Nem biztos, hogy erről álmodott: új féregfajt neveztek el Taylor Swift után

0

Taylor Swift nagy kedvence az amerikai vidék lakosságának, hiszen elsősorban country stílusú dalaival (mely nálunk talán a cigányzenének feleltethető meg) robbant be a köztudatba jó tizenöt évvel ezelőtt. Azóta az Egyesült Államok egyik legkeresettebb zenészének számít, turnéi rendre telt házzal zakatolnak, az antiszociális médián pedig százmilliós nagyságrendű követőszámmal rendelkezik.

Derek Hennen virginiai entomológus (rovarkutató), Jackson Means és Paul Marek nevű kutatótársaival egyetemben hatalmas rajongója Taylor Swift-nek. Hogy lelkesedésüket – a maguk módján, persze – méltóképp kifejezhessék, épp kapóra jött részükre egy új százlábú faj, melyet nemrégiben fedeztek fel.

A művésznő tiszteletére a féregfajt nannaria swiftae-nek, magyarra fordítva sebes (=swift) csavart karmú százlábúnak nevezték el.

Derek Hennen a következő szavakkal indokolja a nem mindennapi gesztus véghez vitelét:

Nagy rajongója vagyok Taylor zenéjének, és a mesterképzésen sokat hallgattam a dalait. Művészetével örömöt hozott az életembe és átsegített a nehéz pillanatokon, ezért szeretném kifejezni a tiszteletemet iránta. Mivel az új fajt Tennessee-ben fedeztük fel, és Taylor egy időben élt Tennessee-ben, úgy gondolom, találó elnevezést alkottunk meg.

taylor_swift_fereg

Derek fene nagy vakbuzgóságában be is taggelte Taylor Swift-et a közösségi média-platformokon, hogy közölje vele az euforikus örömhírt, Taylor azonban napokkal annak teljes világot bejártát követően sem kommentálta a gesztust. Talán kiakadt azon, hogy a százlábú nem passzol kellőképp a kosztümje színéhez.

Természetesen, amennyiben Taylor Swift azon puffogna, hogy miért pont egy férget neveztek el róla, Dereknek erre is akad egy csattanós válasza:

Tudom, hogy nem mindenki szereti annyira a rovarokat, mint én, de azért remélem, hogy kedves gesztusnak veszi. Nekünk tudósoknak hatalmas megtiszteltetést jelent, mikor egy új fajt neveznek el rólunk, reményeim szerint ő is így érzi.

Derek Taylor előtt saját feleségéről is elnevezett egy százlábút, melyre a „nannaria marianae” nevet ragasztotta. Az asszony megfogta az Isten lábát ezzel a legénnyel.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás