Marakodnak a gazdagok a koronavírus-vakcinákért

0

Aggódnak a kórházak, mert az „életmentő” koronavírus-oltások nem érkeznek meg időben hozzájuk. Azokat ugyanis nagyrészt a gazdagok markolják fel, akik nem pusztán a maguk részére szükséges mennyiséget igyekeznek birtokolni, hanem feketepiacot is teremtenének a felhalmozással, majd későbbi fű alatti értékesítéssel.

Bár az egészségügyi dolgozók prioritást élveznek a vakcinára, betolakodnak a sor elejére a milliomosok, akik még a köznép előtt szeretnének túlesni az életmentőnek gondolt szurkálgatáson.

Az Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP) egyértelműen a járvány során nélkülözhetetlenné váló munkaerőt oltatná be először. Ebbe a kategóriába tartoznak az egészségügy különböző területei mellett a vendéglátósok, akik napi szinten sok-sok emberrel foglalkoznak, illetve a bolti eladók, akik elsődleges fontosságú frontvonalbeli alkalmazottakká váltak az ellátási lánc összeomlásának megfékezése szempontjából.

Bejelentkezett azonban helyükre a financiális szektor, akik abszolút nélkülözhetetlennek és feláldozhatatlannak állítván be magukat igyekeznek előrenyomulni. Egyes képviselőik odáig pofátlankodnak, hogy átiratnák a „nélkülözhetetlen munkaerő” fogalmát, saját magukat helyettesítvén be a korábban hősként tapsolt boltosok és ápolók helyére.

noverke1

Furamód mindezzel párhuzamosan a Pfizer fejese nem iparkodik befecskendeztetni magának a saját cége által gyártott vakcinát, mivel nem szeretne udvariatlanul tolakodni a sorban. Tán tudhat valamit, amit a többi burzsuj nem?

Nem feltétlenül jár rosszul a köznép a burzsoázia marakodásával. Amennyiben később mégis kiderülnek hátrányos, vagy egyenesen veszélyes mellékhatásai a COVID-oltásoknak, legalább megszabadulhatunk egy roppant kártékony és felesleges kaszttól, miközben az általuk partvonalra vetett átlagpolgár megmenekülhet.