Évről évre több embert öl meg a környezetszennyezés, mint a koronavírus

0

Alig néhány hónappal ezelőtt kaptuk az infót a Vöröskereszttől, hogy a klímaválság sokkalta nagyobb probléma a koronavírusnál, máris újabb pofon éri a vérmes propaganda mentén felfokozott rettegtetés intézményét.

Egy jelentés szerint 2018-ban a fosszilis üzemanyagok égetése mentén létrejött szennyezés 8,7 millió ember halálát okozta, mintegy kétszer annyiét, amennyit a koronavírus (vagy inkább a hozzá kapcsolódó halálkampány) másfél év leforgása alatt.

Mindezek ellenére a hatalom nem erőszakol maszkot a gyárkéményekre és nem kényszeríti karantén mögé a nagyvilágban szabadon járó-kelő szmogfelhőket. Úgy tűnik, kizárólag az emberrel lehet hatásos módon művelni a totális jogfosztás diktatórikus játszmáját. Napjainkban a gyári szmog, valamint a négy fal közé kényszerített emberek „védekezése” nyomán keletkező szétdobált szemét mind egyre nagyobb szabadságot vívnak ki maguknak az élő organizmussal szemben.

A szmogfelhők révén megfullasztott emberiség mennyisége területi alapon nagy egyenlőtlenségeket mutat. A halálos áldozatok mintegy 70%-a két országban, Kínában és Indiában keletkezik, ahol az emberek 30%-a hull el a fosszilis tüzelőanyagok következtében. Európában, illetve Észak-Amerikában 13-16% közötti az ugyanezen okból létrejövő áldozatok arányszáma, a legalacsonyabb, 3-6% pedig az afrikai, illetve dél-amerikai kontinensen hull el a szennyezés miatt.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás