Szendi Gábor: Az életmentő magnézium

0

Sokan idegenkednek a szervezet részére nélkülözhetetlen nyomelemek pótlásától. Ami érthető is, hiszen amennyiben a mai világban lenne bármi esélyünk természetesen elérhető étkek betakarítására, nem keletkezhetnének problémáink a különféle vitaminokkal és ásványokkal.

Az ipari termelés azonban a hamis hatékonyság-doktrínának hála szépen kiirtotta a nagyüzemi ételekből azt, amiért a legfontosabb volna őket fogyasztani. Vagyis a gazdag vitamin, nyomelem és rosttartalmuk végett. Márpedig, ha a profit és a ténylegesen laktató, minőségi étel kénytelen egymással ringbe szállni, akkor a profit rendre KO-val alázza ellenfelét.

Mivel az emberek egyre kevesebb növényt fogyasztanak, ráadásul a földek kimerülése miatt a termesztett növényekben egyre csökken a magnéziumtartalom, ezért a nyugati népesség jelentős része magnéziumhiányban szenved, vagy legalábbis elégtelen a magnéziumszintje.

zohre-nemati-hdrudRmTaes-unsplash

Aki nagy nehezen mégis hozzájut valamiféle magnéziumforráshoz, nem feltétlenül muszáj aggódnia az esetleges túlfogyasztás miatt:

… az elfogyasztott magnézium felszívódása nem 100%-os, hanem 24-76% közt mozog…

Akik okosan a D-vitamin fogyasztása mellett döntenek (főleg a téli hónapokban), könnyedén lyukra futhatnak, amennyiben nem szednek mellé a D-vitamin felszívódását segítő magnéziumot is.

… a nagyobb magnéziumbevitel megemeli a D-vitaminszintet… akiben alacsony a magnéziumszint annak hiába magas a vérében mért D-vitaminszint, az nem fog hatni.

accessories-attractive-beautiful-1769920

Míg a D-vitamin hasznosulása alaposan felserken a magnéziumtól, a szervezet rákos sejtjeit ugyanakkor békés szunyókálásra invitálja azok felkeltése helyett.

a magnéziumhiány serkenti a daganatok képződését és az áttétek kialakulását.

Nem kell hát félni a magnéziumtól. Ráadásul a D-vitaminnal ellentétben tabletták nélkül is gazdagon pakolhatjuk magunkba természet anya gondoskodó tevékenységének hála.

A magnéziumhiány okozta kétszeres halálozási kockázat elég beszédes.

piknikezzunk

SZENDI GÁBOR: AZ ÉLETMENTŐ MAGNÉZIUM

Az idézetek forrása: Szendi Gábor: Az életmentő magnézium (www.tenyek-tevhitek.hu)

Figyelem! A webszemle rovat cikkei más szerzőktől átvett írások rövid idézését tartalmazza, benne a forrás szövegére való átlépés lehetőségével. A Revolife szerkesztősége igyekszik az átadásra érdemes gondolatokat összegyűjteni, és azokat mindenféle ellenszolgáltatás igénye nélkül az olvasók számára eljuttatni, a szabad felhasználás alapelveit nem sértve.
Ha a tisztelt szerző mégsem szeretné tartalmainak részletét oldalunkon látni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a “kapcsolat” menüpontban található elérhetőségek valamelyikén, és sikeres levélváltás esetén 24 órán belül gondoskodunk az érintett tartalmak törléséről. Külön kérés esetén a szerző teljes munkássága feketelistára helyezhető.