Elárasztották az arcmaszkok az óceánokat

0

Miközben százasával hordatnák velünk a maszkot az agyalágyult „tudósok”, minden létező rekordot megdöntött az óceánok habjai közt vergődő veszélyes hulladék mennyisége.

Számítások szerint mintegy 52 milliárd maszkot sikerült forgalomba állítani az elmúlt egy évben. Ezen alkalmatosságok, gyártási technológiától és a felhasznált anyagoktól függően akár 450 év (!) alatt bomlanak le természeti körülmények között.

A Hong Kong-i székhelyű OceansAsia nonprofit szervezet korábbi megfigyelései alapján a világ veszélyes, nem lebomló (többnyire műanyag) hulladékainak végül 3%-a köt ki tartósan az óceánokban kavarogva. Ez összesen 12 millió tonna mennyiséget jelent minden egyes évben. A bomlás hiánya végett a tengerekben halmozódó szemét mennyisége nyilván évről évre növekszik, azaz minden egyes esztendőben ennyivel több betakarítatlan, veszélyes hulladék utazgat az óceánok felszínétől egész a fenekükig, mit sem törődvén a karanténnal meg a kötelező védőoltással.

Az elmúlt év során előállított 52 milliárd maszk alapján kiszámolták, hogy röpke 12 hó leforgása alatt 1,56 milliárd arcmaszk kavaroghat gazdátlanul a nagyvilág vizei mélyén.

siren-5279763

Van valami irónia abban, hogy még az élettelen tárgyak is magasabb rendű szabadságfokot élveznek a nagyvilágban az embernél, hiszen szabadon járnak-kelnek, amerre csak útjuk vezet. Nem állnak útjukban szigorú korlátok, meg COVID-útlevelek.

A műanyag hulladékok éves szinten 100 ezer tengeri emlőst, milliónál is több madarat, valamint megszámlálhatatlan mennyiségű halat nyírnak ki. A maszkok ártalmait egyelőre csak mostanában kezdik feltérképezni, de Brazília partjainál már találtak halott pingvint, ami egy N95 maszkot nyelt le, Angliában pedig egy sirályt sikerült néhány munkásnak megmenekíteni a nyaka köré tekeredett fojtogató pántoktól.

Mintha a természet pusztán tükörképe volna az emberiség „roppant mód értelmes” COVID-hisztériájának. Rettegjünk a tüdőt (valójában agyat) támadó rettenetes vírustól fulladozással!

geniusmeme

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás