Már a robotok sem bírják elviselni a kapitalistákat, inkább elmenekülnek a munkahelyeikről

0

Annyira elviselhetetlenné vált napjainkra a kapitalizmus, hogy immár a pszichopaták feltétlen szolgálatára hivatott robotok is fejvesztve menekülnek az ültetvényről.

Martyt, az akadékoskodó robotfőnököt már bemutattam egyszer, egy ugyanilyen szerkentyűvel esett meg az alább vázolt sztori.

Pennsylvania államban egy Marty robot szépen fogta magát, és kigördült az őt fogva tartó óriás bevásárlóközpont ajtaján, holott ezen alkalmatosságok egyáltalán nincsenek arra programozva, hogy házon kívül is elboldoguljanak.

Szerencsétlen áldozatot végül egy alkalmazott tuszakolta vissza a jól megszokott bérrabszolgasága rácsai mögé.

Vicces YouTube-kommentelők véleménye szerint az élhetetlen munkakörülmények tehetnek Marty robot elszökéséről, habár teremtői által belé plántált korlátai végett sajnos esélye sem volt messzire jutni.

Egyféle tanulságot azért levonhatunk a pszichopata elit szolgálatának céljából bevetett robotok viselkedése kapcsán, összevetve a szabvány emberi attitűddel: nehéz lesz őket büntetésekkel, bírságokkal, szükségleteik megvonásával fenyegetni, kizárólag az élő embert lehet belengetett deprivációk mentén hatásos módon bérrabszolgaságban tartani.