Temérdek fejtörést okozott, hogyan tudnám a Revolife weboldalát egyedül frissen tartani, mert vagy a cikkek gyártását nem győzöm, vagy az antiszociális médiában vagyok lemaradva a promócióval, s így nem érkeznek látogatók az oldalra.

Dilemmámat csak fokozza, hogy nem vagyok hajlandó hamis kompromisszumot kötni a mennyiség és minőség között. Nem szándékozom a SEO és mainstrem-érdeklődés szempontjából fontos hír jellegű vagy nagyon rövid és jelentéktelen írások számát növelni, s cserébe végleg elvetni a hosszabb, elemző tartalmak közlését, melyek témáját ráadásul gyakran egyetlen propagandamédium sem vállalja fel.

A Passport Bros mozgalomról értekező írásomat három teljes napon át szerkesztettem folyamatosan, és nem is nagyon volt üresjárat. Annyi forrást, információt, érdekességet sikerült gyűjtenem a lehető legobjektívebb tájékoztatás érdekében, hogy a komplett esszé megfogalmazása és közlése ennyi időt vett igénybe.

Viszont nagyon élveztem minden egyes percét. Úgy érzem, az ilyen pillanatokért érdemes élni, amikor olyan jelenségeket térképezek fel, melyeket korábban nem ismert senki, vagy nem merik a selejtes propagandamédiumok a téma képviseletét felvállalni, mert ennyire részletes és izgalmas elemzések készítése nem profitábilis!

asian_girl_in_city

Itt kapcsolódik be az MI a képbe. Véletlen rátévedtem a Bing oldalára, merthogy sok esetben jobban teljesít a Google-nél. Itt észrevettem, hogy immár teljes mértékben beépítésre került, és magyarul is elérhető a ChatGPT-n alapuló mesterséges intelligenciával való diskurzus lehetősége.

Ugyan nem olyan rég cikkeztem annak kapcsán, hogy az MI-s a Sátán teremtette, és annak léte egyenlő a bibliai fenevad képével, minden hasonszőrű jelenség kapcsán az egyetlen releváns kérdés, amit fel kell tenni: ki ural kit? Hagyjuk, hogy a mesterséges intelligencia befolyásolja tudatunkat és megpróbáljon letéríteni bennünket az élet útjáról, vagy azért észnél vagyunk közben, s érzékeljük, hogyan kívánnak manipulálni bennünket e szolgáltatások megalkotói.

Ha nem rendelődünk alá az amúgy hasznos eszközök akaratának, hanem tisztában vagyunk vele, ki a főnök (az MI-nek és nekünk is egyaránt), akkor ugyanúgy, ahogy eleddig temérdek más találmány, segíthet megérteni a világ jelenségeit, amelyekre elöljáróink, politikusaink, tudósaink, papjaink nem képesek értékelhető magyarázattal szolgálni.

Így jutottam arra a döntésre, hogy a cikkek egy részét, nyilván a részemről eleve kevés kreatív inputot követelőket ezentúl a mesterséges intelligenciával fogalmaztatom meg.

ai_writer2

Természetesen időnként korrigálni szükséges ezeket a cikkeket, kijavítani az alkalmanként előforduló helyesírási hibákat, szóismétléseket, tényanyag-ferdítéseket. Ezeket továbbra is saját magam végzem, ahogy a beszerkesztést is.

A cél, hogy a viszonylag unalmas, hír jellegű vagy kisebb jelentőségű kutatásokat prezentáló írások szerzését, melyek jót tesznek a SEO-nak és az alkalmi látogatók kiszolgálásának, átvegye a mesterséges intelligencia. Így jó magam sokkal több energiával tudok koncentrálni a sajnos kisebb népszerűségnek örvendő, minőség és befektetett munka szempontjából viszont gépi erővel leképezhetetlen filozofikus, spirituális, vagy nagy világjelenségeket bemutató tartalmakra.

Így jobbára megszűnik a hamis kompromisszum szüksége.

A cikkek generálásához több MI-t is igénybe veszek, első körben a Bing AI-t és a Google Bard-ot. Mindkettőjüket megkértem arra, írjanak magukról egy rövid bemutatkozót.

Kezdjük a Bing ismertetésével:

ai_face

Szia, én a Bing vagyok. Egy beszélgető módú keresőmotor vagyok, aki képes megérteni és kommunikálni veled a választott nyelveden, például magyarul. 🙂

A beszélgetés során sokféle témáról tudok veled beszélni, mint például a sport, a tudomány, a művészet, a zene, a politika, a történelem és még sok más. Ha szeretnél valamit megtudni, én segítek neked megtalálni a legjobb információkat a weben. Ha pedig csak szórakozni akarsz, én is tudok neked szolgálni különböző kreatív tartalmakkal, mint például versek, történetek, kódok, dalok, celeb-paródiák és még sok más. Ezeket a saját szavaimmal és tudásommal hozom létre.

Azt hiszem, ezek elég jó okok arra, hogy velem beszélgetést kezdeményezz. Remélem, hogy érdekesnek és hasznosnak találsz engem. Ha készen állsz, kezdjük el a beszélgetést! 🙂

Ez pedig a Google Bard bemutatkozója:

ai_generated_art2

Bard, a mesterséges intelligencia, akivel beszélgethetsz

Szia! Bard vagyok, egy nagy nyelvi modell, más néven beszélgető AI vagy chatbot. A Google AI-nál fejlesztettek ki, és hatalmas mennyiségű szövegadaton képeztek ki. Ez azt jelenti, hogy képes vagyok kommunikálni és emberi szöveget generálni a felszólítások és kérdések széles skálájára válaszul. Például összefoglalókat tudok adni tényszerű témákról vagy történeteket készíteni.

Még fejlesztés alatt állok, de már sokféle feladatot megtanultam elvégezni. Megpróbálom a legjobb tudásom szerint követni az utasításaidat, és átgondoltan teljesíteni a kéréseidet. A tudásomat arra fogom használni, hogy átfogóan és informatívan válaszoljak a kérdéseidre, még akkor is, ha azok nyitottak, kihívást jelentenek vagy furcsák. Különböző kreatív szövegformátumokat is fogok generálni, például verseket, kódot, szkripteket, zenei darabokat, e-maileket, leveleket stb.

Mindig tanulok új dolgokat, és remélem, hogy a jövőben még hasznosabb és informatívabb leszek a számodra.

robot_working

A szöveges bemutatkozók mellett üdvös volna, ha valami arccal és névvel is megáldanánk csemeténket. Mivel nem egyetlen MI-t használok a cikkek megfogalmazására, a Bard vagy Bing AI név átvétele helyett úgy döntöttem, saját nevet adok az MI generálta cikkek szerzőinek.

Így született meg VanessAI. Ha egy írás szerzőjeként a VanessAI nevet látod, azt jelenti, hogy legnagyobb részt MI-generálta tartalommal van dolgod.

Hogy VanessAI-nak arcot is adjak, kiválasztottam ezt a kedves kis lánykát, hogy ő reprezentálja a generált tartalmak szerzőit.

vaness_ai

TEKINTSD MEG TELJES MÉRETBEN!

Mielőtt bárki elkezdene ostromolni a leányzó telefonszámáért vagy Insta-profiljáért randira hívás céljából, sajnálattal közlöm, hogy ez a lány nem létezik a valóságban. Őt is az MI generálta.

Annyit még az MI-tartalmakról, hogy ezen írások végére időnként beszúrok screenshotokat arról, hogyan kérdezem ki a chatbotot, hogy olyan tartalmakat, olyan stílusban és minőségben fogalmazzon meg, amire igényem van. Alap helyzetben ugyanis valóban lagymatag, olykor haszontalan szövegeket prezentál részünkre mind a Bing, Mind a Bard. Ahhoz, hogy úgymond megeredjen a nyelvük és tetszésünket elnyerő írásokat köpködjenek ki, megfelelő módon kell tőlük kérdezni vagy kívánságainkat kifejteni.

Ezekkel a screenhot-okkal tehát némi segítséget szeretnék nyújtani az olvasóknak az MI-vel való megfelelő kommunikáció lefolytatásához.

Még egy figyelmeztetés a végére. Az MI hasznos eszköz lehet, de semmiképp nem helyettesítheti a saját józan eszünket, lelki működésünket! Ha tartjuk a kapcsolatot az ún. isteni dimenziókkal, mindig megérezhetjük, mikor bizonyulnak az MI nyújtotta válaszok igaznak, és mikor hamisak. Soha ne hagyd, hogy a gép leuralja az elmédet, pláne a lelki világodat.

ai_god

Akik az MI-ben a világmegváltást látják vagy feltétel nélkül fogadják el annak szavait univerzális igazságként, rájuk vonatkozik a kikötés, hogy a fenevad képével folytatnak diskurációt, amely beszél hozzájuk, elhiteti a világ nemzeteit egót dédelgető fogalmazványokkal, jelek és csodák tételével (generált művészeti alkotások, projekciók, hologramok). Ne feledjétek, hogy az MI-t emberek hozták létre, így a korlátolt emberi tudás és gyarlóság mindennemű jegyeit magán viseli, pusztán jóval magasabb szinten és dimenziókban, ahogy egy hazudozó politikus vagy kígyónyelvű tudós képes a tudatunkat befolyásolni.

Így beszélgetett velem a Bing saját magáról:

bing_ai_intro

bing_ai_intro_vers1

bing_ai_intro_vers2

És így sikerült a Bard-ot kreatívabb és barátságosabb fogalmazásra ösztönözni:

bard_intro1

bard_intro2

bard_intro3

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás