A foci VB után is teljes gőzzel folytatja Katar a maga nevetségessé tételét: megnyílik minden idők legnagyobb vízicsúszdaparkja a semmi közepén

0

Úgy tűnik, az idei foci VB kétszázmilliárd dollárja nem biztosított elegendő költekezési lehetőséget Katar népének, újabb meg újabb ostoba projektekbe kell önteniük a tisztára mosandó olajpénzüket.

Meryal Water Park néven nyílik hamarosan minden idők egyik leghatalmasabb vízicsúszdaparkja, mely igazán impozáns paraméterekkel bír. 12 csúszdájából 2 darab is világrekordernek számít magasság szempontjából.

Az élménypark nem készült el a foci vébé kezdetére, így a neves sportesemény kifogástalan színvonal mentén történő megrendezését követően felfutó helyi turizmusnak kell majd eltartania a monstrumot. Egyelőre nem tudni, melyik nap várható a nyitás.

A komplexum dizájnja, valamint koncepciója egyaránt tökéletes eleganciával viszonyul annak építési költségeihez, illetve az azt körülölelő panorámához. A semmi közepére összehordott kis homokszigetre kell elgyalogolnia a vízi élményekre vágyakozó vendégeknek, melyből látványosan kimagaslik az impozáns, 80 métert is meghaladó magassággal bíró csúszda-katyvasz. A tervezők szerint a csúf szörnyeteg formatervezését a Katar védjegyének számító olajfúrótornyok ihlették, azok mindennemű (zéró) esztétikai potenciáljával együtt.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás