A kapitalizmusnak köszönhetően nem jut elegendő vakcina a lakosság részére

0

Ki gondolta volna, hogy a kapitalista rendszer életellenessége egyszer még a hasznunkra lehet? Most, hogy élesben vizsgázik a rendszer annak képviselői által fennkölt hangon hangoztatott magasztos szólamokból, az érdemjegy bizony roppant erőteljesen konyul az elégtelen felé.

A szabad piac, valamint láthatatlan kéz istenség rendezőelve nyomán keltett káosz a saját hányásába fullasztja bele a pártállami erőszak révén fenntartott koronavírus-riadalmat, miután a harmadik világbeli országokban krónikus hiány keletkezett vakcinákból. Azokat ugyanis mindegy szálig a gazdagabb nemzetek, illetve azok burzsoáziái markolják fel magának.

Míg a mengelei kedvükben járó doktorok az USA-ban, valamint Nyugat-Európában tobzódnak a vakcinabőségben, február végéig legalább 130 olyan fejlődő ország létezett, melyek vészhelyzeti alkalmazás céljából sem kaptak egyetlen darab oltást sem a nyugati országok gyáraitól.

Ahogy azt a roppant józan belátóképességgel felvértezett Rockefeller Alapítvány sci-fi írói megálmodták, a pandémiából az eleddig lenézett, kizsákmányolt, kifosztott, putrisorban tartott harmadik világbeli országok akár még győztesen is kikerülhetnek, majd a járvány elvonultát követő fejlődési hullám éllovasai lehetnek.

child-2769913

Míg a „fejlett, felvilágosult” nyugati országok az erőszakos COVIDiktatúra elnyomása alatt sínylődnek, ezen bantutanyákra maximum saját diktátoraik jelentenek kisebb veszélyt, akik viszont nagy többségben vagy tagadják a koronavírus-járvány létét, vagy pedig semmiféle komolyabb intézkedést nem foganatosítottak ellene. Nem vernyákolja egész nap a tévé fejvesztve, hogy mind meghalunk, és a megmentő messiás kizárólag a földre szállt Vakcina lehet, hanem hagyják saját népüket békében és nyugalomban együtt élni. Az oktalan riogatás mellőzése, illetve a rengeteg napsütötte óra közbeni szabad ég alatt tartózkodás nem is biztosíthatna ideálisabb környezetet a koronavírus létének pokollá tételéhez, világgá üldözéséhez.

Amíg mi halódunk, ezen korábban szerencsétlen, a gyarmattartó rabszolgaság alól frissen felszabaduló közösségek lehetnek az új felemelkedés potenciális éllovasai. Mivel ősközösségi hagyományaikat, valamint a természet rendjével való harmonikus együttélést nem tagadták meg, illetve nem rimánkodnak térdre borulva az antikrisztusi vakcináért, méltónak találtatnak a mennyek kapuin való belépéshez. Ahol ugye alanyi jogon se koronavírus, se oltás nincs többé.

Bár az imperialista országok baloldali aspiránsai igyekeznek minden követ megmozgatni, hogy a COVID-rettegtetés, valamint vakcináztatás erőszakos doktrínája e nemzeteket se kerülje el, egyelőre úgy tűnik, a modern kori homo vakcinus az összes injekció-szállítmányt megdézsmálja, egy falatot se hagyván másoknak a rettegés és félelem modernkori szakrális jelképéből.

shipment1

Kutatók szerint az ellátási lánc, melyeket felett a nagy gyógyszergyártó cégek szabadalmaik révén monopolhatalmat gyakorolnak, képtelen kielégíteni a világ lakosságának igényeit vakcinákkal. Mindezen húzás akár 7 évvel is meghosszabbíthatja a COVID-válság idejét. Ennyivel tart tovább a járvány leküzdése a szabadalmi rendszer miatt, melyet a szabad piac felkent hívei hallelujázva ünnepelnek.

A UNICEF, a GAVI, valamint a WHO együttműködésével létrejött COVAX hivatott véghez vinni az oltások igazságos elosztását. Mégis akadnak problémák házon belül is: az olaszok például egy Ausztráliának szánt szállítmányt blokkoltak abbéli frusztrációjukban, hogy Európában általános hiány lépett fel a messiás vakcinákból.

A COVAX alapítása ellenére világszerte mintegy három tucatnyi ország kötött különutas szerződést a gyártókkal, megkerülvén a hivatalos csatornákat. Magyarország is egyike ezen nemzeteknek.

A vakcina-válság világossá tette a világ lakossága részére a gyógyszer-szabadalmi rendszer alapos felülvizsgálatának, vagy akár megszüntetésének szükségét. Egy nemrég keletkezett felmérésben például a híresen imperialista USA lakosságának 70%-a támogatná a luxusprofitra lehetőséget adó gyógyszer-szabadalmak beszántását, mely rendszer, mint látható, extra pénzesővel jutalmazza a mesterségesen generált hiányt.

oltment

A receptúrák (melyek gyakorlatilag mindegy szálig mesterséges molekulákat, illetve kemikáliákat jelentenek, mivel természetes gyógymódokat nem lehet szabadalmaztatni) felszabadításával akár minden ország létrehozhat saját vakcinagyártó üzemet, és terítheti az oltásokat saját lakossága részére a pénzügyi csőd, illetve mesterséges hiány kockázata nélkül.

A fentiek mellett az is komoly aggodalomra ad okot az államok részére, hogy mire sikerülne a lakosság nagy részét beoltatni, máris megjelenik egy újfajta mutáns, illetve veszíti el hatását a beadott vakcina, így kezdhetik az egész folyamatot elölről.

Igazuk van a libertáriusoknak, tényleg a kapitalizmus a legjobb gazdasági rendszer. Sokat kellett várni, de mindez végre élőben is bebizonyosodott.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás