Albérletben lakni gyorsabb leépüléshez vezet, mint a dohányzás vagy az elhízás

0
Apartment Moving In

Nagyon szeretik a kapitalisták az albérletek koncepcióját, mert a bérlemények által „felszabaduló mobilis munkaerőt” nyugodtan dobálgathatják ide-oda a kényük-kedvük szerint.

A hajléktalanságtól rendre egyetlen befizetetlen csekkre, az éhhaláltól egyetlen kimaradt munkanapra elválasztott zsellér népségre egészségi és mentális állapot szempontjából egyaránt „roppant áldásos” hatása mutatkozik a dicsőséges szabad piacnak.

Az Adelaide-i Egyetem és az Essexi Egyetem mérföldkőnek számító tanulmánya megállapította, hogy albérletben való vegetálás évente több mint két héttel gyorsítja fel a biológiai öregedés folyamatát.

A kutatás megállapította, hogy a bérlés rosszabb hatással van a biológiai óránkra, mint a munkanélküliség (évente 1,4 hét), elhízás (évi 1 hét) vagy a dohányzás (körülbelül 1,1 hét).

Emma Baker, az Adelaide-i Egyetem lakáskutató professzora elmondta, hogy a magánlakások évente “körülbelül két és fél héttel növelik az öregedést” az emberek biológiai órájában, összehasonlítva azokkal, akiknek saját tulajdonú otthonuk van.

Airbnb Art

“Valójában a piaci bérlemények igazán károsak, mert vizsgálataink szerint a szociális bérlőknek valamilyen oknál fogva nincs ilyen problémájuk” – mondta Baker professzor az ABC News Daily podcastnek.

Baker elmondta, hogy a szociális bérbeadás – más néven állami lakásépítés – és a lakástulajdonlás biztonsága pozitív hatást mutat az emberek biológiai órájára azokhoz képest, kik kénytelenek naptárukba minden hónap elejére bevésni a bérleti díj fizetésének határidejét.

“Ha megnézzük az ausztrál lakosság statisztikáit, láthatjuk, hogy az átlagos bérleti idő 6 és 12 hónap közt van” – mondta.

“Tehát az ember rendszeresen tökéletes bizonytalanságban él, amíg ki nem derül, hogy a bérleti szerződést tényleg meghosszabbítják-e vagy sem.”

“Úgy gondoljuk, hogy ez a legfőbb dolog, ami jelentős mértékben hozzájárul az életévek elvesztéséhez.”

Lehet Koltozni

Köszönjük meg szépen a szabad piacnak, hogy életünket ily előkelő módon rövidíti meg.

FIGYELEM: ez egy részben vagy egészben mesterséges intelligencia által generált cikk, melyet a Bing AI hozott létre. Az MI weblapunkon való alkalmazása miértjének megértéséhez kattints erre a szövegdobozra. Az MI-generálta tartalmak esetében mindig ellenőrizd a mellékelt források hitelességét!

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás