Olajplatformot mintázó akvapark épül a Perzsa-öböl kellős közepén Szaúd-Arábiában

0
The Rig Arabia

Akinek a sivatagba felhúzott katari akvapark nem nyerné meg tetszését, annak itt van alternatívaként egy hasonlóan ambíciózus projekt… most épp a tenger kellős közepén.

Szaúd-Arábia tervei között szerepel egy lenyűgöző vízi vidámpark létrehozása, amely egy elhagyott tengeri olajplatformon kap helyet. A “The Rig” névre keresztelt projekt a Szaúd-Arábia 2030-as víziójának részeként jött létre, amelynek célja az ország gazdaságának diverzifikálása és különösen a turizmus iparágának fellendítése.

A közel 150 ezer négyzetméteres extrém vidámparkban hullámvasutak, tengeralattjárók, bungee jumping és ejtőernyőzés is helyet kap, valamint három szálloda és tizenegy étterem is megtalálható lesz a Rig összekapcsolt platformjain. A projekt egyedülálló turisztikai látványosságként kerül bemutatásra, amely várhatóan világszerte vonzza majd az extrém élményekre vágyakozó vendégeket.

A vízi vagy víz alatti attrakciók listáját gyarapítják az extrém sportolási lehetőségek, vízi szórakoztató központok, sőt, mélymerülésre is lehetőség adatik. Szárazföldön sem maradunk programok nélkül, itt többfunkciós arénák, E-sport zónák, bevásárlóközpontok, gyerekmegőrzős és relaxációs komplexumok várják a betérőket.

A látogatók helikopterrel, valamint egy 50 kikötőhellyel rendelkező szuperjacht kikötőn keresztül érhetik el a Riget. A projektet a világ legnagyobb tengeren fekvő többcélú építményeként, valamint az első olyan turisztikai célpontként hirdetik, melyet tengeri olajplatformok ihlettek.

A Rig egyéb attrakciói között szerepelnek a kábelautók, hullámvasutak, zip vonalak és akadálypályák. Több mint 70 ilyen programlehetőség tervezése van folyamatban, amelyeket 11 étkezési hely és három szálloda egészít ki, összesen több mint 800 luxus szálláshellyel, amelyek különböző igényeket elégítenek ki. Zenei -és táncshowk, illetve a világ minden tájáról meghívott celebritások is tovább növelik a programok színvonalát.

A Rig nem csak izgalmas kalandokat ígér, hanem világszínvonalú létesítményeket is, beleértve a szállodákat, éttermeket és egyebeket. A tervek szerint egy éttermet a levegőben fognak felfüggeszteni, így az étkezés is magaslati élménnyé válik.

A Rig fejlesztését az Oil Park Development Company (OPDC) végzi, amely a Szaúd-Arábiai Közvetlen Befektetési Alap (PIF) leányvállalata. A Rig célja, hogy 2032-re naponta akár 10 000 látogatót is fogadhasson, ezzel újradefiniálván a kalandturizmus fogalmát.

035 Guests Access Rig Cruise 689209875

Ez az innovatív kezdeményezés Szaúd-Arábia elkötelezettségét jelzi az olaj- és kőolajtermékek iránti függőség csökkentése és a bevételi források diverzifikálása felé. Az állam 1 billió dollár tőkealapot szán az ország poszt-olaj korszakba való átvezetésére. A Rig megvalósítása nemcsak a turizmus, hanem az ország gazdaságának egészének új dimenzióját nyithatja meg.

The Rig Theme Park2 Image 1f8e03

FIGYELEM! Ez egy részben vagy egészben mesterséges intelligencia által generált cikk, melyet a Microsoft Copilot hozott létre.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás