Egyre nagyobb sikerrel puhítják a fiatalságot a totalitárius megfigyelés befogadására

0

Az idősebb generáció nagyrészt radikális szkepticizmussal és mérsékelt paranoiával kíséri figyelemmel az életünk minden aspektusa feletti kontroll átvételére készülő hatalom akcióit. Nem úgy a fiatalok, akik kvázi beleszületvén a digitális fogva tartás korába semmi kivetnivalót nem látnak a lakásokban szétszórt kamerákban, szenzorokban, ellenőrző készülékekben. Jobbára azt sem bánnák, ha a Nagy Testvér 0-24-ben figyelné őket.

Egy kutatás szerint a Z-generáció csaknem egyharmada örömmel fogadná, ha megfigyelő kamerák kerülnének minden lakásban kötelező érvénnyel elhelyezésre a hatalom által. Természetesen a kérdőív fogalmazása roppant manipulatív volt, mivel ama hazugság mentén kívánták befolyásolni a fiatalságot a pozitív válaszadásra, hogy a totális megfigyelés által meggátolható a családon belüli erőszak, lelki bántalmazás és illegális tevékenységek kibontakozása.

A 30-44 év közti Y-generáció már jóval szkeptikusabb attitűddel viseltetik a mindent látó szem hálószobánkba ültetése iránt, s csak 20 százalékuk szerint volna jó ómen átengedni a hatalomnak a hálószobánk feletti közvetlen uralkodás jogát. A 45 felettiek radikálisan elutasítják az ideát – alig 6 százalék kívánja átadni a teste, lelke és elméje feletti kontrollt vadidegenek kezébe.

Meglepő módon nem kizárólag „racionális” indokokat fogalmaz meg a hatalom az emberiség magántulajdon sorba taszítására. Szociális infrastruktúra fedőnév alatt kívánnák újból interakcióra, szocializációra, gyerekvállalásra kényszeríteni az emberiséget, mesterséges incentívák, szociális pontszámok, piszkos pszichológiai trükkök bevetésével.

npc_society

Sajnos az emberi faj végleg elidegenedett környezetétől, de még saját lététől is. Napjainkban is mindent felülről diktálnak nekünk, s amennyiben nem a hatalom kívánságainak megfelelően cselekszünk, ártatlanul is megbüntetnek minket. Egyetlen különbség, hogy egyelőre a totalitárius teljhatalom nyílt színi fizikai jeleitől jobbára megkímélnek bennünket.

Ám ami késik, nem múlik. El kell jöjjön a fenevad kora a maga bélyegével, chipjeivel, kameráival, másodperc alapon diktált kötelező interakcióval, hogy az emberiség továbbra is békésen alukáló hányada felfogja végre, mennyire az élet ellen cselekszik, amikor ezt az elmebeteg és aberrált szisztémát szolgálja.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás