Kezdi felfedni a hatalom, mennyire lehet komolyan venni az oltakozásra buzdító szólamaikat. Annyira bizonytalanok abban, sikerül-e végül kiépíteni univerzális rabszolgatartó diktatúrájukat, hogy „mesés” juttatások garmadáját ígérik be boldog-boldogtalannak, csak sikerrel végződjön a mesterterv.

A „vakcináért egy pofa sör” ideológiáját washingtoni aktivisták nyitották, akik az oltás felvételéért cserébe egy zacskó marihuánát ígértek be a nebulóknak. Nem túl erős kezdés, de azért akadnak még a sorban több-kevesebb előnyt ígérő licitálok, akik ajánlataiból lehet válogatni.

Idehaza az első fecske Fekete-Győr András, a Momentum elnöke volt, aki százezer Ft jutalmat ígért be az oltató polgárok részére, ám e felvetést végül a hatalom lesöpörte.

Kicsivel később, vagyis épp a napokban a hatalmi gárda mégiscsak felmelegítette a mindenféle pitiáner előnyök ígéretének ötletét az „oltakozásért” cserébe. Olyan kedvezményekét, melyek bő egy évvel korábban minden polgár részére alanyi jogon jártak, mint kijárás az utcára maszk nélkül, étteremben étkezés, edzőtermek látogatása, illetve esküvők tartása. Hát, eddig súlyos mínuszban van a hatalom. Ha egy generációtól elvesznek mindent, majd egy év elteltével feltételesen visszaadják a jogfosztások felét, attól még nem leszünk kvittek.

useless_mask2

Érezhetik is a száraztészta-kufárok, hogy narratívájuk legitimitása végveszélyben forog, ezért egyes hatalmi tekintélyek, illetve polgármesterek igyekeznek további előnyöket generálni a rendelőkben épp sorra kerülő fiatalság részére.

Szaniszló Sándor, Budapest XVIII. kerületének polgármestere például dupla mozijegyet, illetve popcornkólát ígér a szurit felvállaló helyi fiatalok részére, hithűen demonstrálván, mennyire az emberiség egészségének megőrzése a cél. A polgármester úr két legyet üt egy csapásra: a hamarosan választókorba lépő lurkókat az oltásra való hatásos buzdítás mellett a két kiló krumpli és száraztészta ellenében megfelelő helyre húzandó X filozófiájának elfogadására is felkészíti.

A kamara a bankszövetséggel karöltve egy extra szabadnapot kíván bevezetni az oltáson átesők részére. Bájos, hogy a csődbe jutó ellehetetlenített vállalkozások, adósrabszolgaságba taszított tömegek vérén és verejtékén élősködő, azok nyomorából hasznot húzó bankrendszer az egyetlen megoldást (Endlösung) jelentő koronavírus-oltások éllovas propagátora, mely az egyre betegeskedőbb emberiségnek köszönhetően jól felpumpált gyógyszariparban is jelentős érdekeltségekkel bír. Minél több a beteg, annál nagyobb a haszon.

A legkreatívabb ösztökélő rendszer azonban nem idehaza született, hanem az USA-beli Ohio-ban. Ott 5 szerencsés, 18. életévét betöltött polgár nyerhet egyenként 1-1 millió dollárt, melynek sorsolását május 26-tól kezdve hetente végzik. Ugyanakkor a 18-on aluli kölkök is örvendhetnek, hiszen szintén 5-en négyéves iskolai ösztöndíjra lehetnek jogosultak!

Dupla nyereményjáték ez, hiszen az oltással már eleve feljegyzik magukat egy izgalmas szerencsejátékra, aminek neve orosz rulett.

Még egy érdekes promóció várható, mégpedig a különféle koncert -és fesztiválszervező cégek részéről. A szintén amerikai Red Rocks amfiteátrum koncertjeire akár igazolvány nélkül is beléphetnek a fiatalok, mivel a bejáratnál lehetőség van az egyetlen dózist igénylő Johnson & Johnson oltás beadatására. Nagy valószínűség szerint sajnos semmi olyan anyag nem lesz bennük, ami a koncertek hangulati szintjét növelné.

Egyetlen izgalmas kérdés maradt hátra. Vajon mindezen előnyök vetekszenek-e az oltatlanokra váró busás jutalmakkal, mint például hogy nem kell többé bejárni rabigáskodni a rabszolgatartók rabszolgatelepeire, ebből következően alanyi jogon és ingyen jár minden földi jó az otthon rekedt polgárnak, hiszen ő nem tehet arról, hogy nem engedik bejárni a megélhetését megakadályozó munkáltatók.

Meglátjuk jó fél-egy év múlva, ki jár jobban.

tlikeqy1h4x61