral a pofájukon kirugdalták a TAJ-számot, most igyekeznek visszakönyörögni áldozataikat a szisztémába az oltás felvételéhez. Annyira kétségbeesetten kaparják a falat, hogy már ingyen is megadnák a magasztos holtakozás lehetőségét, csak nehogy az alantas, moslék rendszerükből kihullók öntudatra ébredhessenek, és elkezdjenek a pártállami terrort ignorálván spirituális felemelkedésbe kezdeni!

Így indul a beetetés:

A járuléktartozás rendezésére elegendő időt biztosítva, február 13-a helyett március 10-én adta át a több mint hathavi tartozók adatait az adóhivatal a NEAK-nak. Az egészségügyi hivatal ezt követően érvényteleníti az érintettek TAJ-számát, ami azzal jár együtt, hogy az állami egészségügyi szolgáltatást ingyenesen már nem vehetik igénybe.

pexels-thirdman-5327584

Tehát 25 nap mindenkinek elég arra, hogy zsebből előhúzza az kamatokkal, illetve össze-vissza követhetetlenül dobálgatott egyéb késedelmi büntetésekkel, meg mulasztási bírságokkal agyontömött uzsorát. Pláne gazdasági válság kellős közepén, ugyebár.

Az adóhivatal április 7-ig csaknem 66 ezer olyan magánszemély adatát adta át a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek (NEAK), akik úgy halmoztak fel hathavi tartozást, hogy jellemzően még csak a fizetéskönnyítési igényüket se jelezték.

Már miért jeleznék, amikor eleve nem kérték a terrorista sanyargatást sem? Haláli. Elnyomjuk, bullyingoljuk az áldozatot, az meg nem átall jobb esetben magzatpózban fetrengve reszketni a NAV haragjától, rosszabb esetben fejvesztve menekülni a terror elől ahelyett, hogy hálásan megköszönné az életét tönkretevő vegzálást és fogalmazna nyájas hangvételű kérelmet a méltóságos földesurak felé!

Örök érvényű mondás: Nem a halat kérdezzük arról, hogyan kell pecázni. A megoldást nem azoktól kapjuk, akik magát a problémát előidézik.

locked_down_business

A TB-tartozást alanyi jogon vetik ki a kisemmizett polgárra, az nem kötött sem munkaviszonyhoz, sem fizetőképességhez, de még ahhoz sem, hogy az áldozatnak van-e szüksége bármiféle ellátásra. Semmiféle előzetes interakció nem szükséges a NAV-val. Ez egy permanens népnyúzás, mely alól lehetetlenség akár ideiglenesen is kikerülni.

Lehetne megoldás, kettő is. Egyik sem humánus, de legalább racionális. Az egyik, hogy a fizetésképtelenek kizárólag életmentő ellátást kapjanak, viszont ne kelljen fizetni, ha valaki nem képes rá, a másik, hogy vezessék be nyíltan a kvázi most is érvényben lévő amerikai típusú egészségügyet. Ami ugyan egy totálisan antihumánus rendszer, a világ egyik legrosszabbja, de legalább nem úgy működik a szisztéma, hogy alanyi jogon, megállíthatatlanul, ellenállás nélkül gyepálják a magatehetetlen áldozatot. Nem fizetsz, nem jár ellátás. A te bajod. De nem is követelünk visszamenőleg uzsorát a semmiért. Ha sikerül valamilyen úton-módon rendbe raknod az életed, és fizetőképessé válsz, visszacsatlakozhatsz a rendszerbe, és nem erőszakolunk rád 5 évre visszamenőleg TB-tartozást az el-nem-látást kompenzálandó.

Persze ott meg az alapvetően fizethetetlen árszínvonal okozza a nagy gondot, meg a gyógyszarmaffia pofátlansága, mégis, aki legalább részben ügyel saját egészségére, annak nem kell oly mértékű szorongásban, stresszben és lelki-mentális nyomorban senyvednie, mint idehaza.

Pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendkívül méltányosan jár el járulékügyekben – mondta az államtitkár.

savings-2789112

A NAV oly méltányosan jár el járulékügyben, hogy gyakorlatilag totális képtelenség belőlük bármiféle engedményt kikönyörögni, ráadásul a legszegényebb és legelesettebb rétegeket, akiknek aztán abszolút nincs miből fizetni, akadályoztatják a leginkább. Feltétel például, hogy a „roppant nagyvonalú” kedvezmények eléréséhez legyen az adósnak végrehajtható vagyona, vagy a részletfizetés lehetőségéhez stabil jövedelme, amely feltételekből nyilván egyik sem teljesül például egy induló vállalkozás, egy pályakezdő fiatal, vagy egy mélyszegénységből épp kivakarózni igyekvő munkás esetén.

Akinek valamilyen betegsége, testi-lelki mentális problémája van, esetleg kénytelen volna életmód, vagy környezetváltozást eszközölni, azt kicsinálják, mivel az átmeneti időszak kezdetét követő első nap rögtön tartozása lesz. Nem marad esélye új dolgokat tanulni, megszervezni egy költözést, gyakorlatilag semmi! Basszák rá az első inkasszót a számlájára, aztán máris rémül halálra, és onnantól kezdve az önállóságra való képessége meg is semmisül. Totális mentális elnyomás alatt nem lehet épelméjűen gondolkozni sem, egyre több a hibázás, aztán irány a gumiszoba.

A méltányosság ott kezdődne, hogy nem pakolok teljesíthetetlen és elviselhetetlen terheket arra, aki nem bírja. Ha valaki nem született rabszolga, úgysem fog a jelenkori feudalista szisztémát elfogadva bér -és bérletrabszolgaságban, állandó kiszolgáltatottságban senyvedni. Arról nem is beszélve, hogy ha mégis, akkor első hó után rögtön jön a végrehajtás a fizetésre, és máris nincs miből fizetni az uzsoraalbérletet az ugatók kedvéért, akik szerint csak menjen odébb a rabszolga, akinek már az utcára kilépést is megtiltják oda, ahol munka van. Ha már nem tudja céljait véghez vinni, akkor inkább jöjjön a nélkülözés, meg a meditáció. Teljesíthetetlen követelményeket nem áll módunkban teljesíteni.

quarantine_meditation

Ha ennyire gyűlöli a pártállam azokat, akik szégyellnének segélyen élni, közmunkásként meg a teljes identitását, életét, lelkét elrabolnák a rabszolgáztatás oltárán, megakadályozva, hogy képességeit csiszolván valaha is emberhez méltó, teljes életet élhessen, akkor mi a faszért követelik az erőszakos uzsorát? Akit nem hagynak létezni, az fizetni sem fog tudni.

Egy ennyire retardált szisztéma tényleg leginkább csak a mentális agyhalottaknak lehet vonzó. Akik azért vernyákolnak, hogy mindenki legyen zsellér, és aki nem utolsó csúszómászó féreg, az kiirtandó. Közben nyakló nélkül dobálják rá az emberre az újabb és újabb terheket, aztán miután a hazugságok tengerében ezek a mocskos állatok nekiállnak fuldokolni, óbégassuk azt, hogy koronavírus-járvány van! Ezért kell mindenkinek haldokolni, nem a gyilkos és fullasztó hazugságtenger miatt, áááá…!

Angyal József okleveles adószakértő a következőt írja a „minden körülmények közt roppant mód méltányos” NAV kedvességéről:

Az adótartozások megfizetése sokaknak okoz nehézséget. Az első tanács amit kapnak, hogy nyújtson be fizetési könnyítési kérelmet. Ez illetékmentes. A kérelemhez azonban a NAV tulajdonképpen egy részletes vagyonnyilatkozatot vár el. Olyat, amit korábban az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánított. Az első visszajelzés a fizetési könnyítési kérelem benyújtására a NAV -tól az, hogy még részletesebb és részletesebb adatokat kér be nemcsak az adózó vagyoni helyzetére, hanem a családtagok, eltartottak vagyoni helyzetére is. Ha már teljesen feltárta az adózó a vagyoni helyzetét és az adózó bizakodva várja a NAV határozatát, akkor azzal fog szembesülni, hogy a NAV elutasítja a fizetési könnyítési kérelmet a következő sablon alapján:

pexels-sora-shimazaki-5668792

– az adózónak túl sok a vagyona, jövedelme ahhoz, hogy a tartozás egy részét elengedje a NAV,

– az adózónak túl kevés a vagyona, jövedelme ahhoz, hogy részletfizetést engedélyezzen a NAV,

– az elutasítás következtében a NAV szerint az adózónak pont elég a vagyona, jövedelme ahhoz, hogy egy összegben megfizesse a tartozását.

Ha már főúri kegy meg ingyenesség. Egy olyan bűnszervezet, amelyik csak akkor kedves, amikor büntetgetni meg nyomorítani kell a lakosságot, ne kezdjen erkölcsi magaslatok ostromlásába, miután bajba kerül a saját rendelkezései következtében.

Szintén Angyal József:

Ha egy ügyfél arról tájékoztat, hogy ő már felvette a kapcsolatot a NAV-val, és nagyon kedves volt a revizor, akkor erre azt szoktam válaszolni, hogy akkor baj van. A revizor ugyanis addig kedves, amíg az ő akarata szerint zajlanak az események, a büntetés felé halad az eljárás. Azt a revizort, amelyik rendre megállapítja, hogy az általa végzett ellenőrzéseknél nem történt szabálytalanság, azt rövid idő után kirúgják a NAV-tól.

obegato_fonok

Tisztában vagyok persze azzal, hogy a népnyúzó törvényeket nem a NAFFIA, hanem annak főúri donja, a viktátor hozza. Ám ez esetben minden, az erkölcsösségnek legalább csíráját magában hordozó alkalmazottnak kötelessége volna fejvesztve menekülni a rendszerből akár a nélkülözés terhe mellett is. Ha ténylegesen hinne abban, hogy tevékenységével jót cselekszik, sokszor annyit kapna vissza az Istentől, mint amennyit az ún. „karrierjéből” kénytelen feláldozni.

Akik most, 2021-ben is a fűtött irodából basszák az inkasszót a hajléktalanra, meg a fizetésképtelenre, azok forduljanak már fel végre.

Ja és még valami, amit sokan nem tudnak. Nem a segélyeseknek meg cigányoknak lett kitörölve a TAJ számuk, mint ahogy uszítanak, azoknak biztosítja az önkormányzat. Külföldi magyaroknak szintén, a munkavégzés országában. Azoknak szüntették be a TB-t, akik vállalkozni, művelődni, tanulni, életmódot váltani szeretnének, illetve például olyan terméket létrehozni, melyen éjt nappallá téve és fáradságot nem kímélve munkálkodnak éveken keresztül. Akik szeretnének önállóan létezni a bér -és adósrabszolgaság ellenében. Akik nem kizárólag a nyakló nélküli gyerekgyártásban látják jövőjük zálogát, hanem esetleg valami maradandóbb (szellemi) dolgot szeretnének hagyni a világra.

Azokat a tehetségeket, első generációs értelmiségeket, egyetemistákat (nem nappali, hanem esti vagy levelező), művészpalántákat üldözik, akik a jövő nagy géniuszai és a nemzet büszkeségei lehetnének. De nem engedik, mert jön a végrehajtó.

artist_csaj1

Ez egy ideiglenes kicsatlakozás volna, amit az ütlegelő terroristák aztán permanenssé tesznek.

A törvény által sújtott embereknek nem marad más reményük, csak a hatalom kijátszása. Ha ellenségeik a törvények, ellenségeivé válnak a törvényeknek. Mindig veszélyesek lesznek, akiknek nincs mit veszteniük, mégis telve vannak reménnyel.

– Edmund Burke

Nincsen normális adórendszer. Más országokban jól működő szisztéma, hogy vagy 1-2 évig semmilyen adót nem kell egy induló vállalkozásnak fizetni (legfeljebb az alkalmazottak után), vagy határidő nélkül bizonyos bevételig (pl. Angliában 6500 Font) nincs kötelezettség. Eleve az egy vállalkozás indulásának módja, hogy első évben bevételre sem nagyon számíthat az ember, további 3-4 évig pedig nyereség nincs. Mégis, aki szívesen áldozná valami újra az idejét és energiáit, idehaza miért nem teheti meg?

A KATA, mint tételes adó majdnem egy jól sikerült konstrukció, csak megvan az a baja, hogy vállalkozást kezdeni vele ugyanúgy reménytelen, mivel a kezdeti bevételhiány tényállása ugyanúgy fennáll.

ures_zsebek1

Ha pl. valaki október elsején kiváltja a Katát, annak 2 havi adótartozása keletkezik az évben 2×50000 Ft értékben. Ha feltételezzük, hogy fél évig garantáltan nincs elegendő bevétel (és akkor jóindulatúak vagyunk), a vállalkozó mégis reméli, hogy fél év után visszamenőleg rendezni tudja tartozását, december 31-jével kidobják őt a Katából, mert 100.000 Ft-ot meghaladó tartozása keletkezik. Onnantól normál egyéni vállalkozó, az meg maga a halál.

Egyetlen valódi haszna a KATA-nak ennyi év után, hogy a távmunkában foglalkoztató cégeknél helyettesíti a teljes idős munkaviszonyt, hatalmas lyukat ütvén a költségvetésbe, illetve akinek van egy kevés állandó bevétellel, ám sok-sok éve úgy-ahogy ellébecoló vállalkozása, az spórolhat vele. Egy induló vállalkozó részére sokat nem segít, túl szigorúak a feltételei és óriási költségvetési hiányt okoz.

Ne adjanak hát ellátást, de ne is raboljanak. Szívesen fizetünk ötévente 1 vizitért hatezer Forintot a havi nyolcezer ellenében.

…most a koronavírus-járványban az a legfontosabb, hogy mindenki megkaphassa a védőoltást és a betegség elleni gyógyszer is eljuthasson azokhoz, akiknek szükségük van rá. Ezért a TAJ-szám esetleges érvénytelenítése ebben a két esetben nem jár negatív következményekkel.

pexels-sora-shimazaki-5668494

Nem, nem kell ingyen vakcina a kisemmizett, kifosztott, TAJ-mentesített polgároknak. Megtarthatjátok a patkánymérgeteket.

Amint elegendő számú ember érti a valóságot, a zsarnokok kiignorálhatók a létezésből.
– Larken Rose