Még a szart is lenyeletik velünk: emberi ürülékből készült gyógyszert engedélyezett az amerikai FDA

0

Áldását adta az FDA az első, emberi ürülék feldolgozásával készített gyógyszer forgalmazására, melyet önzetlen önkéntesek által beszolgáltatott adományok segítségével fejlesztettek ki.

A hamarosan minden magára valamit is adó patika kínálatában megjelenő szer egy szabvány péntek esti cifra fosás mindennemű dúsgazdag rostanyaga mellett tömény baktériumkultúrát tartalmaz. A kombinált hatóanyag feladata lesz az emésztési panaszaink és az ezek nyomán fellépő bélműködési problémáink enyhítése, ideértve a hasmenést, hasfájást, vastagbélgyulladást és egyéb, gyakran fatális szervi katasztrófát maguk után vonó betegségeket.

Nevezett zavarok gyakori kiváltója a Clostridium difficile baktérium, ami antibiotikum-rezisztenciájánál fogva hagyományos gyógyszerkezelések által nagyon csekély eséllyel pusztítható el. A C. diff legkellemetlenebb tulajdonsága, hogy gyógyulást követően is képes minden hatodik betegnél rendszeres újrafertőződést eszközölni.

Az ürülék táptalajba épített baktériumkultúra viszont segédkezet nyújthat a C. diff leküzdésében, mert a gyógyszer a kórokozó hiábavaló eltávolítása helyett a bélbaktériumok egészséges emberre jellemző arányának helyreállítására hivatott.

menses_1

Korábban végbélnyíláson át végzett beöntés formájában lehetett az efféle alkalmatosságokat a szervezetbe juttatni, ám az újfajta kapszulák szájon át való adagolást is lehetővé tesznek. Hamarosan teljesen újszerű megvilágítást nyer a „szarevő” fogalma, melyet a bifidus essensis leváltásával eme profán szakkifejezésre ezentúl a maguk bélflórájának egészségére messze menőkig tudatos egyéneket illethetjük.

Az előzetes klinikai vizsgálaton, melyet 90 fő kísérleti alany és ugyanekkora létszámú kontrollcsoport mellett végeztek a doktorok, a C.diff fertőzés kiújulásának esélye a kezeletlenek 40 százalékot megközelítő aránya helyett kevesebb mint harmadára, 12,4 százalékra zuhant vissza.

Bemelegítésképp a merőben innovatív gyógyászati eszköz befogadására elkezdhetünk nézni néhány „2 girls 1 cup” nevet viselő oktató videót. Ha ezek sem győznek meg minket a szarevés csodálatra méltó esztétikájáról, hát semmi nem fog.