Komolyzenei félóra: hardstyle koncert zongorával, csellóval és hegedűvel

0

Nincs is értelmetlenebb vállalkozás, mint kőkemény zenei műfajok neves darabjait áthangszerelni békés és lágy hangzású hegedűre, zongorára, csellóra, vagy olykor hárfára. Szinte senki nem gondolná, hogy az összeegyeztethetetlen műfajok vegyítéséből valami igazán egyedi műsor kerekedik ki, még ha a stíluskeveréket nem is feltétlenül fogadja be mindenki gyomra enyhe émelygés nélkül.

Dr. Peacock és barátai élő hardcore operájáról már tudósítottam, most pedig a másik nagy műfajbeli kedvencem, Hardstyle Pianist tartott egy koncertet, aki – mint az roppant lényegre törő művésznevéből is sejthető – hardstyle zenéket zongorázik el. Persze nincs egyedül műsorával: egy szépséges hegedűs, egy csellós(?), valamint három vokalista is elkíséri előadásaira, de akadt olyan koncertje korábban, melynek hangulatát vonósnégyes is növelte.

A mostani fellépés meglehetősen rövidkére sikeredett, így azonban talán még a fél óra dübörgés hiányában már elvonási tünetekben szenvedő gabberek is végig tudják ülni a kulturális kikacsintást.

Külön piros pontot kap, aki az elhangzott zenék mindegyikét, eredeti előadóval és számcímmel meg tudja nevezni.

0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás