A legnagyobb felfedezett tehetségek, valamint a látványos és érdekes előadások listáját követően zárásképp emlékezzünk meg azon műsorokról és előadóikról is, akik roppant vidám perceket okoztak közönségüknek, valamint a YouTube-nézőiknek, ám jobbára pontosan ellenkező okból, mint a mindannyiunk szívét megmelengető valódi, emlékezetes produkciók.

Az alábbi kis összeállítás azon színpadra állt nevezőket mutatja be, kik nem mindennapi megdöbbenést, alkalomadtán heveny röhögőgörcsöt idéztek elő akár a közönség, akár a zsűri soraiban a hol szándékosan, hol akaratuk ellenére komikusra sikeredett előadásaikkal.

FIGYELEM: Sajnálatos módon a legtöbb, zsűri-kommentárral is ellátott videó eltűnt a YouTube-ról, így kénytelen voltam azokat vágott változatokkal helyettesíteni.

10Aaron, a Disney Herceg

A huszonéves énekes az egyik legsikeresebb modern Disney-mese, a Jégvarázs (Frozen) ismert betétdalát dalolta el nem várt minőségben, kinek produkcióját az egész közönség hullámzása és közös éneklése kísérte. Amanda Holden, a zsűri legnagyobb Disney-rajongója teljességgel kiakadt az egyedi előadáson, viszont a másik három tag bizalommal szavazott igent Aaron produkciójára, feltéve, ha az elődöntőn elénekli az általa következő feldolgozandó darabnak ígért Hakuna Matata-t. Sajnos erre végül nem került sor, mivel a srác visszatáncolt a versenytől az élő műsorok előtt.

9Andy, a Tequila guy, ki karaoke előadásával az egész show-t meghekkelte

Andy, a jegypénztáros a lehető legprimitívebb, tehetséget gyakorlatilag nem igénylő produkcióval nevezett be az America’s Got Talent versenyre. Bemutatkozó klipje szerint szerette volna megváltoztatni a karaoke-éneklésről alkotott társadalmi képet, s ennek érdekében hajlandó volt kiállni a sok ezer fős közönség, valamint milliónyi tévé -és YouTube-néző elé, hogy komplett bohócot csináljon magából.

Ő maga sem hitte volna, de vállalásával sikerrel járt. Nem pusztán vidám, nevetéssel teli perceket okozott közönségének, de legnagyobb megdöbbenésére a zsűritől is megkapta a négy igent, szégyenbe hozván ezzel ama tehetségeket, kik hónapokon át gyakorolnak vért izzadva nyugodalmat nem ismerve a zsűri kegyének elnyerése érdekében.

8Lorraine Bowen, a valaha Golden Buzzert nyert második legrosszabb előadó

Lorraine Bowen, az állítólagos zongoratanár rémesen ütődött, bár legalább saját készítésű zenével állt ki a publikum elé. A finom, omlós sütik ihlette szirupos, ráadásul hamis muzsikája az egész zsűriben heveny viszolygást alakított ki, kivéve David Walliams-t, aki oly mértékben szórakoztatónak és fülbemászónak ítélte a dalt, hogy zsűritársai teljes elképedésére megfontolás nélkül nyomott rá a golden buzzerre.

Lorraine Bowen így bejutott az élő adásba, ahol viszont már egy meglehetősen érdekes, világűrről szóló alternatív popzenét prezentált a nézők részére. Simon Cowell kegyeit továbbra sem sikerült elnyernie, illetve a versenyből is kiesett a fura dalokat szerző hölgy, mindenesetre egyedisége és kreativitása sokak arcára csalt szívből jövő mosolyt.

Felmerülhet a kérdés, hogy ki volt a legrosszabb golden buzzeres előadó? Nos, ő szintén David Walliamsnek köszönheti „karrierjét”. Christian Spridon olasz származású, Londonban élő felszolgáló a Sex Bomb c. slágert énekelte fülsértő hamissággal. A zsűriben mindenki alig várta már a produkció végét, kivéve David-et, ki csak nem volt hajlandó megnyomni a produkció leállítását szavatoló piros gombot, így hát végül három zsűritársa nyúlt oda, hogy megszabadulhassanak a sráctól. Walliams nem értékelte túlzott jó kedvvel az akciót, ehelyett letargiában tört ki, majd néminemű hezitálást követően rányomott a golden buzzerre, hogy ez által vegyen revansot pofátlan zsűritársain.

7Marc Métral és Wendy nevű beszélő kutyája, aki énekelni és nyávogni is képes

Minden tehetségkutatóba muszáj, hogy kerüljön egy kutyás show. Marc Métral a 2015-ös Britain’s Got Talent vetélkedőre nevezett be Wendy nevezetű éneklő és nyávogó kutyájával. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy ehhez hasonló produkciót korábban még nem láttunk, ugyanakkor amennyiben figyelmesen szemléljük a műsort, sajnos leleplezhetjük, hogy az úriember a hasbeszélés tudományát műveli és ez által szólaltatja meg az éneklő kiskutyát.

Abból következően, hogy nem ténylegesen is beszélő-éneklő-nyávogó kutyáról van szó, az átverés végett kénytelen vagyok a kétes tehetségek közé sorolni a produkciót. Persze a közönség és vele a zsűri, kik a tévében közvetlen profilból mutatott leleplező felvételtől kissé távolabb helyezkedtek el, abszolút elhitték a megtévesztést, hogy egy valódi éneklő kutya került a színpadra. Simon Cowell a produkciót követően még haza is telefonált elmesélni a nem mindennapi eseményt.

Marc és Wendy bejutott az elődöntőbe, ahol a negyedik helyet szerezték meg a tíz versenyzőből, így eliminálásra kerültek, és a döntőben már nem játszhattak.

6Brandon Coprich, a furulyás chippendale táncos alaposan felforrósítja a hangulatot

Két furulyával is érkezett a színpadra a chippendale táncos, kinek előadása a zsűriző hölgyeket és a közönséget egyaránt tomboló ovációra, a férfiakat pedig fejvesztve menekülésre késztette. Mivel csak nem akarták lelőni a produkciót, az elaléló hölgyek piros gombját végül Simon Cowell nyomta le. Ám nem várt fordulatot vett a sztori: a közönség együttes erővel kifújolta Simont, majd visszatapsolta a chippendale fiút. Így aztán Simon végül nemet mondván az előadásra megengedte, hogy a férfi folytassa műsorát, ő maga pedig kivonult a teremből.

5Joanna Kennedy, az exhibicionista intimitás-szakértő

Szegény hölgy, bár abszolút kiváló teljesítményt nyújtott, egyetlen „aprócska” probléma mégis akadt a produkciójával: ez a fajta műsor egyáltalán nem való színpadra. Mivel Howard Stern zsűritag beszámolója alapján Nick Cannon műsorvezető épp nemrég vált szinglivé, az ő részére választanak ki a közönség soraiból egy meglehetősen jó kinézetű hölgyet, kivel az első alkalommal történő ismerkedés, illetve csókolózás műveletét gyakorolhatja.

Csakhogy a rózsaszín felhőbe burkolózó pároson kívül mindenki kínosan feszengett a produkció alatt, néhány perc múlva pedig le is lőtték az egészet, annyira rosszul érezte magát a teljes zsűri, kiknek saját elmondásuk szerint nem is kéne ott lenniük.

Márpedig ha a közönség elhagy egy színpadi produkciót, az nem jó ómen a műsorra nézve. Így hát a szakértő asszony, akármennyire is szerette volna inspirálni a kétségbeesett párkeresőket, és akármennyire kiválóan végezte munkáját, végül kénytelen volt búcsút venni a színpadtól, mindenki megkönnyebbülésére.

4Katherine & Joe, a világ legzseniálisabb Disney-paródiája

Aaron, a Disney-herceg nem egyedüli nevezőként igyekezett a mesevilágok betétdalainak meggyalázására: Katherine, a 35 éves asszony és Joe, az 58 éves férje ahelyett, hogy egy valóban közös produkciót dolgozott volna ki, inkább mindkettő a maga kis különc képességét tette be a produkcióba: Katherine az énekhangját és a Disney-filmek imádatát, Joe pedig a komikus jelmezeit és a steptánc-tudását.

Mivel a pár két tagja közt semmiféle együttműködés nem fedezhető fel az előadásaik tekintetében, a felcsendülő dalra mindketten előadják a maguk kis külön műsorszámát.

Katherine és Joe három éven keresztül jártak vissza a Britain’s Got Talent műsorába. Első alkalommal a Szépség és a Szörnyeteg tematikájú produkciójukkal csúfos kudarcot vallottak, mivel a maszkban fellépő Joe hangja tökéletesen felismerhetetlen volt.

2019-ben másodjára próbálkoztak meg elnyerni a zsűri kegyeit, ezúttal a Jégvarázs „Let It Go” c. betétdalát előadva. Ebben már nagyobb sikerük volt, köszönhetően a roppant komikusra sikeredett előadásmódnak, ám valamilyen oknál fogva mégsem kerültek be az elődöntőbe.

Így hát 2020-ban újból színpadra vonultak, most a Kis Hableány zenéjével próbálták megolvasztani a zsűri szívét. Mivel ezúttal három igent kaptak, tovább jutottak a középdöntőbe, ahol egy, a meghallgatáson előadott produkciónál ugyan látványosabb, sajnálatos módon mégis gyengébb műsort prezentálva távoztak a vetélkedőből.

Mivel a „Let It Go” bizonyult a legpoénosabbnak, azt ágyazom be közvetlen a cikkbe, a többi meghallgatás pedig elérhető e linken keresztül.

3Marty Putz anarchiába torkolló cirkuszi produkciója

Marty Putz elsősorban gyerekeknek szánt cirkuszi szórakoztató műsorszámokat ad elő, melyek kellékeit saját maga tervezi meg és eszkábálja össze. Ha valaki firtatná, hogy miért kétes az ő tehetsége: nos, azzal került be az élő műsorba, hogy körbevécépapírozta Simon Cowellt. Tőle ennyi teljesítmény is elég volt.

Az elődöntőben aztán mindent beleadott, s a végére oly túlzásokba menően fokozta a hangulatot, hogy totális káosz, tomboló anarchia kerekedett ki a műsorszámból. Pont, amit a gyerekek nagyon szeretnek. 🙂

2Lioz Shem Tov, a mágus, ki elméjével mozgatja a tárgyakat

Lioz, az izraeli mágus igazán természetfeletti képességekkel rendelkezik. Lenyűgöző tehetségével mindenkit ámulatba ejt, aki csak egy pillantást vet az ő produkciójára. A telekinézis varázslatos tudományát művelő ifjú tehetség ugyan némileg megosztotta a zsűrit, kiknek nehezére esett az ő zsenialitását befogadni, de azért mégiscsak sikerült beszavazni őt a „judge cuts” szekcióba (ez egyfajta selejtező, ahol a meghallgatáson beszavazott, ám golden buzzert nem kapott szereplőknek bizonyítaniuk kell, hogy van helyük az élő műsorban).

Sajnos ott már nem igazán remekelt, viszont egy évvel később, 2019-ben az Australia’s Got Talent vetélkedőben is megmérettette magát, ahol egészen a döntőig vitte, immár gondolatolvasó képességeit is megcsillogtatván. 2020-ban a Britain’s Got Talent-ben szintén megmutatkozott, ám az elnyert négy igen ellenére nem sikerült nyomára akadnom annak, hogy szerepelt volna az elődöntőben. Nagy valószínűség szerint a producerek kivonták a versenyből, mivel nekik jogukban áll felülbírálni a zsűri döntését.

1Sethward, az élő FAIL COMPILATION

Sethward már csak kitartása által is valódi példakép lehet mindenki részére. Újra meg újra visszatér a nagyvilág különféle Got Talent vetélkedőibe, hogy aztán újra meg újra elbukjon a zsűri színe előtt.

Az abszurd műfajt művelő humorista rendkívül megosztó komikus, olykor elborzasztó műsoraival egy komplett albumot produkált már. 2018-ban jelent meg először az America’s Got Talent vetélkedőben, ahol rekord idő alatt fújták le produkcióját. Ugyanilyen „zajos sikert” aratott 2019-ben Zsiráfnak öltözve, majd még ugyanebben az évben rozmárként is visszatért, mely egyben a legsírvaröhögősebb mutatványa is volt egyben.

Sajnos a zsűri női tagjai visszautasították az úriember elvont humorát, így egy év kihagyást követően 2021-ben újfent megmérettetett, immár pávának öltözve. Minden létező szánalomkeltő húzást bevetett, hogy végre a zsűri minden tagjának tetszését elnyerje, s ez végül össze is jött neki. A 4 igent követően a Judge Cuts élő adásába jutott, ahol elképesztően látványos, hatalmas költségvetésű produkciót adott elő gyakorlatilag semmi tartalommal. A tehetségkutatót meghackelő Sethward ezzel a húzásával kívánta bizonyítani, egyáltalán nem szükséges valódi tehetség a nézőközönség megnyeréséhez. Ha úgy tetszik, mindvégig a szánalom keltése volt a célja figurája iránt, mely művelet néhány félresiklott próbálkozást követően össze is jött.

Az anti-talentum szerepelt továbbá egy rakás kisebb horderejű TV-műsorban, sőt, még a Got Talent széria cseh-szlovák, valamint német kiadását is meglátogatta: utóbbiban csirkeként lépett felejthetetlen interakcióba a zsűrivel, előbbiben pedig kígyónak öltözve ette meg, majd nyelte le a zsűri egyik tagját.

Sethward felejthetetlen előadásai a YouTube-on gazdagon fellelhető fail compilation-ok sírva röhögős szórakozást nyújtó jelenetei mellett a régi szép idők Tom és Jerry rajzfilmjeit, valamint az abszurd humor királyaiként számon tartott Monty Python (hazai helytartója: L’art pour l’art) társulat hagyatékát is felelevenítik.

Visszajelzés
0 hozzászólás
Beágyazott kommentek
Minden hozzászólás