A Beatlest is kenterbe veri Taylor Swift sikere

0

1964-ben a Beatles együttes hosszú évtizedeken át érinthetetlen rekordot állított fel: az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistán az első 10 helyből nyolcat az ő slágereik birtokoltak. Egészen 2021-ig kellett várni a trónfosztásra, mikor a Drake nevezetű rapper megdöntötte a Beatles megingathatatlannak hitt uralmát, s 9 dallal foglalta el a slágerlista top 10-ének pozícióit.

Azt hihetné az ember, egy ilyen rekordot már nem lehet überelni, vagy pedig újabb évtizedek szükségesek a nem mindennapi attrakcióhoz. Azonban Taylor Swift nemrég mind a 10 rendelkezésre álló pozíciót feltöltötte a maga slágereivel, mely esemény az október 21-én napvilágot látott Midnights című albuma nyomán következett be.

Mondanom sem kell, hogy ez a rekord gyakorlatilag túlszárnyalhatatlan, így ha akadna is valaha olyan előadó, aki Taylor-höz hasonlóan mind a 10 helyet betölti, az már csak örök másodikként kerülhet a Guinness rekordok könyvének apró betűs lábjegyzetei közé.

Nem pusztán ezzel, hanem a top 10-es dalok összesített mennyiségével is sikerült kenterbe vernie mindenkit, a kollekció ugyanis kereken 40 dalt számlál. A korábbi rekorder Madonna volt, aki 38 slágerrel tanyázott karrierje során a dobogó csúcsának környékén.

 

Nem sok időt vesztegetett Taylor az ünneplésre: néhány nappal később bejelentette, hogy nemzetközi turnéra indul, melynek első, USA-beli állomásait 2023 márciusa és augusztus eleje közt járja be. Felmerülhet a kérdés az európai fesztiválok szempontjából viszonylag kedvezőnek mondható dátumbontás kapcsán: vajon jön majd a Szigetre is?