Rekord mennyiségű ártatlan embert tettek el láb alól az amerikai rendőrök 2022-ben

0

Mit csinálunk rosszul?

– Kérdezik szégyenkezve a hitelességüket vesztett amerikai rendőrök, akik évről évre egyre több embert tesznek el láb alól.

Bő három évvel a George Floyd-gyilkosság, a nyomában kirobbanó tüntetéshullám, valamint a béka alsó fertálya alá süllyedt renoméjú rendőrőrsök feloszlatását követően esetleg tanulhatnának valamit drágalátos biztos uraink. Mégis, inkább ellenkező irányba bontakozik ki „fejlődési” vonaluk.

Ahogy 2020-ban 1152, majd 2021-ben 1145 embert öltek meg a zabolázatlanul őrjöngő rendőrök, úgy kisebb fluktuációktól eltekintve az elkövetkező években is várható a rendőri brutalitás elszabadulása. Olyannyira igaz az állítás, hogy 2022-ben nemhogy csökkent volna, de egyenesen 1176 főre növekedett a maskarás fakabátok által lelövöldözött áldozatok száma, ami egyben abszolút rekordot is jelent az USA történelmében.

egeszseg_vedelem

Mindezen adatnak jóformán semmi köze az áldozatok agressziójához, vagy ellenszegülő magatartásához. Az esetek alig 31%-ában zajlott le halálos végkimenetelű tűzpárbaj bűncselekményt elkövető bűnözőkkel, 46 százalék esetén viszont az alany semminemű bűncselekményt nem hajtott végre, de még szavak szintjén sem mutatta ellenállás jelét.

Nem is szabad feltétlen hitelt adni a közölt statisztikáknak, hiszen azok az amerikai rendőrség saját nyilvántartásából származnak. A Lancet tudományos szaklap jelentése szerint a valós szám valahol a hivatalosan elismert duplája, azaz 2400 fő környékén lehet.

Immár a rendőrség puszta léte is kritikus nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ország lakosaira nézve. Példának hozzák a folyóirat szerkesztői, hogy akár 55-szörös arányban magasabb az esélye, hogy egy embert rendőr öljön meg, mint egy terrorista, kiknek minden csatornán mutogatott képével az állam a teljes népességet rettegésben és totális megfigyelés alatt tartja. A biztonságuk érdekében, persze.

Nem csak emberölésben, de vagyon elleni bűncselekmények elkövetésében is élen jár a rendőrség. Bár az állig felfegyverzett kopók rémképe idehaza kevésbé feszélyez minket, közkedvelt szokásjoga a hatalomnak átvert és tönkre tett adósok zavartalan utcára hajításokat lehetővé tevő kilakoltatási asszisztenseket vezényelni a bűntett színhelyére. A bamba fejükből kibámuló fakabátok ahelyett, hogy megakadályoznák a rablóbűnöző bírósági végrehajtó ténykedését, inkább segédkezet nyújtanak a lakás kirámolásában és az áldozat személyes tárgyainak elrablásában.

police_state1

Mindezen cselekedet műveléséhez nem is feltétlen szükséges bíróság által jóváhagyott végzés, ahogy az USA-ban sem. Bárminemű visszaigazoló dokumentum jelenléte nélkül, sima szóbeli parancsra segítik az ostoba fakabátok a ház kirablását, mikor ott a helyszínen a tetten ért elkövető.

És ilyenek kezébe adnak életveszélyes lőfegyvert.

Egy kérdést tegyenek fel végre maguknak a mélyen nem tisztelt rendőrök:

Nem gondolnak néhanapján arra, hogy esetleg ők volnának a rosszfiúk ebben a történetben?

arewethebaddies

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás