Mit jelent, ha a kiszemelted megetet az első randin?

0

Sokak számára a tudomány, ill. a tudósok leginkább valahol az ufókkal esnek egy kategóriába megértés szempontjából. Azaz nem zárjuk ki a létezésüket, ám tevékenységükkel kapcsolatban maximum homályos gyanúkat, valamint sejtelmes mítoszokat fogalmazunk meg. Eleve nem is beszélnek egy nyelvet az emberiséggel, hiszen mindenféle krix-kraxokkal, melyeket egymás közt képleteknek neveznek, rejtik el kommunikációjukat a földi élet képviselői elől.

De miért is ne végezhetnének olyan kísérleteket, melyek az emberek legbanálisabb, leghétköznapibb érdeklődési területeinek is megfelel? Ott is rengeteg söprögetni való, valamint megdöntendő mítosz akad.

Vegyük például az első randik esetét. Nem mindennapi fejtörést okoz a legtöbb férfitársam számára, pláne mikor randizás terén még tapasztalatlanok, hova is vihetnék kiszemeltjüket a sikeres randi érdekében, amikor nem ismerik őt eléggé, és nem tudják, pontosan minek is örülnének?

people-2589047

A legkisebb kockázatot ilyenkor talán egy étterem jelentheti, ahol a kedélyes beszélgetés mellett a hölgy több tucat étel közül választhat magának az étlapról, jó eséllyel elkerülvén annak kockázatát, hogy egy szűkösre szabott tevékenységlistán egyetlen opció se nyerje el tetszését. Ilyenkor megtörténhet, hogy menet közben az egyik fél – jellemzően a lány – bizony megeteti a másikat. Leginkább a desszertet szeretik a partner szájába tolni.

Ekkor egy kósza pillanat erejéig megfogalmazódhat fejünkben a gondolat, hogy ez most mit is jelent? Tényleg ennyire törődik velem a másik rögtön az elején, vagy inkább túlzottan gebének tart, akire saját étkezését sem lehet bízni?

Hogy enyhítsenek kissé eltévelyedett lelkünkön, egy étkezési szokásokat vizsgáló tudós csapat mélybe hatóan elemezte a First Dates című TV-műsor első randijait, melyben összesen 792 vacsorás találkozóra került sor.

pexels-andrea-piacquadio-842546

A fenti mennyiségből összesen 58 alkalommal történt meg, hogy a randizó pár egyik tagja (67%-ban a nő) megosztotta ételét a másikkal, majd meg is etette őt. Sok férfitársam persze itt felhorgadhat, hogy biztosan óbégató óvodásnak nézték a fiúkát, akinek még hángedlit is a nyakába kéne kötni. Ugyanakkor ezen eseményeket meglepő nagyságban, 93%-ban követte második randi! Normál találka után, ahol mindenki kizárólag saját tányérjából evett, 57%-ban nem szándékoztak többet találkozni a randizó felek.

A kutatók igyekeznek figyelmeztetni mindenkit, hogy a korreláció nem egyenlő a kauzációval. Amennyiben nem működik az alapvető kémia, valószínűleg nem javít a helyzeten, ha azt mentendő egy flakon tejszínhabot spriccelünk partnerünk szájába nagy zavarodottságunkban.

Azonban ha eleve jó irányba haladnak a dolgok, a másik fél igyekszik ennek burkolt jeleit adni, melynek egyik lehetséges módja a partner megetetése. A tudósok szerint ez a fokozott romantikus érdeklődés jele, ahol érdemes a folytatás, vagyis a párkapcsolat kialakítása felé terelni a folyamatokat.